Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SAPTAMANA VALCEANA PE SCURT

           ” ia să fi văzut dumneavoastră cum lătrau prin Primăria Râmnicului, ca niște apucați ce sunt, niște jigodii ce tipăresc o fițuică plină de minciuni și lături morale vărsate în public în vreo 500 de exemplare, dorindu-și o ciozvârtă din „halca” de 37 mii de euro puși în joc?! În spatele licitației amintite, stă (oare, cine, altul?) deputatul liberal Emilian Frâncu (omul care a contribuit cel puțin teoretic la arestarea primarului Gutău, ca să ajungă el primul om în municipiul Rm. Vâlcea) care-l conduce pe interimarul Monceanu de la Primărie, ca pe copiii mici ce abia acum învață să meargă ” numai că , pentru a le lua tuturor caimacul, administrația cotidianului „Viața Vâlcii” a hotărât să ofere gratis spațiu publicitar Primăriei Râmicului, împăcând și capra și varza, dejucând și scamatoria Frâncului ” la vederea anticorupților prin Primărie, lui Gică Păsat i s-a declanșat limbarița pentru că a început să le spună celor de la DNA că are el documente despre „fărădelegile” comise în Primărie ” fostul general, actualmente senator PSD de Vâlcea, Mihai Popescu este cel mai probabil înlocuitor al proaspătului șef SRI, George Maior, la fotoliul de președinte al Comisiei de apărare din Senat. Totuși, cariera lui Popescu până în momentul de Față a fost presărată de anumite episoade care nu fac cinste nici unui om, darămite fostului șef al Armatei

 

             ” Licitația pentru publicitatea de la Primăria Râmnicului a luat sfârșit, înainte să înceapă. După cum se știe, prima instituție administrativă din municipiul Rm. Vâlcea intenționează să cumpere spațiu publicitar de la cele mai titrate mijloace de informare în masă locale. În audio-vizual și în presa scrisă, numărul acestora este foarte mic, chiar dacă pe piață se vântură vreo 20 de ziare de mic litraj. Și cum se știe că javrele mici latră cel mai tare, ia să fi văzut dumneavoastră cum lătrau prin Primărie, ca niște apucați ce sunt, niște jigodii ce tipăresc o fițuică plină de minciuni și lături morale vărsate în public în vreo 500 de exemplare, dorindu-și o ciozvârtă din „halca” de 37 mii de euro puși în joc. În spatele licitației amintite, stă (oare, cine, altul?) deputatul liberal Emilian Frâncu (omul care a contribuit cel puțin teoretic la arestarea primarului Gutău, ca să ajungă el primul om în municipiul Rm. Vâlcea) care-l conduce pe interimarul Monceanu de la Primărie, ca pe copiii mici ce abia acum învață să meargă. Frâncu făcuse, deja, că rțile: postul său de televiziune primește 66% din sumă (radio+TV), cotidianul „Monitorul de Vâlcea” 14%, „Curierul de Vâlcea” 10% și „Viața Vâlcii” 10%. Ceilalți, primeau jumătatea lui cinci. Singurele criterii ale repartizării banilor menționați sunt obediența și frecvența tămâierii deputatului liberal șef Emilian Măndel Frâncu. Nu știm cât de fantomatici sunt consilierii locali ai celorlalte partide râmicene, dar în afara tenacelui Gigi Matei PSD, nu am auzit să fie vreunul interesat de urmărirea și demascarea „mituirii” josnică a mijloacelor de informare obediente liberalilor. Scandalul a început deja, Muc cel Mic și Trai-Anus Gumilingus de la „Ziarul de Vâlcea”, așezându-se la coadă ca să lingă și ei niscai euroi. Numai că , pentru a le lua tuturor caimacul, administrația cotidianului „Viața Vâlcii” a hotărât să ofere gratis spațiu publicitar Primăriei Râmicului, împăcând și capra și varza, dejucând și scamatoria Frâncului. Menționăm că „Viața Vâlcii” are un tiraj zilnic de 1700 de exemplare, spre deosebire de celelalte cotidiene care nu depășesc 700 de exemplare. Și ar mai trebui făcută o mențiune. Din cauza criticii făcută deputatului liberal vâlcean și cozilor lui de topor, săptămânalele și bisăptămânalele locale nu au fost admise la licitație, deși au fost menționate, inițial, în caietul de sarcini. Ni s-a spus că ținta excluderii de la licitație am fost numai noi. Frâncu nu ne agreează. Dar cum nu au existat motive logice pentru scoaterea noastră din competiție, s-a preferat eliminarea tuturor periodicelor. Ciudat mod de comportare democrată. Ca să nu mai dea în clocot și să-i mai dovedim odată Frâncului cât este de naiv (nu am zis altfel, Meline!) și de neinformat, menționăm că „Vocea Vâlcii” se tipărește în tiraj de 1500 de exemplare pe număr, 3 mii de exemplare săptămânal și 12 mii lunar. La categoria „periodice” nu avem rival, fraierică !

