Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REÎEA TICĂLOȘITĂ LA UMBRA IGPR (IV)

DNA protejat o

(continuare din numărul trecut)

” F.O.: A venit cu banii. Le-au luat 15-20 de minute, poate chiar și mai mult, până au marcat o parte din bancnote, până le-au dat cu prafuri, le-au luat seriile, până le-au fotografiat Când a fost totul gata, am coborât în biroul celor doi procurori, Stoica și Târnăcop, și După o discuție de aproximativ 5 minute cu dumnealor, a sunat din nou Gogoașe și am răspuns. M-a întrebat de ce nu i-am răspuns, că m-a sunat de foarte multe ori. I-am spus: „am observat, dar uitați ce s-a întâmplat. Eu am apelat la serviciile unui amic de-al meu, pentru că nu cunosc Bucureștiul și am zis săajung mai repede la locul întâlnirii, când am ajuns acolo nu v-am mai găsit”. Mi-a spus: „dacă nu mi-ați mai răspuns la telefon eu am plecat de acolo”.

” Rep.: De unde ați știu că nu mai este acolo?

” F.O.: Am mințit-o. Stați săvedeți ce am mințit-o. Nu aveam ce săfac. A trebuit săjoc rolul procurorului DNA. Dacă s-ar face o anchetăadministrativăla DNA, acești indivizi nu au ce săcaute acolo. Dar nu numai că nu au ce săcaute, ar trebui sărăspundăpenal pentru ce s-a întâmplat. I-am spus în continuare lui Gogoașe: „Dacă nu v-am găsit, am vrut săvăsun și am constatat că mi-am uitat telefoanele în mașină. Mașina, v-am spus, că am lăsat-o la intrare în București, pentru că nu cunosc Bucureștiul. Neștiind cum săiau legătura cu dumneavoastră, pentru că nu văștiu numărul de telefon, a trebuit să măîntorc înapoi, sătraversez din nou Bucureștiul, săiau telefoanele. Chiar acum când ați sunat dumneavoastrăam deschis portiera. Chiar acum mădeplasez că tre dumneavoastră”. Mi-a spus: „Păi, nu mai sunt acolo, sunt în metrou. Sunt aproape de stația Eroilor. Cobor aici și ne întâlnim în parc, lângă statuie”. În timp ce eu vorbeam cu ea, repetam și cu voce tare locurile de întâlnire și unde este ea, ca săaudăși ceilalți, iar aceștia dădeau afirmativ din cap. Imediat ne-am suit în mașini, procurorul Târnăcop l-a chemat pe ofițer, ne-a făcut cunoștință, mi-a spus că îl cheamăDan, și ne-a spus săne comportam ca și cum suntem amici, săne spunem pe numele mic. Am plecat trei mașini, coloana în care eram eu, nu știu restul. Mașina care a fost și în că limănești a plecat prima, deschidea drumul. În mașina a doua erau mai multe persoane, printre care și procurorul Târnăcop și cu câteva femei, erau cupluri ca sănu dea de bănuit. Eu eram cu acest Dan, „amicul meu”, într-o mașinăCielo. Nu știu numărul, dar când o să măduc la București o săîl aflu. Pentru că eu nu o sălas aceste lucruri nerezolvate pentru că aceste lucruri mi-au creat mie prejudiciu și de imagine, dar și de sănătate și de interese materiale. Pentru că tot ce s-a întâmplat nu a făcut decât săobstrucționeze actul de Justiție în ceea ce privește obținerea dreptului care mi-a fost furat. Și DNA, și IGPR-ul, și Ministerul de Interne, și IPJ-ul Vâlcea, toți au participat.

