Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Razboiul greilor din PNL Valcea se încinge

               ” Petre Ungureanu se revoltă, pentru prima dată, împotriva „dictatorului” Frâncu  ” Petre Ungureanu a cerut demisia șefului PNL Vâlcea ” Emilian Frâncu nu vrea sărenunțe la scaunul său, considerându-se „salvatorul” liberalismului vâlcean ” președintele liberalilor vâlceni susține că iubește PNL, deși, în urmăcu o lună, declara: „Mi se rupe c…u’ de acest partid de c…at care a ajuns PNL. Pe Tăriceanu sănu-l mai văd în ochi. Eu sunt foarte supărat. Măp..ș pe Tăriceanu!„ ” deputatul Ungureanu susține că nu vrea săfie președintele partidului, ci, își dorește, doar relansarea ideii de liberalism și democrație în interiorul partidului

 

 

           Cu puțin timp în urmă, deputatul liberal Petre Ungureanu a făcut publică aderarea sa la Platforma Liberală, condusăde Theodor Stolojan. Chiar dacă la nivel național, negocierile pentru revenirea acestuia în PNL par săfi eșuat, noua construcție politică începe săaibădin ce în ce mai mulți susținători. Cert este că în acest moment, liberalii trec printr-o acutăcrizăde identitate politică , lucru ce ar putea duce, spun analiștii, la fracționarea partidului. Platforma inițiatăde Stolojan cere debarcarea lui că lin Popescu Tăriceanu de la președinția partidului și face apel la unitate în interiorul PNL. Doar că premierul nu este dispus sărenunțe la șefie, motiv pentru care a început demersurile pentru oprirea „dezertorilor” din partid, convocând la discuții șefii principalelor organizații județene de partid, din România. Pe măsurăce zilele se scurg, tensiunea crește și mai mult în interiorul PNL și asta, datorităfaptului că membrii conducerii partidului știu că , în acest moment, au doar două alternative: ruperea partidului sau înscă unarea lui Stolojan la șefia PNL printr-un congres extraordinar. Tăriceanu și susținătorii lui nu-și doresc niciuna, nicialta. 

La Vâlcea, trecerea lui Petre Ungureanu în barca lui Stolojan a născut mari frământări în cadrul organizației județene. Lucrurile par săfi deraiat de pe sensul normal, politic. Conștient că și așa șubreda unitate din PNL Vâlcea poate avea și mai mult de suferit, Emilian Frâncu a susținut, zilele trecute, o conferințăde presă, cu ocazia că reia a dorit săexplice motivația gestului politic al colegului său de partid, Petre Ungureanu. Văreamintim că parlamentarul a precizat, printr-un comunicat de presă, că unul dintre motivele care l-au determinat săfacă acest pas, se datoreazăcomportamentului dictatorial instaurat de Emilian Frâncu, în interiorul PNL Vâlcea, care, susține el, a depășit orice grad de suportabilitate.

În încercarea sa puerilăde a explica decizia lui Petre Ungureanu, șeful PNL Vâlcea a spus: „Dacă ținea la colegii săi liberali, trebuia săaștepte ca ecourile vizitei premierului Tăriceanu sătreacă „. Mai mult, Frâncu a afirmat că atacurile dure aduse de Petre Ungureanu la adresa conducerii liberale vâlcene pot duce la excluderea sa din partid.

           Frâncu spune că iubește PNL-ul

           Nu mai este noutate faptul că Emilian Frâncu și-a jignit și umilit de foarte multe ori colegii de partid, lucru pe care, de altfel, îl spune și Petre Ungureanu, în ieșirile publice, ulterioare aderării sale la Platforma Liberală. Cu toate acestea, liderul liberal vâlcean declarăcă iubește ideea de liberalism și că nu-și dorește ca PNL sădispară. Văreamintim că acum o lună de zile, ziarele naționale au publicat un dialog telefonic dintre Emilan Frâncu și colegul său de partid, Ludovic Orban, în care liberalul vâlcean mărturisea: „( ) Tu știi foarte bine că nu sunt fan Tăriceanu. Nu îl suport. Mi se rupe c…u’ de acest partid de c…at care a ajuns PNL. Pe Tăriceanu sănu-l mai văd în ochi. Eu sunt foarte supărat. Măp..ș pe Tăriceanu!„ . Așadar, felul în care Frâncu își „iubește” partidul este dificil de înțeles. Acum, dând dovadăde maximăipocrizie, șeful liberal se declarăun susținător acerb al actualei conduceri naționale a PNL-ului.

           Ungureanu a cerut demisia președintelui liberal vâlcean

           Emilian Frâncu a mai adăugat că Petre Ungureanu i-a cerut, cu puțin timp în urmă, demisia. „Are și el o marotă Vrea săfie președinte PNL Vâlcea, ca sădea lecții de moralitate. Nu a făcut nimic pentru acest partid, care a început să-și recapete echilibrul și identitatea. Încearcă săne dezbine, folosind metode imorale” a declarat el. În plus, parlamentarul crede că Petre Ungureanu dorește distrugerea PNL Vâlcea, din interiorul său.

