Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SĂPTAMÂNA vâlceană PE SCURT

Ziaristul vâlcean Tudor Iosifaru a dat un comunicat de presăprin care i-a cerut primarului municipiului Rm. Vâlcea sădea publicității contractele pe care le are Primăria cu mass-media locală. Printre amenințări și epitete, „Umflatul cu barbă” – După cum i se mai zice, afirmăcă primarul stipendeazăîn slujba sa niște „lătrăi” care-l laudăpentru succesele înregistrate de administrația ce o conduce ” un scandal mare stăsăizbucnească la Grupul de Pompieri – Vâlcea. Nu puțini sunt aceia care ne-au declarat că mai marii politicului și administrației județene și locale au făcut trafic de influență, „ajutând” – contra multor mii de euro – pupilii unor cunoscuți săpromoveze ” deputatul Emilian Frâncu – cel care învârte județul pe degete, se vrea președinte al Consiliului Județean, dar și parlamentar. Pentru primăria Râmnicului se înghesuie Ion (Garoafă) Nicolae – iepurele PNL și Ion Matei – iepurele PSD, dar în spatele lor stau alți propozabili, oameni „aleși”, cu CV impunător, contrafăcut și activitate remarcabilă(ioc!)

   ” Mai zilele trecute, ziaristul vâlcean Tudor Iosifaru – reprezentantul ROMPRES pentru câteva județe, a dat un comunicat de presăprin care i-a cerut primarului municipiului Rm. Vâlcea sădea publicității contractele pe care le are Primăria cu mass-media locală. Intervenția a venit din partea celeilalte fețe pe care o are individul (are zeci de fețe, adică este fățarnic!), fața de șef al unui așa zis grup CONTRA. Deci, dacă nu este ziarist, omul este… Iosifaru-Contra. toată lumea râde de prostiile lui, de pseudo-grupul pe care zice că -l conduce, locul unde el centreazăși tot el dăcu capul, fiind unicul membru si coechipier de amețiți din asociație. Printre amenințări și epitete, „Umflatul cu barbă” – După cum i se mai zice, afirmăcă primarul stipendeazăîn slujba sa niște „lătrăi” care-l laudăpentru succesele înregistrate de administrația ce o conduce. Cum și Vocea Vâlcii a prezentat succesele primarului, ne-am simțit insultați și, de aceea, l-am contactat telefonic. După amabilitățile cu care nu ar trebui săobișnuim astfel de indivizi, i-am spus că noi nu avem contract de publicitate cu administrația publică locală, cum, de altfel, nici o redacție localănu are așa ceva și, totuși, evidențiem succesele obținute. Așa înțelegem noi săfacem presă, nestimulați. Vremea directorului Brașoveanu – ACVARIM, cel de la care Iosifaru lua bani buni  pentru laude și tămâieri, a trecut. Dacă v-ați fi așteptat să-și cearăscuze, cumva, văînșelați. Nu poate săfacă asta, de infatuat ce este. Mai apoi, devenind irascibil, a încercat săne anihileze argumentul prezentat, cu o calomnie neaoșă: „Atunci, precis primarul își plătește laudele cu bani negri”. Haida, de, rotunjorule. Ai luat tu bani „la negru”, de la primar sau din altăparte, de știi cum vine treaba? Și apoi, de ar fi așa, pe cine prejudiciazăacest „stimul” – de care nici tu nu ești străin, din când în când, dar de la alții? Oare, când te mai faci bine, odată, omule? Frecvența tot mai mare a termenului „dușman”, cu derivatul „dușmănos”, a pus stăpânire pe vocabularul și pe comportarea sa. În străvechiul „Dicționar Universal al Limbii Române”, „dușman” este definit „acela cu care ne aflăm în război și trebuie distrus”.  Ne consideri dușmani, Grasule? Vrei război cu presa pe care o insulți? Lasă-l pe primar în pace și critică -l atunci când greșește, renunțând săvezi în negru totul în jurul lui. Cât privește tagma profesionalăpe care o batjocorești, aflăcă te privim cu înțelegere. Îi-e foame mult și crezi că alții îți i-au vișina de pe tort. Știi tu semnificația termenului de „lătrău”? Iatăce-ți spune fratele nostru DEX-ul: „Lătrău – Element secund la compunere savantăcu semnificația „care se închină””. Sictir, Vitma!

   ” Un scandal mare stăsăizbucnească la Grupul de Pompieri – Vâlcea. Zilele trecute, s-a dat examen pentru ocuparea unor posturi vacante, la această instituție. Concurența a fost foarte mare, dar și nemulțumirea a crescut exponențial. Nu puțini sunt aceia care ne-au declarat că mai marii politicului și administrației județene și locale au făcut trafic de influență, „ajutând” – contra multor mii de euro (3 – 5.000) – pupilii unor cunoscuți săpromoveze. Se vehiculeazănumele unor parlamentari sau șefi de partidele locale, dar nici șeful Inspectoratului de Situații pentru Urgențe nu este ocolit. În baza unor mici detalii pe care le-am primit, încercă m săridică m un colț al suspiciunii care s-a lăsat peste corectitudinea examinărilor făcute. Și plecă m de la faptul că a fost refuzată, inexplicabil, participarea subprefectului Radu Renga în comisia de examinare, cunoscut râmnicean cinstit, imparțial și de necorupt. Poate va lămuri misterul inspectorului șef al ISU – General Magheru, colonel Adrian Andrei Mesescu, într-o conferințăde presăviitoare. Noi îi promitem săvenim acolo împreunăcu tinerii care reproșeazădiverse „scamatorii” de promovarea examenului.

