Acasă Arhiva SĂPTAMÂNA vâlceană PE SCURT

SĂPTAMÂNA vâlceană PE SCURT

echipa de control a Ministerului Educației și Cercetării nu a întârziat săaparăla Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea. Principalele ținte ale controlului sunt binecunoscute: Gabriela Ene – inspector adjunct șef, care a devenit indezirabilăodatăcu plecarea din PNL Vâlcea și Ion Gava – inspector adjunct șef, care este membru al Partidului Democrat ” cadrele medicale de la Unitate de Primiri Urgențe – Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Vâlcea sunt disperate. Zilnic zeci de rromi dau buzna în salon, cerându-le impetuos medicilor săle consulte, pe loc, puradeii bolnavi. Ei nu țin cont de faptul că în salonul de consultație sunt alți copii care, poate, suferămai mult decât ai lor ” o presupusădisputăfizică între liberalii Valentin Haralambiade și Bogdan Pistol a fost, zile de-a rândul, subiect de bârfăpentru clasa politică vâlceană . Nu credem că „Hari” ar fi ajuns în situația de-a se bate cu Pistol, cel puțin pentru faptul că fac parte din categorii diferite. Cei doi s-au certat doar, iar martorii care au fost la fața locului pot confirma că Haralambiade nici măcar n-a vrut să-l atingăpe „P bleagă”, altfel

 

” Așa cum spuneam și în numerele trecute ale publicației noastre, echipa de control a Ministerului Educației și Cercetării nu a întârziat săaparăla Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea. Principalele ținte ale controlului sunt binecunoscute: Gabriela Ene – inspector adjunct șef, care a devenit indezirabilăodatăcu plecarea din PNL Vâlcea și Ion Gava – inspector adjunct șef, care este membru al Partidului Democrat. Așadar, joi, 19 iulie a.c., dimineața devreme, reprezentanții ministerului au intrat pe porțile instituției, cu scopul precis de a găsi cât mai multe nereguli care să-i punăîntr-o luminănefavorabilăpe cei doi inspectori adjuncți. Numai că , surpriză Nici unul dintre cei „vânați” nu se afla în Inspectorat, fiind în concediu medical. Cu toate astea însă , ei au început să”purece” actele. Surse din cadrul Inspectoratului Școlar ne-au mărturisit că ministeriabilii au început săspunăcă nu-i vor ierta pe cei doi inspectori și că se vor întoarce special pentru ei. Asta în cazul în care Gabi Ene și Ion Gava nu-și vor prezenta demisiile, așa cum a făcut și inspectorul școlar PD, Nicolae Safta, în urma presiunilor făcute de liberali.

” Cadrele medicale de la Unitate de Primiri Urgențe – Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Vâlcea sunt disperate. Zilnic, zeci de rromi dau buzna în salon, cerându-le impetuos medicilor săle consulte, pe loc, puradeii bolnavi. Ei nu țin cont de faptul că în salonul de consultație sunt alți copii care, poate, suferămai mult decât ai lor. Nu, romii încep săse certe cu medicii și asistenții, amenințându-i că „le fac bucata”. Aceștia nu au ce face și se supun. însă nu înainte de a le explica că trebuie să-și aștepte rândul, pentru că așa este normal și civilizat. Dar nu au cu cine săvorbească Nu de puține ori, în presa localăau apărut tot felul de articole ce făceau referire la invazia rromilor în cel mai important spital din județ. Angajații unității spitalicești s-au plâns de nenumărate ori că nu sunt lăsați să-și desfășoare activitatea într-un mod corespunzător. Rromii stau ore-n întregi pe coridoare, fumând, mâncând semințe și scuipând pe jos. până acum, singura măsurăpe care a luat-o conducerea spitalului (și asta pe o perioadă relativ scurtă) a fost săle interzică intrarea pe porțile unității. Atâta tot! Dacă sunt luați la întrebări, angajații spitalului ce se ocupăcu administrarea și cu paza, ridică din umeri și spun simplu: „Nu avem ce săle face !” Ete na ! Așteaptăprobabil ca, într-o bunăzi, unul din medici sau asistenți săia o mamăde bătaie și doar atunci vor lua măsuri drastice. Nimeni nu zice că rromii nu trebuie săbeneficieze de asistențămedicală, însă doar cei care sunt bolnavi pot sta în spital, nu haitele întregi.