„Îl simt pe colegul meu disperat săajungăla șefia partidului” a precizat Frâncu, disperat și el, sănu-și piardăscaunul. Pentru a da noi valențe sentimentului de „considerație” pe care Emilian Frâncu îl are pentru Petre Ungureanu, el a spus: „Mi s-a reproșat de foarte multe ori: „Ce faci, îl aduci pe dracu ( Ungureanu n.r.) în partid?””. În plus, liderul PNL Vâlcea a trecut chiar și la amenințări voalate, specifice manifestării sale politice: „Petre Ungureanu profereazătot felul de insulte la adresa partidului, care îi vor aduce, în mod sigur, foarte multe necazuri”. 

           Frâncu se crede „salvatorul nației”

           Gândind că mai existăcineva care ar putea să-l creadă, Emilian Frâncu a declarat că se bucurăde eliberarea celor doi edili ai Râmnicului. Continuând seria jignirilor, șeful liberalilor vâlceni a menționat: „Dacă Ungureanu vrea sa fie președinte, atunci poate săfie președinte de asociație de locatari”. ªi cum lăudătorii lui Frâncu sunt morți și îngropați de mult, el se autoelogiază: „Am adus singur miliarde de lei vechi pentru acest partid. E adevărat, sunt probleme pe care nu am putut săle rezolv, deoarece mulți cetățeni văd în mine salvatorul nației. Fac și eu ce pot „. În schimb, parlamentarul a recunoscut, deși doar cu jumătate de gură, că atunci când este nervos, dăreplici acide, pe care, însă, nu le consideră„un păcat prea mare”.

           ªeful PNL Vâlcea la un pas de a fi scalpat

           Pe lângătentativa de „scalpare” politică la care, crede Frâncu, a fost supus de colegul său de partid, președintele liberalilor vâlceni a mărturisit că a trăit, într-o localitate din județ, al că rui nume s-a ferit să-l dea, clipe terifiante. Mai exact, susține liberalul, acesta a fost la un pas de linșaj. „Oamenii de acolo aveau probleme cu pământul și erau foarte supărați. M-am speriat foarte tare când am văzut mulțimea furioasăîndreptându-se că tre mine. Am trăit câteva momente de teroare. Noroc că am reușit sădetensionez situația, urmând calea dialogului. Altfel, nu știu ce s-ar fi putut întâmpla „ a precizat politicianul. Mai mult, Emilian Frâncu a mărturisit că nu este prima datăcând este hulit de cetățeni. „În urmăcu mai mulți ani, într-o campanie electorală, la Berbești, oamenii de acolo, au început săarunce cu pietre dupămine” a spus el, apoteotic. În încheiere, Emilian Frâncu a spus că îl va da în judecatăpe colegul său, care a afirmat că „președintele PNL Vâlcea este vândut PSD-ului, partid de la care a primit multe sponsorizări”.  

           Ungureanu iese la atac

           Imediat dupădeclarațiile de presăale deputatului Emilian Frâncu, parlamentarul liberal Petre Ungureanu a susținut și el o conferință, în cadrul că reia a declarat, public, aderarea sa la Platforma Liberală. Deputatul a accentuat că a luat aceastăhotărâre, în principal, datoritărelației de partid, fragile, pe care a avut-o și o are cu șeful PNL Vâlcea, Emilian Frâncu. El a mai adăugat că mare parte din disensiunile apărute în cadrul organizației politice mai sus menționate, se datoreazăstatutului aberant al acestui partid. „Dupăcum știți, statutul spune ca președintele de partid săfie ales cu o întreagăechipă, motiv pentru care, în acest moment, partidul este împărțit în două tabere” a afirmat Petre Ungureanu. Parlamentarul susține că a încercat, în decursul timpului, săse integreze în echipa lui Emilian Frâncu, însă, acest lucru a fost imposibil. „Am renunțat la acest lucru, în momentul în care am constatat că șeful PNL Vâlcea nu reușește să-și înfrângădorința de răzbunare, lucrurile nu au mai mers deloc” susține el. Reamintim că Petre Ungureanu a candidat la șefia PNL în urmăcu un an de zile, împotriva lui Emilian Frâncu, producându-i mari neliniști politice și sufletești.                    

           „Președintele PNL Vâlcea are apucă turi de logofăt”

           Adeptul Platformei Liberale a afirmat că deși lui Emilian Frâncu îi vine greu săcreadă, mulți liberali sunt de acord săi se alăture. Paradoxal, spune Ungureanu, mulți dintre ei sunt chiar „intimi” de-ai șefului liberalilor vâlceni, care l-au rugat, mărturisește el, săoprească instaurarea definitivăa dictaturii în PNL Vâlcea. „Pentru moment, nu pot da numele celor care măvor susține, pentru că , sunt sigur, apucă turile de „logofăt” ale domnului Frâncu, le vor crea probleme Tot ce pot săvăspun este că e vorba de câțiva consilieri județeni, 7-8 primari, vreo 10 președinți de organizații câțiva consilieri locali și directori de instituții” a precizat Petre Ungureanu.  El a menționat că a fost acuzat, în nenumărate rânduri, de Emilian Frâncu că nu a adus bani pentru județ. În replică , deputatul a spus: „Este adevărat ce a spus el. Însă, consider, că adevăratul rol al unui parlamentar, este acela de a propune legi bune și importante în Parlamentul României, de a-i reprezenta cu cinste pe cei care l-au trimis acolo. Se poate verifica, pe site-ul Camerei Deputaților, că am muncit foarte mult în comisii”.