   ” Ce se mai vinde sau se mai cumpărăîn județ? Cam aceasta-i întrebarea oamenilor cu bani din Vâlcea, aceiași întotdeauna. Cum te-ai învârti, cum te-ai răsuci, dai doar de vreo 5 indivizi care au bani de ordinul milioanelor de euro și care au pus stăpânire pe municipiul Rm. Vâlcea. Orice casăsau palmăde pământ intravilan, de aceștia este vânatăși cumpărată. Acum ochii pofticioșilor se îndreaptăspre Vila Specialăde la Bujoreni. Aflate în proprietatea RAPPS, imobilul și cu terenul aferent sunt de vânzare. Imobilul, ca imobilul, dar terenul este cel mai vânat, aici. După vânzare, se va duce dracului toată ferma pomicolădin împrejurimile vilei, fiind înlocuităde vreun „cartier rezidențial”. Deja am pus pariu cu prietenii, menționând că știm cine va câștiga licitația. Încet, încet, Râmnicul va deveni sereleul a cinci afaceriști, de la care, în curând, va trebui săcerem voie săbem apă, sătraversăm prin parcul lor, săne răcorim la umbra copacilor lor Punem și cu dumneavoastră, cititorii, pariu că , în curând, se va isca un scandal public de pominăși va trece în anonimat vânzarea vilei Bujoreni? Așa fac domnii noștri capitaliști veroși. Au bani de dat la delatori și scandalul devine public. Existăprecedent

   ” Pofta mare a politicienilor și a oamenilor de afaceri vâlceni se îndreaptăspre funcțiile publice ce se vor ocupa în anul 2008. Chinurile și zbaterile multora, au început. Deputatul Emilian Frâncu – cel care învârte județul pe degete, se vrea președinte al Consiliului Județean, dar și parlamentar. Pentru primăria Râmnicului se înghesuie Ion (Garoafă) Nicolae – iepurele PNL și Ion Matei – iepurele PSD, dar în spatele lor stau alți propozabili, oameni „aleși”, cu CV impunător, contrafăcut și activitate remarcabilă(ioc!). Ambii „iepurași” vor fi sacrificați pe la mijlocul lunii martie 2008, nominalizându-se, apoi, „piesele grele”. La PSD, își dorește funcția de primar și Ion Tudor, care mai vrea și primul loc pe lista senatorilor. Funcția de prefect este râvnităde mai mulți politicieni, Svetlana Preoteasa manifestându-se ca o „pofticioasă” a acestui scaun guvernamental în județ. Nu avem de împărțit nimic, cu nimeni, dar ne întrebăm, totuși, văzând avalanșa de candidați, oare oamenii ăștia nu au oglindăacasăși nu-și fac un proces de conștiințăprivind nebunia că le trebuie o că ciulăatât de mare? S-a ajuns până acolo incât toată lumea se pricepe la toate (pe vremea lui Ceașcă se spunea că toată lumea se pricepe la fotbal, muzică ușoarăși sex) și toată lumea știe totul, despre toți și toate, dorind totul sau nimic. Ciudată-i lumina întunericului, câteodată!

   ” La viitoarea campanie electorală, partidele care vor promova femeile în funcții politice vor primi mai mulți bani de la Autoritatea NaționalăPermanentă. Ne îndoim însă , că liderii partidelor vâlcene, misogini cum îi știm, vor propulsa în prim-planul vieții politice doamne. Bărbații sunt partidul. Așa cred politicienii noștri.  Femeile au și ele locul lor, separat, bine delimitat, într-o organizație de bărbați profund misogină, din păcate. Toți politicienii români sunt, așadar, misogini încrâncenați, care văd femeile nu în politică , ci prin politică , pe acolo, pe undeva, prin zonă. Misoginia pare săfie un fel de mândrie pentru ginta masculinăautohtonă, mai ales pentru masculii din politică ,  care nu se ascunde să-și dea pe fațămârlănia congenitală, bădărănia moștenită”din moși și strămoși”. Politicianul român e – cum altfel? – un macho de diverse coloraturi politice. Pe plaiurile mioritice, acolo unde, nu doar gramatical, bărbatul e întotdeauna deal și valea mereu femeie, în orice domeniu și oricât de bine ar face un lucru o femeie, egalăîn fața legii cu bărbații, tot nu are trecere în fața celui mai mediocru mascul, fie și dacă respectivul e așa doar După numele din buletin. Nu conteazăce fapte reale și importante are la activ o femeie, nu are importanțănici măcar dacă se bucurăde recunoaștere internaționalăîn breasla ei, când un mitocan național o prezintădin perspectivămisogină.