Acasă Arhiva Reprezentanți de decor în Parlamentul European

Reprezentanți de decor în Parlamentul European

” Rovana Plumb și Dumitru Becșenescu

Vâlcea a avut, provizoriu, doi reprezentanți în Parlamentul European (PE). Este vorba despre Dumitru Becșenescu (independent, fost membru PC) și social-democrata Rovana Plumb. Becșenescu e un controversat om de afaceri de numele că ruia, de-a lungul timpului, s-au legat zeci de scandaluri. El este tipul politicianului interesat, în exces, de satisfacerea interesului personal și deloc preocupat de problemele cetățenilor. În ceea ce privește activitatea sa în PE, putem spune că acesta nu a reușit săse facă câtuși de puțin remarcat, preferând anonimatul.

Reprezentanții aleși în Vâlcea, au șomat în PE

Folosindu-se de o gândire politică depășită, Becșenescu a rămas în conștiința colectivăca un individ, care a făcut uz de demnitățile publice deținute pentru a se îmbogăți și mai mult. Cât despre Rovana Plumb, ea s-a evidențiat ca un om politic lipsit de calibru, interesatăprea puțin de promovarea intereselor României în Parlamentul European. Informațiile preluate de pe site-ul PE, relevăcă Plumb a fost membru al Comisiei de Buget a Parlamentului și al Grupului Socialist European al Parlamentului.

În plus, a făcut parte și din delegația care s-a ocupat de relațiile cu țările din sud-estul Europei. În schimb, conform paginii de Internet a PE, Dumitru Becșenescu a fost membrul Comisiei de Transport și Turism al Parlamentului și al Grupului ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților din Europa). Cu toate că cei doi au fost membri în câteva din comisiile PE, activitatea acestora în Parlamentul European este egalăcu zero. Pe pagina de Internet a Parlamentului se aflăși o declarație de interese a Rovanei Plumb, completată, la toate rubricile, cu X, inclusiv la Capitolul „Funcții și Activități Remunerate”. Nu știm cum aratădeclarația lui Becșenescu, pentru că aceasta nu apare pe site-ul PE. La fel și CV-ul.

Rovana Plumb, din nou în PE

Cei doi reprezentanți în PE se aflăundeva la sfârșit într-un eventual clasament al activității de la Bruxelles. Aceștia au fost surclasați de alți colegi străini, mai puțin bulgarii cu care ne asemănăm din punct de vedere al activității. Desigur, reprezentanții aleși la Vâlcea – Rovana Plumb și Dumitru Becșenescu – ar putea motiva că nu au putut săfacă prea multe, pentru că se aflăla început. Scuza ar fi însă , destul de puerilă. Dacă Becșenescu este un personaj care s-a compromis definitiv din punct de vedere politic (dovada acestei aserțiuni făcând-o și faptul că el nu a mai apărut pe nicio listăde partid la alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007), nu același lucru îl putem spune și despre Rovana Plumb. Deși participarea sa, conform site-ului Parlamentului European care monitorizeazăactivitățile deputaților, este zero, ea a prins un nou mandat de parlamentar european până în 2009 când vor avea loc noi alegeri. Doar că , de data aceasta, ea nu mai candidat în Vâlcea, conștientizând că , astfel, nu va prinde niciodatăun loc eligibil. Reușind sătragăsforile în favoarea sa la organizația centralăa PSD, Rovana Plumb și-a asigurat un loc 3 pe listele de candidați la euroalegeri, ca săfie sigurăcă are mari șanse săajungăîn PE, unde, (poate nu) crede ea, poate săfacă liniștităfigurație.

Parlamentari doar pentru 2 ani

În acest moment, în PE, sunt 785 de deputați trimiși de electorii celor 27 de țări, membre ale Uniunii Europene. Dintre aceștia, România este reprezentatăde 35 de euro parlamentari. Mandatul europarlamentarilor români aleși în 25 noiembrie va fi unul de scurtădurată, pentru că următoarele alegri vor avea loc peste doi ani. Rămâne acum de văzut cum vor promova imaginea României în UE cei 35 de europarlamentari, aleși în 25 noiembrie a.c.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.