           Ungureanu spune că mulți primari liberali au vrut sădemisioneze datorităatitudinii lui Frâncu

           Deputatul liberal declarăcă a reușit săoprească câțiva edili liberali sădemisioneze. Aceștia, spune Ungureanu, nu vor sămai fie jigniți de Emilian Frâncu, care li se adreseazăpe un ton ridicat, insultător. „Sunt câțiva șefi de organizații locale, care au demisionat, alții sunt pe punctul de a-și dizolva organizația. Toate acestea s-au întâmplat pentru că Frâncu a știut niciodatăsăli se adreseze civilizat”  – a mai adăugat el. În ceea ce privește declarația liderului liberal vâlcean referitoare la acționarea sa în judecatăpentru remarcile făcute la adresa conducerii partidului, Petre Ungureanu a spus: „Nu are decât sămădea în judecată, dacă asta vrea. Eu sunt avocat de meserie, știu ce spun. ªtiu că nu-i convine că am spus că este sponsorizat de PSD. Dacă măvăd constrâns, îi voi aduce și dovezi în acest sens” a precizat parlamentarul. În plus, deputatul Ungureanu a spus că nu îl intereseazăsă-i aibăalături pe cei care, în față, îl susțin pe Emilian Frâncu, iar, pe la spate, îl bârfesc. În încheiere, el a declarat: „Gândiți-vă, pentru un moment, vărog, cum trebuie săse fi simțit colegii mei când Frâncu le-a spus că -i va aduce în partid, pe pesediștii Costi „™Rădulescu și Ion Cîlea, pentru că sunt foarte muncitori”.

           Frâncu și Ungureanu „se bat” în comunicate de presă

Imediat dupăcele două conferințe de presă, atât Petre Ungureanu, cât și Emilian Frâncu au trimis comunicate de presă, prin care s-au jignit reciproc. Vom reda, în continuare, câteva spicuiri din  comunicatul trimis de Emilian Frâncu la redacție: Aderarea la Platforma Stolojan-Stoica a deputatului Petre Ungureanu nu reprezintănici o surprizăpentru Organizația PNL Vâlcea. Domnul deputat aderăla aceastăplatformăca fiind o ultimăsperanțăce-i poate asigura în viitor un loc pe lista de deputați sau în conducerea PNL Vâlcea, fiind cunoscut faptul că în cei doi ani de când reprezintăvâlcenii și PNL în Parlament nu a făcut nici un efort pentru a aduce fonduri în județ sau pentru a susține ideile liberale la care face acum, demagogic, apel ( ) Îi recomandăm, totodată, domnului deputat Ungureanu săînceapăsăse ocupe de problemele liberalilor din teritoriu, pentru că aceștia l-au trimis în Parlament prin munca și activitatea lor și așteaptădin partea dânsului sădea dovadăde responsabilitate, echilibru și fidelitate fațăde singurul partid care a avut curajul săîl facă deputat”.

           Răspunsul lui  Petre Ungureanu, dat și el tot printr-un comunicat de presă, nu s-a lăsat prea mult așteptat: „În seara zilei de 13.11.2006, redacțiile vâlcene au fost împânzite de un „comunicat de presă” transmis de dl. dep. Frâncu. Toți cei care au luat cunoștințăde afirmațiile „Biroului de presă” al P.N.L. Vâlcea urmeazăsăaprecieze. Se impune însăo precizare pentru ca vâlcenii săînțeleagăcorect „fierbințeala minții” dl. dep. Frâncu. Tot în după-amiaza zilei de 13 noiembrie a.c., în timp ce dl. dep. Frâncu mă”înfiera” cu mânie proletară, premierul României, dl. președinte al P.N.L. că lin Popescu-Tăriceanu îmi cerea scuze pentru mojiciile la care s-a pretat dl. dep. Frâncu în timpul vizitei primului ministru la Vâlcea. În cadrul aceleiași discuții a premierului cu deputații Grupului parlamentar al P.N.L. că lin Popescu-Tăriceanu afirma că nimeni nu va fi exclus din partid pentru ideile sale (a se vedea eventuala aderare la platforma Stolojan). Nu fac decât să-i rog pe vâlceni săprivească cu detașare și înțelegere „produsele” minții d-lui dep. Frâncu. Mai în glumă, mai în serios, i-am spus premierului public în cadrul aceleiași întruniri, următoarele: „Domnule Președinte, vădoresc tuturor membrilor conducerii centrale a P.N.L. ca pe rând, câte o lună, săconviețuiți cu dl. Frâncu, dacă nu în aceeași încă pere, măcar în același județ. Apoi sămăjudecați și eventual săînțelegeți măcar în parte aderarea mea și a altor vâlceni la Platforma Stolojan”

Olivia Pirvu