Sărevenim, am plecat. Pe drum am oprit de două ori. Am fost sunat și mi s-a spus: „Vedeți dumneavoastrăce s-a întâmplat cu bateria! A ieșit borna cumva?”. Aveam o baterie mică care era la antena din buzunar. O baterie mică , lată, de la emițătorul pe care îl aveam în spate. Nu avea borna sărită. Am scos eu bateria, am legat-o din nou și nimic. M-au sunat din nou. Au oprit mașina, au venit la mine, s-au uitat și au spus că nu este nimic în neregulă. Am mai mers vreo 200 de metri și au oprit iar. Au oprit într-o intersecție. Au venit la mine și m-au întrebat: „Domnule, aveți ceva?”, le-am răspuns că nu am nimic. Dar, sincer, aveam ceva. La circul care a fost, pentru că a fost un circ adevărat, s-a văzut clar că nu vor săfacă nimic (interlocutorul meu și-a luat măsuri de prevedere si avea asupra sa tehnica de ascultare ce funcționa în paralel cu aceea cu care-l dotaserăprocurorii DNA, bruindu-i uneori. Acțiunea a fost urmărită, din umbra, de o altăinstituție a statului, apreciindu-se că procurorii îi întind în realitate lui Florea Olteanu o cursa, pregătindu-i capcana unei infracțiuni de dare de mită. – n.r.). Ne-am deplasat spre acel parc. Au reușit să repare transmisia, se auzea perfect. Am ajuns la statuie, dar ea nu era acolo. Lucrătorul DNA care era cu mine a sunat-o și a întrebat-o la care statuie este, pentru că mai era o statuie și pe partea stângă, lateral. I-a spus unde este, ne-am dus acolo și am întâlnit-o. Ne-am urcat în mașină. Convenția a fost să măîntâlnesc cu ea și sămergem la un local la care ne va conduce acel lucrător de poliție, dar un local unde sănu fie prea mult zgomot pentru a se putea face înregistrarea. Am mers la un local unde era un zgomot infernal, acolo unde au stabilit ei de la început. Am ieșit de acolo. Eu auzeam tot ce se vorbește, fiind dotat cu tot ce trebuie și ei țineau legătura cu Dan, acel presupus amic al meu. Cât ne-am învârtit, am ajuns, apoi mi-am dat seama că suntem foarte aproape de sediul DNA. Dan a oprit mașina în fața unui local, chiar în intersecție. Pentru un om abil ar fi dat de bănuit, cine este el de parcheazămașina chiar în fața localului, în intersecție? Am intrat în local și, de asemenea, era foarte mult zgomot. Am ieșit, din nou și, în fața localului, am purtat o discuție cu Gogoașe Maria. Ea mi-a spus așa: „Domnul Olteanu, este târziu la ora asta”. Era cu siguranțătrecut de ora 13:30. A continuat: „Este târziu la ora asta să mămai întâlnesc cu Fătuloiu. Cu siguranțăcă a plecat”. Nu știu unde a invocat ea că a plecat la pescuit, parcă , ceva de genul ăsta. „Dar merg mâine, așa am stabilit, merg mâine la Ștefăneștii de Argeș sau la o cabană, la Cornul Vânătorului”. Acolo invoca Gogoașe Maria că merge domnul Fătuloiu la vânătoare. Și a zis așa: „Dacă aveți încredere, îmi dați banii și măduc și îi dau. Haideți săplecă m la Vâlcea. Asta mi-a propus”. Eu atunci i-am spus că încă n-am rezolvat problema Problema era acea cu piesele de mașină. 

” Rep.: Dar polițistul nu mai era cu dumneavoastră?

