Acasă Arhiva SAPATAMANA PE SCURT

SAPATAMANA PE SCURT

           ” delațiunea este o boalăîn mare vogăla unii așa ziși ziariști „democrați”, boalăcare a contaminat și în Râmnic o liceanăcomplexată” Lansatăla unul din posturile de radio locale pe post de speacher și sfârșităla Asociația Pro Democrația, filiala Vâlcea, în calitate de nu știm ce, Corina Iordache, că ci despre ea este vorba, nu s-a făcut cu nimic remarcatăîn media locală, în afara vocii sale melodioase la microfon și iritant-scandaloasăla conferințele de presăsau în relațiile diurne ” Corina Iordache a găsit soluția săse victimizeze un pic și, crezând că nu va fi descoperită, i s-a adresat, printr-un mail, Ioanei Avădani directorul Centrului de Jurnalism Independent, pe forumul FreeEx, mințind de îngheațăapele

 

 

           ” Delațiunea este o boalăîn mare vogăla unii așa ziși ziariști „democrați”, boalăcare a contaminat și în Râmnic o liceanăcomplexată. Lansatăla unul din posturile de radio locale pe post de speacher și sfârșităla Asociația Pro Democrația, filiala Vâlcea, în calitate de nu știm ce, Corina Iordache, că ci despre ea este vorba, nu s-a făcut cu nimic remarcatăîn media locală, în afara vocii sale melodioase la microfon și iritant-scandaloasăla conferințele de presăsau în relațiile diurne. Cu această nefericită, am avut un schimb de replici cuviincioase și serioase, plecând de la faptul că a cerut și primit de la Primăria municipiului un tabel cu contractele de publicitate semnate de editurile locale de presăcu această instituție (solicitare făcutăîn numele Pro Democrația), pe care, apoi, l-a „dirijat” numai spre ziarele afirmate ca revanșarde în relația cu primarul Mircia Gutău și tocmai atunci când peste el dăduse nenorocirea arestării. Ni s-a părut că este un act de rea voință, tendențios și insultător, ca săai acest tabel încă de pe când primarul era in funcție, pentru ca mai apoi, în urma necazului ce l-a cuprins, săîl folosești ca probăpublică a unei presupuse vinovății. Urmare dialogului pe această temă, Corina Iordache a găsit soluția săse victimizeze un pic și, crezând că nu va fi descoperită, i s-a adresat, printr-un mail, Ioanei Avădani directorul Centrului de Jurnalism Independent, pe forumul FreeEx, mințind de îngheațăapele. Redăm mai jos mail-ul autoarei și replica primităde la redactorul șef, cel pe care-l sifonează. Ne este rușine cu astfel de oameni, în colectivitatea profesională!

 

           DragăIoana,

           Se pare ca necazurile mele cu presa localănu vor săse termine așa  de repede. Unul dintre acești patroni de presăa aflat și el cu întârziere ce-i drept cum că -contractele (sic!)  de publicitate din vina mea sunt publice…alea cu primăria. Și m-a amenințat, a țipat la mine azi (noroc că a venit o tipăcă cred că măși bătea) că îmi distruge imaginea: cum mi-am permis sădau contractele și săle cer…..Deja azi, în ziarul lui, a scris ceva de genul: o blondădin presăa furat un reportofon…ceva de genul ăsta….cât sănu îl pot da în judecată. Ce săfac?? să măvopsesc?? În prima fazăîi cer dosarul la securitatea că toată lumea știe că a fost….dar ce altceva aș mai putea face? Sunt tare supărată…am avut așa un șoc când am auzit ce a scris și când l-am auzit cum țipa la mine….

