Acasă Arhiva România, a patra la mondialele franceze

România, a patra la mondialele franceze

Chimista Ionela Gâlcă este în echipa lumii

România nu s-a întors cu o medalie de la Campionatul Mondial din Franța, așa cum se așteptau suporterii tricolorelor. După ce au fost învinse clar în semifinală, 20-30, de Rusia, româncele au cedat și finala mică , 35-36 contra Germaniei, După o partidăpe care au dominat-o cu autoritate dar care a avut nevoie de două reprize de prelungiri. Marele câștig al mondialului francez este că țara noastră, mai precis Râmnicu Vâlcea, va organiza una din grupele de calificare la Jocurile Olimpice de la Beijing. Astfel, în martie, în sala sporturilor „Traian” vor veni Angola, Japonia și Croația, prima clasatăurmând sămeargăla Olimpiadă. Dacă angolezele vor câștiga, însă , Cupa Africii, atunci ele vor fi înlocuite de Ungaria iar în locul Croației va veni Polonia, grupa urmând săfie cu mult mai dificilăpentru Meiroșu și compania. Campionatul Mondial a fost ultimul pentru Steluța Luca și Luminița Huțupan Dinu, ambele anunțând că se vor retrage de la naționalăDupă Jocurile Olimpice.

Gâlcă , cel mai bun pivot din lume

Chimista Ionela Gâlcă ăfost desemnatăde organizatori cel mai bun pivot din lume. Ionela a marcat 51 de goluri pentru România și a jucat multe minute pentru echipa antrenatăde Gheorghe Tadici. Gâlcă a declarat la finele turneului final că pentru ea 2007 a fost cel mai bun an din carieră: „Cel mai frumos an de până acum. Pe plan sportiv am cucerit cu Oltchim tot ce se putea cuceri, titlul național, Cupa României, Cupa Cupelor, Supercupa Europei și Supercupa României. Și sănu uit, am ieșit golgheterul campionatului intern. Pe plan personal, m-am că sătorit cu Răzvan. Îmi doresc foarte mult o medalie la Jocurile Olimpice”.

Sigure de participarea în Liga Campionilor

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâcea sunt sigure de participarea în ediția viitoare a Ligii Campionilor Europeni. În urma rezultatelor excelente obținute de gruparea vâlceană în sezonul trecut, cucerirea Cupei Cupelor, Federația Europeană de Handbal a anunțat că România va putea înscrie la stsrtul competiției nu una ci două formații. Cele mai mari șanse, alături de oltence, le are Rulmentul Brașov, vicecampioana en-titre și formația clasatăpe locul secund în acest moment. până atunci, chimistele joacă pe 2 ianuarie, la Viborg, în penultima etapăa primei faze a grupelor.

Rezultatele sferturilor de finală:

Germania – Angola 26-33

Rusia – Ungaria 36-35

România – Franța 34-31

Norvegia – Coreea de Sud 35-24

 

Finala mare:

 

Rusia – Norvegia 29-24

 

Finala mică

 

România – Germania 35-36

 

Clasament final:

 

1. Rusia, 2. Norvegia, 3. Germania, 4. România, 5. Franța, 6. Coreea de Sud, 7. Angola, 8 Ungaria.

 

Echipa idealăa turneului final:

Portar: Valerie Nicolas (Franța, locul 5)

Extrema stângă: Polina Vyakhireva (Rusia, campioanămondială)

Inter stânga: Gro Hammerseng (Norvegia, vicecampioanămondială)

Centru: Anita Görbicz (Ungaria, locul 8)

Inter dreapta: Grit Jurack (Germania, locul 3)

Extremădreapta: Jana Uskova (Rusia, campioanămondială)

Pivot: Ionela Stanca (România, locul 4)

MVP-ul turneului final a fost desemnatăKatja Nyberg (Norvegia, vicecampioanămondială) iar golgetera competiției Grit Jurack (Germania, locul 3) – 85 goluri.

 

 

 

Marcatoarele României la Campionatul Mondial:

 

Ramona Maier – 60

Ionela Gâlcă – 51

Adina Meiroșu – 44

Cristina Neagu – 32

Narcisa Lecușanu – 29

Adriana Nechita – 27

Valeria Motogna – 22

Aurelia Brădeanu – 18

Steluța Luca – 18

Clara Vădineanu – 8

Raluca Ivan – 4

Camelia Balint – 5

Roxana Gatzel – 1

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.