Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Romulus Bulacu vrea sătreacă cu vederea ilegalitățile lui Nicolăescu

” Interesul poartăfesul!

” „Ion Nicolăescu este un bun manager. Nu avem motive să-i cerem demisia” – a afirmat el

 

Democratul Romulus Bulacu a afirmat, zilele trecute,  că , deocamdată, nu are nici motiv pentru a propune demiterea „protejatului” său, Ion Nicolăescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea. Bulacu susține că a citit concluziile raportului efectuat de corpul de control al Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei, care crede el, nu prezintăaspecte negative la adresa șefului instituției mai sus amintite. „Ion Nicolăescu este un bun manager. Nu avem motive să-i cerem demisia” – a afirmat el. Romulus Bulacu este, însă , subiectiv, iar realitatea este alta. Tot mai multe voci spun că raportul nu-i este câtuși de puțin favorabil lui Nicolăescu, iar concluziile acestuia vor ieși la iveală, indiferent cât de mult se chiunie Bulacu săle ținăascunse, dezinformând astfel opinia publică .  

Întrebat dacă poate săprezinte câteva din concluziile documentului, democratul a dat din umeri și a schimbat, rapid, subiectul. În plus, el a declarat că raportul relevăcă sesizările făcute de angajații la adresa lui Nicolăescu nu se adeveresc.

Bulacu are amnezie

Îi readucem aminte consilierului județean că , din acest punct de vedere, este total dezinformat. VOCEA VÂLCII a prezentat în urmăcu puținăvreme, un răspuns al Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei trimis petiției adresatăde Lavinia Cîrstoi, șeful corpului de control al ITM.  În rândurile de mai jos, îl redăm publicității, pentru a împrospăta memoria democratului Bulacu. „( ) În perioada 22 – 26 ianuarie 2007, o delegație complexăa Inspecției Muncii a efectuat un control la ITM Vâlcea, în vederea verifică rii aspectelor cuprinse într-o sesizare anonimăadresatăconducerii ministerului, prin care sunt semnalate aspecte negative din activitatea inspectorului șef, Ion Nicolăescu. Cu această ocazie, au fost verificate și principalele aspecte cuprinse în scrisoarea dvs., constatându-se că marea majoritate a acestora se confirmă. Raportul de control a fost prezentat domnului Gheoghe Barbu, ministrul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei. În perioada imediat următoare urmeazăsăstabilim măsuri corespunzătoare în vederea îmbunătățirii activității inspectoratului, inclusiv pentru soluționarea problemelor punctuale ridicate de dvs” – se aratăîn răspunsul ministerului, semnat de inspectorul general de stat, Mariana Basuc.

Romulus Bulacu a mai precizat că nu Ion Nicolăescu este de blamat pentru situația tensionatădin cadrul instituției pe care o conduce. În opinia sa, de vinăsunt o parte din funcționarii publici ai ITM-ului, care, susține el, „s-au revoltat pentru că au fost schimbați de pe funcțiile pe care le ocupau”. Mai mult decât atât, acesta a afirmat că , de fapt, persoana care agităapele în inspectorat, este nimeni alta decât Aurora Gherghina, fostul șef al inspectoratului. „Lasăcă știu, de mai mult timp, ce se petrece în ITM. Nu e vina lui Nicolăescu” – a concluzionat Bulacu.

Olivia Parvu