Acasă Arhiva Rromii sunt reticenti cand e vorba de acte de identitate

Rromii sunt reticenti cand e vorba de acte de identitate

 

  În numărul trecut v-am relatat că în curând locuitorii cartierului Colonia Nuci din Rm. Vâlcea vor avea acte de identitate deoarece Compartimentul Poliției de Proximitate și Compartimentul de Siguranță Publică , din cadrul Poliției municipiului Rm. Vâlcea   a început o acțiune de identificare a locuitorilor acestui cartier care nu dețin acte de identitate și de stare civilă sau ale că ror acte de identitate sunt expirate.  Prin această acțiune polițiștii vâlceni au dorit ca rromii din Colonia Nuci să poată fi ținuți în evidența Biroului Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanelor al județului Vâlcea (B.P.C.L.E.P).

Joi, 10 august a.c., s-a dat startul acțiunii demarate de polițiștii vâlceni.  La Școala Generală nr. 8 din cartier, conducerea școlii a pus la dispoziția polițiștilor o clasă. Aici au fost făcute fotografii pentru obținerea că rții de identitate persoanelor care au prezentat toate documentele prevăzute în ordinele de linie la evidența persoanelor. De asemenea, la Școala nr. 8 din Colonia Nuci au fost verificate documentele celor care doreau să aibă acte de identitate, iar polițiștii le-au oferit oamenilor informații în ceea ce privește modalitățile de obținere ale documentelor de stare civilă și de identitate.

 Peste 60 de persoane (majoritatea rromi) le-au solicitat polițiștilor ajutorul pentru a-și obține certificatele de naștere, precum și  acte de identitate ca urmare a schimbării domiciliului, a expirării celui pe care îl dețineau, a pierderii, a deteriorării, sau a faptului că nu aveau act de identitate.

Dintre solicitanți, numai 15 aveau toate documentele care le-au permis să fie fotografiați, urmând să își primească că rțile de identitate într-un interval de câteva zile.

Celelalte 45 de  persoane  au fost consiliate despre modul cum pot intra în posesia documentelor care sunt necesare pentru obținerea actului de identitate. Oamenii au fost anunțați că polițistul de proximitate îi va verifica  dacă s-au prezentat la sediul B.P.C.L.E.P din Rm. Vâlcea și și-au clarificat situația privind domiciliul, identitatea ori starea civilă.

  Conform IJP Vâlcea acțiunile de acest fel vor continua, atât în cartierul Colonia Nuci cât și  alte zone din Râmnic sau din județ.                    

                                                                                      Cristina PÎRVU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.