Acasă Arhiva ROMSILVA pierde dreptul de control In apele de munte

ROMSILVA pierde dreptul de control In apele de munte

În urmă cu câteva luni am publicat în această rubrică , pentru o informare corectăa pescarilor sportivi, modalitățile de pescuit și tarifele piperate (25 RON) practicate de ROMSILVA pe apele de munte. O mare parte dintre iubitorii acestui sport s-au arătat revoltați de saltul spectaculos și nejustificat al prețului, însă neavând o alternativăau fost nevoiți săse conformeze. În județul Vâlcea principalele ape de munte ce atrag pescari din aproape toate colțurile țării sunt lacurile Brădișor și Vidra, lacuri pentru care angajații ROMSILVA percep o taxăde 25 RON pentru o singurăzi de pescuit. Personal, nu am înțeles de ce această instituție de stat se mai comportăîncă aidoma unei instituții structuratăpe principii comuniste ridicând taxele pentru pescuitul sportiv într-un mod cu totul nejustificat de la an la an. În cazul în care pentru o zi de pescuit un pescar ar fi fost obligat săplătească numai 5 RON, numărul acestora ar fi fost mult mai mare decât în prezent, iar încasările celor ce au în administrare lacurile deveneau cu siguranțămult mai mari. Direcția în care se îndreaptădin acest punct de vedere ROMSILVA lasăsăse înțeleagăcă nu dorește altceva decât îndepărtarea pescarilor de aceste ape de munte sărace în pește și neîngrijite.

Iată că o asociație de pescari ce face parte din Federația Naționalăde Pescari Recreativ/Sportivi din România s-a hotărât săcheme în judecatăMinisterul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale în scopul de a anula Ordinul 231/5.04.2006 în baza că ruia ROMSILVA putea efectua activități de control pe apele de munte. Minuta sentinței civile nr.105/CA/2006 a Curții de Apel Alba Iulia Secția Comercialăși de Contencios Administrativ a hotărât: „Admite acțiunea în contencios administrativ formulatăde reclamanta Asociația Pescarilor Sportivi Alba cu sediul în Alba Iulia, str. O.Goga, nr.7, jud.Alba împotriva pârâtului Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale cu sediul în București, b-dul Carol I, nr.24, sector 3 și în consecințăanuleazăarticolele 3, 4, 5, 7 alin.2 și art.8 din Ordinul 231/5.04.2006 publicat în Monitorul Oficial Partea I nr.320/10.04.2006 precum și anexa nr.2 la aceasta (n.r.- anexa prezintăgrafica permisului eliberat de ROMSILVA pentru pescuitul recreativ/sportiv în apele de munte si a celorlalte acte oficiale ce contribuie la taxarea pescarilor). Se suspendăexecutarea ordinului atacat cu privire la articolele 3, 4, 5, 7 alin.2 și art.8, precum și anexa nr.2 la acestea până la rămânerea irevocabilăa prezentei sentințe. Obligăpârâtul săplătească reclamantei suma de 1000 RON cheltuieli de judecată. Pronunțatăîn ședința publică din 23.06.2006.

Practic, începând cu data de 24 iunie 2006 ROMSILVA nu mai are dreptul de a controla apele de munte și nu mai are nici baza legalăpentru eliberarea chitanțelor și a permiselor de pescuit. În cazul în care se vor face abuzuri asupra dumneavoastrăde că tre lucrătorii ROMSILVA, va rugăm săle sesizați la numărul de telefon 0250/735511 sau 0745884588. În orice moment văputem pune la dispoziție o copie a  Minutei sentinței civile nr.105/CA/2006 prin care săputeți demonstra faptul că până la rămânerea definitivăa unei sentințe, numai în cazul în care sunteți membru al unei asociații de pescuit sportiv/recreativ cu drept de pescuit sportiv/recreativ în toate apele naturale de pe teritoriul României, aveți dreptul de a pescui în apele de munte.

Ca o ultimă precizare, Asociația de pescuit sportiv/recreativ PROFISH Vâlcea (0741061203 Alexandru Drăghicescu) asigurăasistențăjuridică gratuitămembrilor săi asupra că rora se vor face abuzuri.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.