” F.O.: Nici o clipănu a participat la discuție, pentru că i-am spus eu că am ceva de discutat cu doamna Mioara. În mașina polițistului, când am preluat-o din parc, femeia și-a dat drumul la gurăde parcă vroia săimpresioneze și persoana care era lângă mine. Spunea că se întâlnește cu Fătuloiu și săvadăce treabăvom face, că i-a ajutat și pe alții. Vorbe și motive pentru a crea impresia că este un om care are relații, că totul este la picioarele ei. Mi-a zis sămergem la Vâlcea. Eu i-am răspuns că nu mi-am terminat treaba. M-am retras la 5-6 metri de ea, dar săo văd dacă ascultăși l-am sunat pe Târnăcop. Nu i-am zis „procuror”, ci l-am întrebat doar „ce fac”, pentru că Gogoașe mi-a zis săplecă m la Vâlcea. Vorbeam de asemenea maniarăpentru că dacă Mioara asculta ceva sănu înțeleagăcă de fapt eu port o altădiscuție. Procurorul Târnăcop a zis să-i dau banii. I-am răspuns că nu mi-a cerut, dar mi-a propus săplecă m la Vâlcea. Eu ce trebuia săfac atunci? Săscot plicul și să-l dau și să-i zic că am încredere în ea? Atunci era o altăproblemă, pentru că așa cum am vorbit și cu alte persoane chiar și din presă, mulți oameni, chiar și eu trăiesc cu impresia că au vrut să-mi însceneze mie flagrantul. Dacă judecă m și analizăm ce s-a întâmplat de pe 21 august și până în 24 august la realizarea flagrantului, totul conduce spre faptul că s-a încercat discreditarea mea și săse creeze o stare din care să-și dea seama persoanele respective că sunt în pericol și trebuie sărenunțe. Și o altăvariantă, ca prin realizarea unui flagrant de dare de mităsăfiu neutralizat.    

” Rep.: Nu aveau cum, pentru că dumneavoastrăați mers la DNA și v-ați autodenunțat că intenționați sădați suma de 5500 de euro.

” F.O.: Din momentul în care au fost parcurse etapele pe care le-am precizat și până la a o influența eu săia banii și să-i dea mai departe, era o probăcertă, ei putând săspună”N-a fost, domne’, nimic. Ăsta a venit la noi săfacă un denunț. De fapt, nu era un denunț, ci este vorba de un individ care a încercat printr-o mituire sădetermine anumite persoane să-i intre în joc”.

Rep.: Ce i-ați spus ei?

F.O.: M-am dus la ea, moment în care s-a apropiat și prietenul meu, amicul meu Dan, care era dirijat de procurorul Târnăcop, care mi-a zis că a găsit o masăliberăsămergem sămâncă m ceva. Am intrat în local, unde era mai multăliniște. Gogoașe s-a așezat chiar în fața mea, iar Dan în stânga mea. După puțin timp, amicul meu s-a ridicat și a zis că merge până la bar. De fapt, îl chemase procurorul Târnăcop sau un alt procuror. Atunci Gogoașe a făcut pasul decisiv. A zis așa: „Domnul Olteanu, dați-mi banii, eu măduc și îi dau 5 mii de euro lui Fătuloiu și din momentul în care va primi banii văva face treaba”. Mai vroia să-i dau o cerere prin care eu solicitam o audiențăla Fătuloiu, motiv care l-ar fi determinat pe domnul inspector săfie acoperit, săaibăo acoperire că este o cerere înregistratăși pot săfiu primit în audiență. Deci ea mi-a solicitat banii. Eu i-am spus: „Da. Vădau documentele și banii așa cum a cerut Fătuloiu cu privire la problemele mele”. În timp ce discutam cu Gogoașe, a venit Dan și a zis că trebuie săplece pentru că a intervenit ceva. Eu i-am răspuns că nu este nici o problemă, anulăm tot și plecă m. De fapt aici a fost și pasul hotărâtor. Dacă eu am refuzat să-i dau banii atunci când a zis procurorul Târnăcop afară, prin faptul că ei au obținut înregistrarea că Gogoașe îmi cerea banii, au zis că pot săfacă treaba. Am ieșit din local, pe Dan l-am rugat să măaștepte puțin pentru că vreau săvorbesc ceva cu doamna Mioara, am intrat în mașină, am scos plicul din geanta diplomat, un plic mare, în care erau documentele mele prin care solicitam audiența la Fătuloiu și alt plic în care erau banii. Eu am deschis plicul cel mare și l-am golit pe banchetă. Nu m-am atins de plicul cu bani, am zis că nu pot să-l desfac. Gogoașe a zis sănumăr eu banii. Eu i-am răspuns: „Cum credeți dumneavoastră. În mod normal și dacă -i găsiți trebuie să-i numărați”. A scos banii și s-a apucat să-i numere. Când a ajuns la 500 euro i-a scos din fișic și a zis: „Ăștia sunt ai mei, îi pun în geantă”. Lucru pe care l-a și făcut. Pe urmăa început sănumere restul de bani și a zis: „Ăștia îi dau lui Fătuloiu”. I-a băgat în același plic și a vrut săintroducă plicul în plicul cel mare. După care s-a răzgândit. A zis: „Nu-i pun aici pentru că atunci când merg cu documentele la IGPR măvăd ăia cu banii”. L-a băgat tot în geantă. A rămas ca ea sămeargăla IGPR, eu am salutat-o, am coborât din mașinăși i-am zis lui Dan săo ducă până la IGPR și săo aștepte acolo și pe urmăsăo ducă unde dorește. Acesta a fost de acord După care am dat mâna cu el și a plecat. Cum a plecat mașina eu l-am sunat pe procurorul Târnăcop. Mi-a închis telefonul de trei ori. Atunci mi-am dat seama că ceva nu este în regulă. După câteva minute am sunat din nou și mi-a răspuns. I-am zis: „Domnu’ procuror vărog sănu faceți flagrantul până nu ajunge la IGPR”. Târnăcop mi-a zis: „Nu mai este problema dumneavoastră” și a închis telefonul.  Asta a pus capac la tot. Mi-am dat seama că ceva nu este în regulă. Sincer văspun că la un moment dat am vrut sădau telefon la un post de televiziune dotat cu aparatura lor pentru a demasca acțiunea. Totuși, am renunțat. Deplasându-măde la localul respectiv pentru a găsi un taxi să măducă la sediul DNA, am avut surpriza săvăd că în fața mea era chiar DNA-ul. până săajung, m-a sunat procurorul Târnăcop și mi-a zis: „Domnu’ Olteanu, stați liniștit că se pare că vrea săcolaboreze și vărog sămergeți la colega mea. Am mers la doamna Stoica în birou unde mai erau două persoane care au fost martore la realizarea flagrantului.

