Acasă Arhiva SĂPTAMÂNA vâlceană PE SCURT

SĂPTAMÂNA vâlceană PE SCURT

 

” om politic mai atacat decât Traian Băsescu nici că a fost pe plaiurile românești. Niște cumpărați de Patriciu, îl fac pe acesta în toate felurile, pentru că la capătul tunelului, pentru mulți, nu este luminița, ci pârnaia ” la una dintre conferințele de presăale PRM Vâlcea, liderul partidului, Nicolae Pătru a afirmat, mândru nevoie mare, că se aflăpe lista alegerilor europarlamentare. Ne întrebăm, oare cum a ajuns liderul PRM Vâlcea pe listele europarlamentare, având în vedere că pentru a ocupa o asemenea poziție, una din condițiile de bazăeste cunoașterea unei limbi străine de circulație internațională? ” mulți dușmani ai primarului Mircea Gutău au înghițit cu greu declarațiile președintelui României, Traian Băsescu, cu privire la NEVINOVĂÎIA primarului în dosarul instrumentat anul trecut de DNA. Iatăce a declarat Traian Băsescu la o emisiune la TVR: „Primarul de la Râmnicu Vâlcea a fost arestat. Pe nedrept. Instanța a constatat că nu era fapta” ” miercuri, la votarea moțiunii de cenzură, președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a primit aplauze de la parlamentarii PNL. Și asta pentru că s-a întors cu spatele la plen când a introdus bilele în urne

 

” Observăm că iar se întâmplăîn presăce s-a întâmplat la referendum. Adică , aproape toți ziariștii sunt contra tot ce face și spune președintele Băsescu. Oricum, ceea ce e sigur, s-a format Cartelul Vântu-Patriciu sau Patriciu-Vântu, cum doriți. Vântu a ezitat o vreme, dar cele peste 2 miliarde de dolari din contul lui Patriciu au înclinat balanța. Începusem să”mirosim” ceva de acum câteva săptămâni, când s-a început o campanie deșănțatăde promovare a Rompetrolului… Om politic mai atacat decât Traian Băsescu nici că a fost pe plaiurile românești. Niște cumpărați de Patriciu, îl fac pe acesta în toate felurile, pentru că la capătul tunelului, pentru mulți, nu este luminița, ci pârnaia. Ziariști din toate ziarele și posturile de televiziune anți-președinte, uniți-vă! Nu sunteți mulți. În presa națională, vreo 15 – 20, cu toții. În Vâlcea, mai puțini. Săenumerăm. La „Antena 3” vreo șase, din care ies în Față marii analiști: „mitraliera” Stan, care tot timpul are țeava (gura) înroșităde nu mai face Față tirului antiprezidențial. „Clarvăzătorul” Cristoiu care a depășit pe mama Omida, în previziunile sale savante în ale politicii. Pe urmăurmează”greii” de la Gândul, Cotidianul, Cațavencu, Ziua. Mai sunt câțiva invitați pe la diverse televiziuni. Toți sunt doctori în știința anti Băsescu. Acești pricepuți ai analizei politice nu mai prididesc săexplice românilor pericolul Băsescu și cât lupta ei pentru apărarea Constituției și democrației în România. Ce văunește pe toți? Banii lui Patriciu, Voiculescu, Tăriceanu și alți oligarhi. Băieți, pe când și o cruciadăîmpotriva ziariștilor corupți și șantajiști. că sunt destui. Se vede și din satelit.

” La una dintre conferințele de presăale PRM Vâlcea, liderul partidului, Nicolae Pătru a afirmat, mândru nevoie mare, că se aflăpe lista alegerilor europarlamentare. Primii cinci candidați sunt senatorul de București, Eugen Mihăescu, deputatul de Brăila, Daniela Buruiană-Aprodu, deputatul de Gorj, Petre Popeangă, senatorul de Neamț Viorica Moisuc și deputatul de Brașov, Cristian Stănescu, iar pe locul șase se aflăNicolae Pătru. Ne întrebăm, oare cum a ajuns liderul PRM Vâlcea pe listele europarlamentare, având în vedere că pentru a ocupa o asemenea poziție, una din condițiile de bazăeste cunoașterea unei limbi străine de circulație internațională? Nu am vrea săfim răutăcioși, însă , realitatea bate filmul și putem afirma că Pătru nu este nici pe departe omul care merităsăse afle pe listele europarlamentare nici măcar pe locul șase. Dacă îl luăm la bani mărunți, nici limba maternănu o cunoaște prea bine. Gurile rele spun că Pătru a tras câteva sfori pentru a-și vedea numele pe liste și că s-a chinuit destul de mult pentru asta. Sinceri săfim, considerăm că liderul PRM Vâlcea, are șanse de 0,1% săocupe postul mult râvnit.