” Procurorii militari au finalizat ancheta în dosarul primei mineriade și urmeazăsă-l trimităîn instanțăîn cel mult o săptămână. Anchetatorii i-au prezentat miercuri probele din dosar și ultimului învinuit, generalul în rezervăMihai Chițac. Pentru civilii din dosar, ancheta va fi continuatăde procurorii Secției a doua din Parchetul General. Fostul ministru de Interne din perioada 13-15 iunie 1990 nu a stat mai mult de o jumătate de orăîn biroul procurorilor, iar la ieșire nu a vrut sădea amănunte despre anchetă, motivând că este foarte obosit din cauza caniculei. În acest dosar, el este acuzat alături de alți trei ofițeri, de participație improprie la omor deosebit de grav și omor calificat. Pe lista învinuiților se aflăși Ion Iliescu, care va fi însă anchetat de procurorii civili din Parchetul General.

” O presupusădisputăfizică între liberalii Valentin Haralambiade și Bogdan Pistol a fost, zile de-a rândul, subiect de bârfăpentru clasa politică vâlceană . Nu credem că „Hari” ar fi ajuns în situația de-a se bate cu Pistol, cel puțin pentru faptul că fac parte din categorii diferite. Cei doi s-au certat doar, iar martorii care au fost la fața locului pot confirma că Haralambiade nici măcar n-a vrut să-l atingăpe „P bleagă”, altfel De această disputăvor săprofite unii ca „Moncy Poncy” Monceanu, care – cu o sancțiune pe linie de partid în dreptul unuia dintre cei doi – ar urca în ierarhia partidului (pe lista PNL pentru Consiliul Județean, spre exemplu). Doamne, ce partid!

” Continuă disputele dintre doi președinți au țării: unul fost, altul actual. Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a atacat dur pe Traian Băsescu, miercuri, printr-o scrisoare deschisă, în care șeful statului este acuzat că pericliteazăimaginea României, că seamănădiscordie în societate și că acțiunile sale sunt contra interesului național. În scrisoare, Ion Iliescu reacționeazăFață de interviul dat de Traian Băsescu în revista Politique Internationale, dar readuce în discuție elemente ale unei polemici mai vechi între cei doi, ce a escaladat în perioada suspendării șefului statului. Iliescu îl acuzăpe Traian Băsescu de rea-voință, ipocrizie, neglijarea interesului național în favoarea celui propriu, de distrugerea păcii sociale și încă lcarea Constituției. Întrebat dacă poporul român a avut de câștigat de pe urma referendumului din mai, fostul președinte a fost evaziv: „Faptul că la referendum oamenii nu l-au destituit din funcție pe Traian Băsescu, nu înseamnă că i-au acordat credit nelimitat pentru toate acțiunile sale. Din punct de vedere tactic acțiunile PSD-ului ar fi trebuit săse oprească la discuțiile în Parlament, pentru că era previzibil ceea ce avea săse întâmple. Dar acțiune de demitere a fost motivată”. Ion Iliescu a declarat, însă , că dacă , în mod ipotetic ar primi o invitație la Cotroceni din partea lui Traian Băsescu, el ar accepta, pentru că nu este un tip ranchiunos. Replica Președinției la adresa scrisorii trimise miercuri de fostul președinte al României Ion Iliescu nu a întârziat săapară: „Este o scrisoare plină de urăși minciună, îndreptatăîmpotriva unui președinte care vrea un altfel de stat decât cel pe care l-a imaginat domnul Ion Iliescu, împreunăcu toți cei care au confiscat Revoluția din 1989 în favoarea lor. Scrisoarea aratădisprețul domnului Iliescu pentru adevăr, dar și pentru votul poporului român. Președintele considerăpoziția publică a domnului Iliescu un exemplu tipic de propagandăde inspirație sovietică , nedemnăde un fost șef de stat”. Referitor la reconcilierea naționalăpe care Traian Băsescu ar fi distrus-o, cum susține președintele de onoare al PSD, Președinția precizeazăcă Iliescu înțelege prin această sintagmăasmuțirea minerilor împotriva altor categorii sociale, tolerarea oligarhilor, a grupurilor de interese nelegitime și a baronilor locali. Președintele Traian Băsescu îi asigurăpe cetățeni că nu va permite întoarcerea României europene la instituțiile și practicile consacrate de regimul Iliescu.

                                                                                                                                   

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.