Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Republica Oligarhică România

În 1990, o lume întreagăera cu ochii pe noi. Eram supraviețuitorii După un mare cataclism. Tot mapamondul privea cum am reușit săieșim din comunism, când, deodată, guvernanții au decis că prea mult aer poate săne facă rău. Și au chemat minerii. Acum, în anul de grație 2007, mapamondul și-a îndreptat din nou privirea spre noi. Fatalitate, însă . S-au răsculat „minerii” din Parlament, aceia care își ascund obrajii groși După listele electorale, țipând apoi că ei au legitimitate prin votul popular. Folosind metode pretins democratice, o coaliție ad-hoc de parlamentari români, amoralăși lipsităde orice principii, a decis, în pofida poziției clare a Curții Constituționale, suspendarea președintelui legal ales al țării. Participăm la un război total declarat. El a început cu indezirabilii din PNL, au urmat miniștrii PD, președintele și, de două zile, presa. Ziariști curajoși au dezvăluit existența unei înțelegeri secrete pe piața media a Cartelului oligarhilor de presăpentru eliminare a susținătorilor lui Traian Băsescu. UrmeazăDNA, procurorul general, SRI, SIE și lovitura de stat e definitivată.

Campania împotriva lui Traian Băsescu, soldatăcu acest rezultat catastrofic pentru destinul țării ca membrăa NATO și a Uniunii Europene, este riposta directăa oligarhiei naționalist-securiste la acțiunile președintelui legate de lupta împotriva corupției, desecretizarea arhivelor Securității și condamnarea regimului comunist ca ilegitim și criminal. În presa condusăde moguli, au început săse audăvoci potrivnice complotiștilor ce vor sădistrugădemocrația țării. Ziaristul că tălin Avramescu, fost editorialist la Cotidianul, vorbește despre o loviturădin partea oligarhiei pro-ruse. Victor Roncea, fost la „Ziua”, vorbește despre loviturăde stat a oligarhiilor prin care se încearcă aservirea Administrației Prezidențiale intereselor rusești, într-un moment în care trupele americane urmau săînceapăinstalarea în noile baze ale Armatei SUA din România.

Inițiativa de suspendare a Președintelui a măturat pe parcurs autoritatea Curții Constituționale și a distrus Constituția din 1991.

Noul regim de stat al României a inaugurat practica guvernării extralegale (legea e prezentă, dar nu e sacrăși devine utilă, în funcție de necesități). Statul însuși a devenit o forțăextremistă. Traian Băsescu a avut tăria săînțeleagăcă viitorul României nu poate fi garantat decât de America (prin intermediul NATO și direct) și de apartenența la Uniunea Europeană . Pentru asta, trebuia sădovedească reformarea justiției și ruptura de comunism. Și de aici i se trage, fiindcă a îndrăznit săgândească mai sus de propriile interese, săse gândească și la interesul țării. Băsescu nu a fost demis numai de corupți. Ostilitatea Față de el este evident condusăde oamenii direcți ai Moscovei. Printre ei se aflăPSD-ul lui Iliescu, cel care a fost și rămâne agent fost sovietic și acum rus, liberalii lui Dinu Patriciu, magnatul petrolului românesc, ale că rui rafinării nu pot funcționa fărăpetrol rusesc și care este vârful de lance al pătrunderii capitalului rusesc în petrolul românesc, lucru esențial pentru ruși, acum când România este membrăa UE.

Pe ruși i-au deranjat declarațiile clare pro-americane și anti-rusești ale lui Băsescu, de doi ani încoace. Săne mai amintim că acesta l-a pus la punct pe ministrul de externe rus, care „regreta” că România nu s-a consultat cu Rusia în problema bazei americane din Dobrogea, spunându-i că nici Rusia nu s-a consultat cu noi când ne-a amenințat și ne-a cotropit continuu, ultima oarăpentru 50 de ani. Apoi, a declarat că nu va accepta ca Marea Neagrăsăredevinăun lac rusesc. Și multe altele, inclusiv atitudinea în problema Basarabiei și Transnistriei, care nu puteau fi trecute cu vederea la Moscova.

Tot președintele i-a amenințat cu pușcă ria pe motive de corupție sau altele, pe protejații direcți ai Rusiei, Iliescu, Năstase, Voiculescu și se prefigura o posibilăreactivare a dosarului privatizării ROMPETROL (Dinu Patriciu) sau a dosarului vânzării energiei la preț de nimic că tre ALPROM Slatina (implicat Codruț Șereș, fostul ministru al economiei, omul lui Dan Voiculescu, ALPROM fiind proprietate rusească !). Toate acestea au stânjenit interesele economice expansioniste rusești. Pe fondul declarației lui Putin că destrămarea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare greșealăa sfârșitului secolului 20, în România s-a făcut condamnarea regimului comunist, apreciat drept „criminal și nelegitim”.

Situația, din păcate, le este favorabilărușilor. Nu știu cine din exterior îl poate sprijini acum pe Băsescu, în lupta sa inegalăpe care o duce, de fapt, cu Rusia, prin exponenții ei din România. În Franța sunt alegeri, în Anglia, Tony Blair va părăsi conducerea guvernului peste două luni, în America, poziția lui Bush este din ce în ce mai șubredă, în Germania, Angela Merkel este preocupatăîn a-i măguli pe ruși pentru a nu-i sista alimentarea cu gaze naturale. Rusia, care acum negociazăînființarea unui fel de OPEC pentru gaze, este într-o poziție foarte, foarte puternică . De aceea, nu cred că trebuie ieșit în stradă. Asta ar da un semnal foarte prost privind implementarea realăa democrației de tip occidental în țara noastră. România a fost datăînapoi cu cel puțin cinci ani și nu trebuie săagravăm situația. Interesele țării cer ca situația săfie rezolvatăcalm, la vot și nu în stradă.

Prin curajul și perseverența dovedite, Traian Băsescu a devenit practic exponentul tuturor forțelor interesate în ruptura categorică și definitivăcu trecutul totalitar. Nimic nu e întâmplător. Situația din România seamănăca două pică turi de apăcu situația din Ucraina. În această țară , Rusia desfășoarăo operațiune neconvenționalăcomplexă. După inițierea în avans a scenariului ucrainean, același plan se aplică acum și în România. Din păcate, pe fondul corupției generalizate a statului român, Rusia câștigă deocamdată. Șandramaua românească pârâie din toate încheieturile putrezite de atâta corupție. Anularea summitului NATO de la București este doar vârful aisbergului. Prin destabilizarea situației interne din România, Rusia a reușit destabilizarea întregului flanc sudic al NATO, cu consecințe încă imprevizibile. Haosul actual nu ține strict de politica internă, ci privește siguranța naționalăa României.