” Mulți dușmani ai primarului Mircea Gutău au înghițit cu greu declarațiile președintelui României, Traian Băsescu, cu privire la NEVINOVĂÎIA primarului în dosarul instrumentat anul trecut de DNA. Iatăce a declarat Traian Băsescu la o emisiune la TVR: „Traian Băsescu: Primarul de la Râmnicu Vâlcea a fost arestat. Pe nedrept. Instanța a constatat că nu era fapta. Ați auzit președintele sau Partidul Democrat atacând justiția, atacând procurorii pentru treaba asta? Realizator: E vorba acum… Săne gândim și la proporții. Sunt primari, aici sunt membri ai cabinetului. Traian Băsescu: Bun. Blaga nu fură, Anca Boagiu nu fură, Sulfina Barbu nu fură, Radu Berceanu n-a furat, deci dacă oamenii ăștia nu sunt implicați în trafic de influență… Realizator: De unde știți? Pe ce văbazați? Traian Băsescu: Păi, cel puțin până acum nu existăniciun element care să măîndreptățească săspun altfel. Cum până acum, până când am primit dosarul domnului Păcuraru, nu am avut niciun semn de întrebare asupra domniei sale, cum nu am avut asupra ministrului Chiuariu niciun semn de întrebare până nu am primit dosarul. Pe măsurăce vin dosarele… Realizator: …Acum aveți? Veți da curs cererilor de urmărire penală? Traian Băsescu: Trebuie văzut ce este în dosar. Ce trebuie săînțelegeți însă este că la Cotroceni nu se judecă dosare. La Cotroceni vine o sintezăa documentelor pe care procurorii le-au strâns în dosar și practic vine o argumentare: de ce trebuie ca un ministru săvinăîn fața procurorului. Realizator: Bun. Dumneavoastrăîntotdeauna ați fost practic promotorul… Traian Băsescu: …Cu certitudine, nu voi opri miniștrii sămeargăîn fața procurorului. Dacă voi avea dubii… Deci voi da drumul, în principiu, doar dacă nu sunt erori grosolane în aprecierile făcute… Este greu pentru această comisie săse pronunțe, așa că în principiu nu voi opri niciun ministru săajungăîn fața procurorului. Singurul lucru pe care-l analizez, funcție de ce este în dosar… Realizator: …Dacă -l suspendați. Traian Băsescu: …dacă și suspend acel ministru sau nu, când îl trimit în fața procurorului. Realizator: Aveți o părere deocamdată? Traian Băsescu: Nu”.

” Partidele care au anunțat că susțin moțiunea și-au și monitorizat parlamentarii, ca săse asigure că voteazăașa cum s-a stabilit la centru. Și PSD și PD au avut în sala plenului cameramani care au filmat toată procedura de vot. Cu toate astea, monitorizarea nu a dat rezultatele scontate – moțiunea a picat. Ședința din Parlament a fost însă plină de surprize. Șase ore au durat dezbaterile și votul propriu-zis. Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a primit aplauze de la parlamentarii PNL. Și asta pentru că s-a întors cu spatele la plen când a introdus bilele în urne. Senatorul Iliescu, unul dintre social-democrații care nu au agreat această moțiune de cenzură, a vrut săse asigure că nu-l vede nimeni cum votează, pentru că votul, teoretic, a fost unul secret. Atmosfera s-a animat chiar înaintea votului. Parlamentarii s-au contrazis minute în șir pe tema buchetelor de flori aflate în apropierea tribunei. Mai mulți deputați au contestat amplasarea unui aranjament floral, pe motiv că votul poate fi supervizat de că tre secretarii de stat sau membrii Cabinetului.

                                                                                                                          

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.