Rep.: Gogoașe unde a ajuns După ce v-ați despărțit?

F.O.: S-a pus mașina în mișcare probabil După 200 de metri, a fost blocatăundeva săparăcă este un flagrant adevărat și i-au făcut flagrantul în stradă. De aici rezultăcă ceva nu este în regulă.

Rep: S-au dus cu ea mai departe pe filierăsăvadăce legăturăare cu IGPR-ul?

F.O.: Din convorbirea înregistratăde ei și din motivația în ordonanța pe care au dat-o rezultăcă banii pretinși urma ca Gogoașe să-i înmâneze lui Nițițescu Constantin care urma să-l contacteze pe șoferul lui Fătuloiu. DNA-ul avea o înregistrare foarte clară. Chiar dacă nu avea o legăturăcu chestorul Fătuloiu, Gogoașe făcea parte dintr-o rețea de trafic de influență. Eu nu-l acuz pe Fătuloiu din nici un punct de vedere, dar modul în care DNA-ul a condus realizarea flagrantului prin care a obținut un eșec prin întreruperea legăturii cu rețeaua care funcționeazăîn MAI spune totul. Poate săfie și altăvariantă. Niciodatăo persoanăcare ia nu se duce direct să-i dea, ci tot prin oamenii lor. În 23 august Gogoașe Maria a mai contactat telefonic o persoană, Diaconu Mihaela Ela, și i-a solicitat săo ajute săobținăo audiență. Se vede clar că aceastăpersoanăavea relații cu alte persoane din sistem care aveau intrare la chestorul Fătuloiu.

Rep.: Gogoașe nu v-a spus dumneavoastrăcă nu are contact direct cu Fătuloiu?

