1

SĂPTAMÂNA vâlceană PE SCURT

Comisarul șef Adrian Cazan, inspectorul șef al IJP Vâlcea și procurorul șef al DIICOT – Biroul Teritorial – Valentin Preoteasa, alături de câțiva polițiști locali i-au dat în judecatăpe Traian Grănișteanu – liderul PNG Vâlcea și pe ziaristul Eduard Dulăcioiu ” Surse presupus a fi bine informate, din nordul județului, ne-au semnalat o viitoare „trădare” politică . Se spune că profesorul Gheorghe Stanciu – liberal cu pedigriu, cocheteazăcu pelediștii avocatului Bebe Ungureanu ” la PSD, în fiecare săptămânătrebuie săaibăloc Conferința municipalăa organizației din Rm. Vâlcea, dar se amânăperpetuu, spre nesfârșit ” Dacă îi era dor cuiva de aiurelile lui Nicolae despre cum o săavem noi metrou în Vâlcea, se poate uita liniștit la reluările de la Televiziunea „Frâncu 1”

 

” O știre bombă: comisarul șef Adrian Cazan, inspectorul șef al IJP Vâlcea și procurorul șef al DIICOT – Biroul Teritorial – Valentin Preoteasa, alături de câțiva polițiști locali i-au dat în judecatăpe Traian Grănișteanu – liderul PNG Vâlcea și pe ziaristul Eduard Dulăcioiu, de la bisăptămânalul ARENA, pentru comiterea unei presupuse infracțiuni de calomnie prin presă. În fapt, colegul nostru a publicat transcrierea unei convorbiri telefonice înregistratăfonic ce a avut loc între Traian Grănișteanu cu un deținut aflat în Penitenciarul Colibași – drăgășeneanul Costi Moraru. Acesta din urmăi-a dezvăluit politicianului peneghist că șeful Poliției vâlcene s-ar face vinovat de „colaborare” cu infractorii (chiar și eu el) și că se folosește de foștii săi subordonați de la CrimăOrganizată(celebri, de acum, Stoica, Crivăț și Frunză) în realizarea unor presupuse ilegalități. Menționăm că deținem și noi înregistrarea și i-am dat-o spre ascultare tuturor „părților”, dar și chestorului principal Dan Valentin Fătuloiu, ba chiar și procurorului Valentin Preoteasa. Dacă nu am dat-o publicității până acum am făcut-o așteptând rezultatele verifică rilor demarate de organele de stat sesizate de politician, știind că numai acestea sunt autorizate săse pronunțe. Așteptăm cu interes primul termen al procesului și dorim să-l vedem la barăpe inspectorul șef, confruntat cu deținutul de la Colibași. Ce se va alege, ce se va alege? Dracu’ mai știe. Ai dreptate, n-ai dreptate, poate scapăcine poate! În orice caz, ziaristul și politicianul râmnicean nu vor păți nimic. Ce e val, ca valul trece, părților vătămate

” Liniștea vacanței parlamentare nu se anunțăși în politicul județean. Surse presupus a fi bine informate, din nordul județului, ne-au semnalat o viitoare „trădare” politică . Se spune că profesorul Gheorghe Stanciu – liberal cu pedigriu, cocheteazăcu pelediștii avocatului Bebe Ungureanu, pentru a le întări rândurile. Cât privește calitatea sa de consilier județean liberal, legea permite să rămână în această funcție, dar numai ca independent. Legat de această știre, nu putem spune că „șobolanii” părăsesc corabia PNL-istă, pentru că intelectualul voineșean nu poate fi catalogat astfel, însă iminente (și neanunțate) părăsiri ale acestui partid de că tre mulți intelectuali vâlceni, crește tonusul democrat – liberalilor lui Ungureanu. Mai bine „mai devreme”, decât „destul de târziu”… Și astfel, în organizația vâlceană , liderul PNL Emilian Frâncu se vede părăsit de oameni însemnați și reprezentativi social, rămânând numai cu „yes-man-ii” lui de tip „ține calul” și dragul lui de Ion Nicolae – demolatorul. Știe cineva de la liberali săsufle în goarnăsemnalul muzical militar „Trezirea”, acoperindu-l pe Nicolae care interpreteazăfals cântecul (de lebădă) „Silance”, al lui Nino Rossi?

