Acasă Arhiva SĂPTAMÂNA vâlceană PE SCURT

SĂPTAMÂNA vâlceană PE SCURT

Cine să-i spună liderului PSD Vâlcea, Ion Câlea, că este plutitor în politic? Cuprins de un entuziasm nefiresc, Câlea a făcut pariu că la „europarlamentare” organizația PSD – Vâlcea va scoate un procentaj de 40-50%. „Halatul, halatul, cât costăhalatul”, domnule Câlea? ” știți care este porecla cea mai nouăa liderului județean al PNL? După banalele porecle de „Logofăt”, „Măndel”, „Rudotel”, Emilian Frâncu a ajuns săfie botezat în cazanul fără apăcu porecla de „Domnul Zecimală” sau „Domnul 10%” ” un sfat pentru confrații de breaslăcinstiți. Nu vămai strofocați săarătați adevărul din cazul „Mităpentru Remeș – liberalul”, că guvernanții PNL vor continua, precum papagalii, sărepete lecția învățată, să-și bazedofieze ochii și jugularele, fără rușine în fața acestui popor chinuit timp de 17 ani de postcomunism și destrăbălare

” După terminarea acțiunii de lansare a candidaților la „Europarlamentare”, pesediștii locali au sfârșit evenimentul într-un local renumit al municipiului Rm. Vâlcea. În timp ce la unul din posturile locale de televiziune avea loc un dialog cu Titus Corlățean, care expunea cu fervoare „crezul” său în succesul social-democrației în viitorul României, la masa oficialăpregătităîn onoarea sa au luat loc vreo 20 de membri trandafirii, sorbindu-l din priviri. Discuțiile au fost aprinse, dar comportate în cel mai civilizat ton, ton care, de altfel, era și super optimist. Numai că , imediat cum emisiunea a luat sfârșit (un televizor a fost dus la masa pesediștilor) o parte dintre meseni au plecat. Dar nu pentru că s-a aflat că nu mai vine Corlățean la masă, ci pentru că venea președintele Ion Cîlea. Nu știm dacă plecarea a fost determinatăde incompatibilitatea „fugarilor” cu activismul populist al acestuia și nici dacă prostia cu prețul pâinii – spusăde liderul local al lor – i-a oripilat. Cu puțin timp înainte, Ioan Câlea – în entuziasmul și umilința ce a arătat-o Față de șeful său dâmbovițean, a afirmat – la postul TV – că , în curând, pâinea se va scumpi, ajungând la prețul de 40.000-50.000 lei vechi bucata. Iată, logică de conducă tor de partid. Mai mult, logică de fost șef al agriculturii comuniste vâlcene. Nici dacă ar fi fost caniculăca în Sahara și grâul nu s-ar fi făcut în țară , nu se ajungea la un astfel de preț pentru pâine. Dar cine să-i spunăliderului Cîlea că este plutitor în politic? Mai apoi, cuprins de același entuziasm nefiresc a făcut pariu că la „europarlamentare” organizația PSD – Vâlcea va scoate un procentaj de 40-50%. „Halatul, halatul, cât costăhalatul”, domnule Cîlea?

” Știți care este porecla cea mai nouăa liderului județean al PNL? După banalele porecle de „Logofăt”, „Măndel”, „Rudotel”, Emilian Frâncu a ajuns săfie botezat în cazanul fără apăcu porecla de „Domnul Zecimală” sau „Domnul 10%”. Dacă văgândiți cumva că porecla i-am dat-o cei de la care primește 10% din salariu – cu titlu de cotizație pentru partid – văînșelați. Ăștia, dau și tac, uneori uitându-se la chitanță, dacă nu sunt gropi pe jos sau avioane pe cer. Porecla i-au dat-o chiar colegii lui de partid, geloși pe succesul lui financiar. Numai că noi știm că nu Măndelul se ocupăde strângerea „dărilor” cotizante. De asta se ocupăomul său, zis și „Nelu al Frâncului”, iar omul are o evidențăcontabilăca la carte. Nu poate fi dat la întors. Doar deoparte, dacă pică Frâncu de la bucate. Spre deliciul publicului, de-abia așteptăm săpice guvernul lui Patriciu, Frâncu de la conducerea PNL – Vâlcea și o săvedeți ce se va spune despre cotizații. Răbdare și tutun. Nu a mai rămas mult

” Un sfat pentru confrații de breaslăcinstiți. Nu vămai strofocați săarătați ADEVĂRUL din cazul „Mităpentru Remeș – liberalul”, că guvernanții PNL vor continua, precum papagalii, sărepete lecția învățată, să-și bazedofieze ochii și jugularele, fără rușine în fața acestui POPOR chinuit timp de 17 ani de postcomunism și destrăbălare. Iliescu a instituit această atmosferăși tot el o sprijinăacum cu cohortele de KGB-iști îmbrăcați în securiști convertiți. Iliescu, Năstase, Văcă roiu, Theodorescu, Vadim, Voiculescu, Olteanu, Tăriceanu, UDMR-ul și toți ceilalți falși ori lași, mincinoși ori profitori, comuniști bolnavi irecuperabil. Cineva ne spunea: unde mai vedeți comuniști și securiști acum? Peste tot Domnule, chiar și în noi. În procente diferite de altfel, dar în viațăîncă . până nu vom da șansa noii generații de politicieni, gen PONTA ori, de ce nu?, domnișoara Elena Băsescu, săpreia frâiele acestei clase politice și indirect al acestei țări, ROMÂNIA va fi în delir, politic, economic, cultural, emoțional și conștințional. Trebuie săschimbăm odatăpentru totdeauna etapa în care ne bălăcim (pardon, era săspunem Bălăceanu-Stolnici) fără încetare. Ce alegeri? Ce remanieri? Ce discuții? Ce revoluții? Asta e de domeniu trecutului. Acum e momentul săne alipim cu adevărat Europei. Prin fapte nu prin vorbe. Acceptând adevărul în Față , oricât de dureros ar fi el, nu mințindu-ne în fiecare clipăa existenței noastre pentru a prinde un ciolan oricât de mare, acum la începutul erei capitaliste post-comuniste românești. Domnul săne ajute!

” Crin Antonescu a ieșit din nou la rampă, luând apărarea derbedeilor de Remeș și Mureșan. După logica lui, este mai bine săne facem că nu-i vedem pe corupți pentru a nu strica imaginea țării. I-auzi brâul! Caltaboșii lui Remeș au făcut un mai mare bine țării decât au făcut liberalii de la Brătianu încoace. Ăsta este brânciul pe care poporul îl va da PNL-ului de a intra în istorie, pe care de altfel o evocă mereu amintindu-ne de Brătianu. Au un loc, în uitare, pe bancă alături de PNÎ. De acum încolo nu vom mai auzi de ei decât prin că rțile din perioada antebelică . Suntem de acord și noi cu „Crinul otrăvit”: nici un procuror DNA sănu înceapăurmărirea penalăa miniștrilor dacă nu a citit în prealabil „Critica rațiunii pure” – a lui Kant sau măcar „De dialectica” – a Sf. Augustin. Face bine anchetaților.

 

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.