Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTAMÂNA vâlceană PE SCURT

De aproape o lună, pentru o informare mai bunăa cititorilor noștri, redactorii Vocea Vâlcii încearcă săafle date referitoare la controalele efectuate în ultima perioadă de că tre Inspecția Sanitarăde Stat. Numai că , de fiecare s-au izbit de refuzul angajaților ISS, pe motiv că inspectorul șef, Lorena Mărgăritescu, se aflăîn concediu ” la viitoarea campanie electorală, partidele care vor promova femeile în funcții politice vor primi mai mulți bani de la Autoritatea NaționalăPermanentă. Ne îndoim însă , că liderii partidelor vâlcene, misogini cum îi știm, vor propulsa în prim-planul vieții politice doamne. Bărbații sunt partidul ” din nou, premierul Tărcieanu vrea să-l lovească indirect pe președintele Traian Băsescu și sătrântească PD din administrația publică locală. Deocamdată, din acest „vârtej” răzbunător al premierului Tăriceanu a scă pat prefectul de Vâlcea, Anuța Handolescu, fost membru al Partidului Democrat

 

” Încă din toamna anului trecut, din cadrul Autorității de Sănătate Publică s-a desprins Inspecția Sanitarăde Stat (ISS). Inspectorii ISS au atribuții de control privind respectarea condițiilor igienico-sanitare în spitalele publice, dispensare, unități de învățământ, precum și în domenii ca sectorul public, privat și cooperatist. De asemenea, ei verifică dacă angajații din instituțiile publice își desfășoarăactivitatea în spații corespunzătoare. Inspecția Sanitarăde Stat Vâlcea are la ora actuală16 angajați, care sunt coordonați de inspectorul sanitar șef, Lorena Mărgăritescu. Așadar, a trecut aproape un an de zile de când s-a înființat ISS, iar inspectorii vâlceni nu s-au evidențiat cu nimic până acum. Dacă în alte județe au fost descoperite mari nereguli în toate domeniile unde inspectorii au atribuții de control, la noi nimic. De aproape o lună, pentru o informare mai bunăa cititorilor noștri, redactorii Vocea Vâlcii încearcă săafle date referitoare la controalele efectuate în ultima perioadă . Numai că , de fiecare s-au izbit de refuzul categoric al angajaților ISS, pe motiv că inspectorul șef, Lorena Mărgăritescu, se aflăîn concediu. Ete na ! Păi dacă șeful lor este în concediu, în instituție nu se mai lucrează? Le  promitem cititorilor că în numerele viitoare ale publicației noastre vom reveni cu amănunte privitoare la activitatea inspectorilor ISS, precum și a inspectorului șef care le coordoneazăactivitatea.

” Scrisul pe fugădăuneazăgrav gramaticii și sintaxei. Așa-i. Ia de citește în continuare. E scris pe fugă. Măh, acu’ serios vorbind, n’ar fi păcat ca actualul PNL sădispară? Păi ia gândiți-văla o politică fără : ” Bijboacă – Meleșcanu, la MApN, cu figura lui de liberal adevărat, care a supt lapte liberal de la țâța secretarei devenitănevastă? Cum ar fi, eh? Ajuns el ditamai președinte AVAS deși nu parlește în nici o altălimba străină(decât a secretarei Bijboacă , evident?) și ministru care trebuia sănegocieze retrageri strategice pentru partid? ” Păcuraru, acest orator adevărat al sistemului de pensii și munci sociale. Cine ne-ar mai fi ținut cu urechile cât foile de varzăca săauzim și înțelege ce mormăie ministrul nostru? ” Olteanu, acest fin (analist) al premierului, cel ajuns direct din familia de aparatcik în marea familie liberală? Și dacă familia te-a făcut, familia te promoveazăîn funcție, cum altfel săajungi președinte CD dacă nu ești un fin(uț)? ” Orban. Eh, da. Mai aveți ce zice la ăsta? Păi mai vedeam noi menestreli, chitariști și fanteziști prin ministere? Răsunăvalea și Ministerul Transporturilor când își acordeazăOrban chitara și glasul roților de tren. ” Norica. Ziceți că nu-i frumoasăși deșteaptă? Sunteți tâmpiți, păi ați văzut-o stând vreodatălângă Buruianăca săfaceți comparații? Plus că poate vota și când nu e în țară , pentru că , la fel ca și Jiji Fecali, are nepoți băi… ” Oroveanu. Nu’l mai știți p’ăsta?? Era tinerelul ăla promovat de Tăriceanu la Avas și schimbat cu Bijboacă . Bijboacă -El. Singurul băiețaș din lumea asta care predăla universități europene având în CV doar un carton în economics. Între altele și consilierul economic al Motociclistului, că na, doar nu era să-l consilieze un câștigă tor de premiu Nobel ” Crin, această garofițăliberală, care vorbește mult și îi place săs-asculte, deși nu spune nimic. L-am pus aici că era simpatic cu vituperațiile lui, deși nu știu dacă mai trăiește După referendum, că înainte era cel mai prezent personaj în viața mea, pe toate canalele, și acum e ca liberalu’n ceață.