” Apoi, la PSD, a început marea fierbere la foc mic. În fiecare săptămânătrebuie săaibăloc Conferința municipalăa organizației din Rm. Vâlcea, dar se amânăperpetuu, spre nesfârșit. De ce oare, de ce oare? Cine nu vrea săse înceapăcurățenia de reformare în PSD? După cum se vede, vreo câțiva „suflători” ai acestui partid, îi cântăîn ureche liderului județean Ion Cîlea, câte și mai câte despre cei care aspirăla funcții de partid. Pe unul dintre „suflători” îl știm noi bine și „aria” cântatăde curând lui Neica Cîlea spune minciuna că omul de afaceri Ghoerghe Udubae ar fi omul PD-ului în partidul lor și că își dorește săcandideze la prima funcție a organizației municipale, ca săfacă jocul portocaliilor. Dobitoc este „muzicantul” ăsta, specialist în linsul pantofilor șefilor săi, pentru a i se recunoaște calitățile politice pe care nu le are! Păi, dacă și Ghoerghe Udubae are profil de biciclist politic sau trădător, ce este „suflătorul” ăsta, cunoscut delator și biciclist”? Udubae nu a trădat niciodatăsocial democrația, cea din suflet și din comportare și dacă dorește săcandideze pentru o funcție importanta de partid o face pentru că vrea, știe și poate săreanime o organizație fantomatică „care va săzică nu există” decât pe hârtie. Interesant va fi când va avea loc, totuși, celebra conferințămunicipală, unde vor fi mari surprize. Acum, dacă Gigi Udubae se va retrage din competiție, lăsându-i pe „suflători” săschimbe locul unde-și interpreteazăaria, de la ureche în părțile de mai jos, cum se va comporta Ion Cîlea? Chiar o să-i placă  

” Dacă îi era dor cuiva de aiurelile lui Nicolae despre cum o săavem noi metrou în Vâlcea, se poate uita liniștit la reluările de la Televiziunea „Frâncu 1”, acolo unde urmașul burtos și cam colorat al lui Brătianu își întinde planșele făcute de alții (el nu e în stare, deși e șef mare la Construcții) și explică , plin de emfază, despre cum va pune el în aplicare acest măreț proiect. Numai că , specialistul în tunele, de vreo săptămână, a renunțat la această temăși și-a ales alt subiect, pe care, la fel, nu-l stăpânește: pasajul pe sub sau pe deasupra că ii ferate pe strada Tudor Vladimirescu. În aparițiile televizate, Nicolae – burtămare – mai are puțin și își smulge părul din cap și dinții din gurăca săarate cât de dragi îi sunt râmnicenii și cât de mult ține la ei. S-a gândit el cu ce sămai iasăla atac că doar doar o mai crește în sondaje de la 1,8%, cât are acum, la 2%. Spune Nicolae că dacă se construiește pasajul peste calea ferată, Gutău demoleazăbiserica din curtea garnizoanei și stația Peco, care aparține Petrom. Total fals. Construirea pasajului nu afecteazăniciuna din locațiile amintite de Dințișorul de Aur, din contrărealizarea pasajului ar fluidiza în mod real circulația.

” Nicu Silvestru, candidatul din partea PRM, la primăria municipiului, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute, că este total dezgustat de modul în care este tratat de un jurnalist de la Viața Vâlcii. „Acest jurnalist mi-a stricat imaginea și sunt convins că nici nu măcunoaște, pentru că altfel nu și-ar fi permis săîmi punăpoza la rubrica cu săgeata în jos”, a afirmat plin de emfazăNicu Silvestru. Ca săîl liniștim puțin, îl informă m că oameni cu caracter, personalitate și funcții mult mai importante (decât a sa) din acest județ au fost tratați de jurnaliști la fel cum a fost și el tratat sau poate și mai rău. Acei oameni, cu mai multăjudecată, au acceptat atât criticile, cât și laudele. Dacă la Silvestru nu prea avem ce lăuda atunci critică m. Și ca săadauge și cireașa pe tortul care oricum se topise de atâta că ldură, Silvestru a insinuat că respectivul jurnalist ar fi pus acea pozăîn ziar cu săgeata în jos pentru că este bun prieten cu Ion Nuică și „bea bere și mănâncă mici la terasa acestuia”. Deși considerăcă „doctrina partidului din care face parte este una dreaptă, corectăși fărășovinism și nu se caracterizeazăprin excese și acuze nejustificate”, etc etc Silvestru lovește fărămilăîn colegul său deci apăde ploaie. Rușinică , domn Silvestru așa ceva nu se face! Cu alte cuvinte, ne atacă m colegii de partid pe Față . Oare s-o fi molipsit de la președintele PRM, Nicolae Pătru, de paranoia? Oricum, noi credem că niciun politician vâlcean nu e ușăde biserică , dar ce săzicem despre Silvestru? Se poate numi politician vâlcean? Păi, ce ar putea fi de aflat despre Nicu Silvestru? Chiar el a afirmat, într-un interviu dat unei publicații vâlcene, că în decembrie 1989 a fost reținut de armatăși condamnat la 18 ani de închisoare pentru genocid. A ispășit 11 luni de detenție, timp în care s-a plimbat prin 3 penitenciare, După care a fost eliberat în 1990. Așa că ia uite la candidatul PRM pentru funcția de primar!