             ” Un alt liberal de mucava este consilierul local, Gheorghe Păsat. Neica nimeni în Consiliul Local Rm. Vâlcea,  Gheorghe Păsat, se plimba prin primărie atunci când cei de la DNA veniseră să solicite documente despre anumite hotărâri ale Consiliului Local, despre anumite licitații și terenuri. La vederea anticorupților, lui Gică Păsat i s-a declanșat limbarița pentru că a început să le spună celor de la DNA că are el documente despre „fărădelegile” comise în Primărie. Ciocu Î mic și joc de glezne, i-ar spune oricine lui Gheorghe Păsat pentru că procurorii DNA au luat la purecat și hotărârile de Consiliu Local. Ceea ce înseamnă că nici consilierii nu stau chiar pe roze. 

             ” Controversatul Dinu Patriciu și-a tras două cotidiane, fiind pe punctul de a realiza un holding de presă. Patriciu a cumpărat pachetul majoritar de la Averea, iar apoi Patriciu a cumpărat pachetul de control al ziarului. Numai că , și acum vine partea interesantă, Patriciu a plecat la „vânătoare de capete”. Și pe cine a adunat sau este pe punctul de a avea în ogradă Patriciu?! Trei, Doamne și toți trei, adică Răzvan Cornețeanu, omul de încredere al Ringier, Adrian Halpert, redactorul-șef de la „Libertatea”, și Sorin Roșca-Stănescu, care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare. În aceste condiții, devine clar faptul că Patriciu pregătește ceva. Ceva imens! La o parte lume oarbă (nu Orban), că mă fac stăpân de droagă!

             ” Tot mai multe informații ne parvin din mediul rural, scoțând în evidență că femeile calcă pe urmele bărbaților, devenind „consumatoare fruntașe” de băuturi alcoolice. Semnalele sunt îngrijorătoare și de-a dreptul rușinoase. Bietele de ele, femeile de la țară, muncite până peste poate și fără liniște sufletească , își îneacă amarul în țuică , băutura toamnelor lungi și frumoase. Câteva cazuri petrecute în comuna Dăești, dă mari semne de întrebare destoinicilor polițiști de aici. Astfel, Mihai Jibleanu, locuitor al satului Sâmbotin, a găsit în beciul casei sale o femeie „beată țeavă”, adormită. Individa știind că gospodarul nu este acasă și că în beci se află țuică , a deschis ușa, pe furiș, a luat o sticlă din raft și s-a pus pe degustat. La botul calului. După ce a băut jumătate de litru, Ioana Enăchescu a adormit lângă butie cu recipientul în brațe. Fapta se numește furt calificat și în Codul Penal se prevede o aspră sancțiune. Fie că furi un litru de țuică , fie un butoi, tot pușcă rie faci! O altă femeie, în vârstă de 60 de ani, a plecat cu vaca la păscut, în punctul „Fuiorești”, dar și-a luat și „litruța” de țuică cu ea. La umbra unui pom, sărmana, s-a pus pe băut și a murit ținând de sticlă. Medicul de la dispensarul comunei o avea în evidență cu antecedente cardio-vasculare. Alcoolul face rău sănătății!

             Fostul general, actualmente senator PSD de Vâlcea, Mihai Popescu este cel mai probabil înlocuitor al proaspătului șef SRI, George Maior, la fotoliul de președinte al Comisiei de apărare din Senat. Mutarea lui Popescu la conducerea Comisiei pare una previzibilă, ținând cont de trecutul și de experiența militară a fostului general. Totuși, cariera lui Popescu până în momentul de Față a fost presărată de anumite episoade care nu fac cinste nici unui om, darămite fostului șef al Armatei.  Ex-generalul este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu. În respectivul dosar, Popescu este anchetat în stare de libertate sub acuzația de abuz în serviciu contra interesului statului. Cazul face referire la schimbul de blindate și vehicule militare contra anvelope, troc realizat între armată și societatea condusă de Gelu Tofan. Popescu este unul din cei care au parafat contractul dintre Armată și Tofan Grup, afacere care a adus prejudicii majore bugetului de stat. Conform respectivului contract, Armata română a predat firmei Tofan aproximativ 4.200 de autovehicule nedezmembrate – transportoare blindate, autobasculante, autobuze, autocisterne, autotractoare – care trebuiau să aibă titlu de fier vechi. Însă doar 20 de procente din acele autovehicule erau casate, restul fiind în perfectă stare de funcționare. În schimbul acestora, Armata trebuia să primească aproximativ 6.000 de anvelope. Numai că Tofan a livrat Armatei, din totalul de peste 6.000 de anvelope, doar 3.300. Și, conform contractului, Armata trebuia să furnizeze grupului Tofan doar fier vechi, în timp ce, în realitate, s-au furnizat autovehicule în stare de funcționare, pe care mai apoi Tofan probabil le-a revândut și mai mult ca sigur nu la preț de fier vechi. Respectivul contract a fost de câteva milioane de euro, din care generalul Popescu, la vremea aceea, șeful Statului Major General, nu este exclus să se fi înfruptat copios cu o serie de comisioane grase. Apoi, sunt glasuri care spun că a felicitat soldații care au tras în manifestanții din decembrie 1989. Chiar dacă Popescu a fost general în timpul Revoluției și a comandat să se tragă în demonstranți, el are certificat de revoluționar, beneficiind de aceleași drepturi precum oamenii care au rămas schilodiți în urma ordinelor lui. El este înregistrat oficial la Asociația Revoluționarilor Cluj. O mare parte a adevăraților revoluționari îi contestă calitatea și au declarat că urmează să înceapă proteste în cazul în care Popescu ar urma să preia funcția de la Senat.

                                                                                                                                 ” Pataliputra