Acasă Arhiva România țintește o medalie

România țintește o medalie

Cu multe handbaliste de la Oltchim în lotul pentru Campionatul Mondial,

Pentru Campionatul Mondial de handbal feminin din acest an, care are loc în luna decembrie în Franța, a avut loc zilele trecute tragerea la sorți a grupelor. Selecționata țării noastre a avut parte de-o tragere la sorți norocoasă, deoarece va juca în grupa D, alături de reprezentativele Tunisiei, Poloniei și Chinei. Tricolorele nu vor juca în grupa principală(unde se califică primele clasate din fiecare grupă) alături de Rusia sau Norvegia, două dintre cele mai puternice formații din lume. Cei mai periculoși posibili adversari în faza a doua a Mondialelor din Franța sunt reprezentativele Ungariei, Germaniei și Coreei de Sud. 

În mod normal, selecționata noastre nu pot avea probleme prea mari în Grupa D. China pare cel mai periculos adversar, asiaticele pregătindu-se de doi ani „sădea lovitura” la Mondiale. Polonia se poate mândri că a scos în play-off Serbia, dar naționala din țara vecinăeste într-o vizibilăscă dere de formă După despărțirea de Muntenegru (de-acolo de unde veneau „piesele grele”). În fine, Tunisia nu înseamnă mare lucru în handbalul feminin mondial.

Deși a pierdut barajul contra Ucrainei, naționala Danemarcei are mari șanse săparticipe la competiția din Franța, în cazul în care (așa cum circulăzvonul) Republica Dominicanănu se va prezenta. Danezele ar putea juca în grupa C, alături de Norvegia, Austria și Angola. Iată, în continuare, componența grupelor de la Campionatul Mondial: grupa A – Franța, Croația, Argentina, Kazakhstan; grupa B – Rusia, Brazilia, Macedonia, Australia; grupa C – Norvegia, Austria, Angola, Republica Dominicană(Danemarca); grupa D – România, Polonia, China, Tunisia; grupa E – Ungaria, Spania, Japonia, Congo; Grupa F – Germania, Coreea de Sud, Ucraina, Paraguay.

 

Drumul spre medalii începe la Toulon

 

Naționala noastrăva juca partidele din grupa preliminarăla Toulon, oraș din sudul Frantei, care are aproximativ 500.000 de locuitori. Pentru grupa principală, fetele antrenate de Gheorghe Tadici se vor muta într-un oraș cu tradiție handbalistică , Djon (situat în centrul Franței). Începând cu faza sferturilor de finală, cele mai bune formații din lume se vor muta în capitala Paris, acolo unde se va da marea luptăpentru medalii.

 

Gațu vrea cea mai bunămedalie

 

Președintele Federației Române de Handbal s-a bucurat la aflarea adversarelor din grupa preliminarăși crede că România se poate clasa pe podiumul Mondialelor, poate chiar săcucerească aurul. „Culoarul este bun pentru accederea în grupa principală, dar și pentru îndeplinirea obiectivului – clasarea pe podium. Sunt convins că fetele își doresc săreușească mai mult decât la precedenta competiție mondialăși săvinăacasăcu medalii mai strălucitoare decât acum doi ani.”, a declarat Cristian Gațu.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.