” La viitoarea campanie electorală, partidele care vor promova femeile în funcții politice vor primi mai mulți bani de la Autoritatea NaționalăPermanentă. Ne îndoim însă , că liderii partidelor vâlcene, misogini cum îi știm, vor propulsa în prim-planul vieții politice doamne. Bărbații sunt partidul. Așa cred politicienii noștri.  Femeile au și ele locul lor, separat, bine delimitat, într-o organizație de bărbați profund misogină, din păcate. Toți politicienii români sunt, așadar, misogini încrâncenați, care văd femeile nu în politică , ci prin politică , pe acolo, pe undeva, prin zonă. Misoginia pare săfie un fel de mândrie pentru ginta masculinăautohtonă, mai ales pentru masculii din politică ,  care nu se ascunde să-și dea pe Față mârlănia congenitală, bădărănia moștenită”din moși și strămoși”. Politicianul român e – cum altfel? – un macho de diverse coloraturi politice. Pe plaiurile mioritice, acolo unde, nu doar gramatical, bărbatul e întotdeauna deal și valea mereu femeie, în orice domeniu și oricât de bine ar face un lucru o femeie, egalăîn fața legii cu bărbații, tot nu are trecere în fața celui mai mediocru mascul, fie și dacă respectivul e așa doar După numele din buletin. Nu conteazăce fapte reale și importante are la activ o femeie, nu are importanțănici măcar dacă se bucurăde recunoaștere internaționalăîn breasla ei, când un mitocan național o prezintădin perspectivămisogină.

” Din nou, premierul Tărcieanu vrea să-l lovească indirect pe președintele Traian Băsescu și sătrântească PD din administrația publică locală. Deocamdată, din acest „vârtej” răzbunător al premierului Tăriceanu a scă pat prefectul de Vâlcea, Anuța Handolescu, fost membru al Partidului Democrat. Totuși, primul ministru a decis ca cinci prefecți săfie schimbați din funcție, printre ei aflându-se și prefectul Capitalei, Mioara Mantale. În locul ei a fost numit un anonim (la fel ca toți miniștrii liberali), care răspunde la numele de că tălin Deaconescu, până acum subprefect al Capitalei. Mioara Mantale susține că a aflat din presădespre înlocuire. Ea va accepta hotărârea, dacă este legală, dar își rezervădreptul de a contesta această măsură. Păstrând proporțiile, Guvernul a anunțat că măsurile au fost luate „în scopul îmbunătățirii calitative a actului administrativ și a asigurării unui spor de competență”. Guvernul a mai decis înlocuirea din funcție a lui Marius Balu, prefectul județului Mehedinți, Ioan Zaharia, prefect de Vaslui, Ion Oprea din Vrancea și Cristian Constantin Roman, prefectul județului Botoșani. Pe 1 august, alți șase prefecți au fost schimbați din funcție prin decizia Guvernului. Este vorba despre prefecții de Dolj, Ialomița, Teleorman, Brașov, Argeș și Hunedoara.