F.O.: În permanențămie mi-a lăsat impresia că ea are intrare directă. Mi-a spus că ori de câte ori merge, își anunțăprezența și Fătuloiu o primește în biroul dumnealui. Am o sintezăși o critică asupra modului în care procurorii au ales să-și facă datoria mai ales că au și consemnat în ordonanța din 12 septembrie anumite date false. Procurorii DNA spun așa: „Cercetările nu au mai putut continua întrucât la data de 28.08.2006 denunțătorul l-a sunat pe chestorul Fătuloiu care i-a făcut cunoscut despre denunț și faptă. Convorbirea telefonică interceptatăși înregistratăîn baza autorizației emisăde judecă tor”. Dar realitatea a fost alta. În data de 29.08.2006, la ora 15:50, am fost sunat de șeful de cabinet al chestorului Fătuloiu care a zis sănu închid că îmi face legătura imediat și am purtat o discuție telefonică .

Rep.: V-a sunat pe celular?

F.O.: Telefonul era interceptat, dar eu știam. Când mi-am dat seama ce se întâmplă, că totul este o mascaradă și totul s-a îngropat, l-am sunat pe procurorul Târnăcop și l-am întrebat: „Domnu’, procuror spuneți-mi și mie ce explicații îi dau soțului doamnei Gogoașe pentru că știe că am plecat împreună”? Așa știam eu de la ea. Nu știu dacă este adevărat, pentru că mi-a mai spus că multe lucruri nu i le spune. De foarte multe ori mi-a spus că chiar dacă va fi săfie prinsă, niciodatănu va spune numele chestorului Fătuloiu, pentru că o va ajuta și va ieși, deci totul se va opri le ea.

Rep.: Ce a răspuns procurorul?

F.O.: A zis că n-o săvină(soțul femeii – n.r.), că este treaba lor și n-o săîntrebe nimeni nimic. La un moment dat m-a întrebat: „Cine va pus să măîntrebați”? I-am răspuns că sunt singur. Am auzit la telefon și alte voci. Și el mai era cu altcineva Telefoanele sunt interceptate și atunci când sunt oprite. Eu cred că și la ora actualătelefonul meu este ascultat. În data de 6 septembrie a trebuit sămerg până la București în audiențăla procurorul Sântion (vezi nota de subsol – n.r.), directorul Direcției Generale Anticorupție a MAI. În timp ce așteptam săintru în audiență, m-a sunat procurorul Stoica, de la DNA și mi-a spus: „Domnul Olteanu, v-am așteptat săveniți la ora 10 la noi. De ce nu ați venit pentru că v-am emis două citații?”. Eu am întrebat: „Unde le-ați emis”?  Mi-a răspuns că acolo unde am domiciliu. Mi-a mai zis: „Luați aceastăconvorbire telefonică ca pe o citație și mâine la ora 10 săfiți la DNA”. Atunci am răspuns: „Doamna procuror Stoica, nu-mi faceți dumneavoastrămie dvs. program și nici DNA-ul”. A zis că dacă nu măduc măamendeazăcu 10 milioane. I-am spus că până la ora 16 sunt la ea. În drum spre București, am sunat la DGA pentru a le cere niște informații referitor la locația lor. Pentru că nu am reușit, am sunat-o pe fiica mea și am rugat-o pe ea săsune la DGA și să-i întrebe unde au sediul. A sunat, a obținut informația și m-a sunat. Cred că atunci mi-au interceptat convorbirea și știau sigur că sunt la București. Au crezut că merg la DGA săreclam aceeași situație, și probabil sănu se calce pe picioare, săle-o ia ăia înainte m-au sunat. Or fi zis: „Stai să-l chemăm pe Olteanu”. M-am dus la DNA, la doamna Stoica și am observat pe un formular că începe săscrie datele mele, m-a întrebat cum măcheamăși dintr-o datăm-a întreabat ce am vorbit cu chestorul Fătuloiu. I-am răspuns: „Nu este problema dumneavoastră, ce am vorbit eu cu domnul Fătuloiu”. Aceasta mi-a răspuns: „Ba da, domnule Olteanu, pentru că v-ați bătut joc de dosarul acesta și riscați săfiți cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului”. Eu i-am răspuns: „Doamna procuror, cercetați pentru favorizarea infractorului trebuie săfie procurorul Târnăcop și procurorul Stoica”. Ei, dacă au tupeul, nu curajul, pentru că nu duc lipsăde curaj, ci tupeul și prostia de a face  publică acea casetăînregistrată, publicul s-ar cruci. Pentru că nu știu dacă mulți și-au permis săvorbească cum am vorbit eu cu ei. „Doamnăprocuror, dumneavoastrăștiți că acuzele pe care le fac eu la adresa dumneavoastrăsunt întemeiate? Dumneavoastră, fărăsă măchemați săîmi faceți cunoscute aceste aspecte și acuze, nu ați avut nici măcar curiozitatea săurmăriți convorbirea telefonică în totalitate. Pentru că mie, în data de 29 august 2006, domnul chestor Fătuloiu mi-a spus: «Domnul Olteanu, știu că cercetările sunt conduse de că tre procurorul Târnăcop»”. Situație în care, motivația lor din ordonanțăși acuza adusăde procurorul Stoica că risc săfiu cercetat pentru favorizarea infractorului, pică . Ei sunt niște oameni care au comis grave abuzuri și falsuri. Nu o sălas nesancționatăși nefaultatăaceastămascaradăla care a luat parte procurorii DNA. Voi face tot posibilul Voi intra în posesia declarațiilor date de Gogoașe, date de martori. Eu fac acum niște declarații care le voi susține tot timpul. Deci, eu voi intra în posesia declarațiilor celor doi martori care au fost atunci la flagrant. Idioții ăștia nici nu își dau seama cu cine și-au făcut de lucru. V-ați ales greșit omul. Dacă am luptat șapte ani, voi lupta și de acum încolo și voi demonstra ce înseamnăinstituție publică în slujba cetățeanului. Ei sunt stat în stat, deși sunt inconștienți și nu realizeazăcă și ei sunt cetățeni. Și ei pot deveni victimele sistemului din care fac parte.