Cu drag, Corina

 

           Iatăși răspunsul primit pe Internet:

           DragăCorina,

           Pe când toți colegii tăi din presăîmi spuneau că ai probleme cu înțelegerea unor lucruri, eu îi contestam vehement. Te avusesem în subordine și știam că mai ai câte ceva în cap, chiar și despre presă. Minciunile ce i le transmiți Ioanei seamănăcu acele turnătorii pe care le înfierezi acum cu mânie proletară. Când a țipat la tine „patronul” de presădin Vâlcea și cum de ai înțeles că era săiei bătaie? Reminiscențele urate ale copilăriei, te-au dus în planul vremurilor când părinții te băteau pentru că făceai numai prostii. Dar, După cum se vede, nu te-au bătut bine și la vreme. Continui prostiile. Încerc să-ți aduc aminte că de pe poziția ta de liceeanărătăcita prin presănu poți înțelege multe din fenomenele profesionale. Dacă ești cu adevărat serioasăși responsabilă, arată-mi unde s-a scris despre vreo blondăcare ar fi furat un reportofon? În ce ziar? Ar trebui săroșești, pentru minciunile scrise Ioanei Avădani. Tu ai necazuri nu numai cu presa localăși cu psihicul, ci cu toată lumea. Chestiunea cu contractele ți-a luat mințile pentru „bravada” făcută, dar iar ești în eroare. Întrebarea nu era de ce ai publicat acele documente economice, ci de ce ai combinat contractele de presăcu arestarea primarului? Sau, cât de mult bine sau rău i-au făcut acestuia dezvăluirile? A fost o frecție la un picior de lemn, o mișcare șmechereasca a ta, făcutăca sădovedești că ai activitate la Pro Democrația. Copilării, blondo! Ai intenționat sălovești în acele publicații care îl susțin mediatic și nu pentru că ar fi neapărat nevinovat, ci pentru că a fost arestat fărăprobe indubitabile sau acceptate juridic.  Nu știu cei cu care lucrezi câte parale faci, dar nici nu o să-i deștept eu! Prefer să-i las săte „descopere” în ignoranța în care te zbați. Ai constatat că nimeni nu te-a băgat în seamă? Mesajul tău (chipurile, unul personal, lansat pe forum) este de-a dreptul caraghios. Stai liniștităși nu consuma tot tubul de distonocalm. Nimeni nu-și prinde mintea cu tine, ca săte bată.

           Nici măcar la șah, pentru că acolo unde-i sportul minții, nu-i de tine. Cât privește întrebările ce i le pui Ioanei (cele din citatul următor), iar devi caraghioasăși chiar patetică . Citat: „Ce sa fac? să măvopsesc? În prima fazăîi cer dosarul la securitate ca toată lumea știe că a fost… dar ce altceva aș mai putea face?”. Nu te vopsi. Te știu, toți, blondă. Toata lumea apreciazăbancurile cu blondele și neuronul lor flotant. Nu te poți ascunde sub altăculoare. Măbucur că și tu îmi ceri dosarul la (sau „de la” – n.m.) securitate (se scrie cu „S” mare, blondo lucrătoare în presă!). Îl aștept și eu. Mi-am mai exprimat poziția în legătura cu statutul jurnalistului, al liderului de opinie. Eu nu prestez nicio muncă remuneratăde stat, nu am fost ales în organe ale statului, nu am fost numit, prin urmare și, deși nu mi se pare normal săfiu cercetat în această privințăa colaborării, accept verificarea. Populația, dacă dorește să-mi cumpere ziarul la care lucrez, dacă dorește săse uite la emisiuni la care particip la televizor, este liberăsăo facă , iar eu sunt o persoana privată. Este incorect săse cearăacest lucru unor persoane private. Probabil că vor fii și surprize, unele așteptate, dacă se poate spune așa, altele nu. După părerea mea, efectul deconspirării unor relații cu Securitatea este aproape nul, în momentul de față. Respectivii vor protesta că nu au făcut rău nimănui, ca au turnat, săzicem, numai persoane rele la suflet, că au servit patria etc., iar populația este indiferența în legăturăcu așa ceva. Tu poți înțelege asta? Nu ai cum. Te simți teribilă. Ferește-te ca în viațăsăcazi pe locul secund. Privește-ți trecutul și răspunde-ți cum îți va fi viitorul. Succes în glorioasa ta sarcinăde șifonare a ziariștilor locali șefilor tăi de la București. Încep săînțeleg că noii turnători vor fi mai prolifici decât cei vechi… Pe curând, blondăciuneo!„™

                                                                                            ” Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.