Mafia își instaleazăoamenii în fruntea luptei anticorupție

Presa centralăa dat publicității faptul că în fruntea Direcției Generale Anticorupție are cele mai mari șanse săfie numit Irinel Păun, procurorul care este acuzat de Florea Olteanu că a compromis acțiunea de indentificare și arestare a rețelei tică loșităla umbra IGPR, pe care a vrut el săo deconspire. Fostul șef al DGA – Marian Sântion și-a dat demisia din motive profesionale. Sântion a declarat că asupra sa și a conduceri DGA au fost făcute „presiuni și amenințări” din partea unor oficiali ai Ministerului. Spusele sale au fost confirmate de adjunctul său, comisarul-șef Gheorghe Manea, care și el și-a dat demisia din aceleași motive. Întrebat de secretarul de stat din MAI, chestorul Anghel Andreescu, din partea cui s-au făcut presiunile, Manea a răspuns: „Inclusiv din partea dumneavoastră”. „Au fost și sunt investigate și persoane aflate la comanda MAI. Sunt investigate de DGA și unele persoane prezente în sală”, a spus și Sântion. Pe lângă cei trei secretari de stat din MAI aflați la prezidiu în timpul ședinței Comitetului Strategic al Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului de Interne, Victor Paul Dobre, Mircea Toader și Anghel Andreescu, în salăerau prezenți chestorii Constantin Manoloiu, Pavel Abraham, Virgil Ardelean și Gabriel Niță. Fărăcomentarii. Irinel Păun este cel care l-a „scutit” pe S. O. Vîntu, din motive medicale, de infracțiunile comise în dosarul Fondului Național de Investiții (FNI). Săfie oare acestea „serviciile” pe care le primește Irinel Păun, în schimbul disjungeri lui Sorin Ovidiu Vîntu din FNI și protecției oferite șefului IGPR – chestor-șef Dan Valentin Fătuloiu?

Romeo Popescu