1

RAJDP Vâlcea a lăsat drumurile județene în voia sorții

” Nepăsare și dispreț

” Ion Năfliu spune că ultimul răspuns care l-a primit de la RAJDP a fost că reparația drumului surpat trebuie sămai aștepte. Nu au bani, au spus cei de la Regie. Altele îi sunt prioritățile. Atunci când plouă, terenul pe unde sunt nevoiți sătreacă cetățenii că tre N. Bălcescu, devine noroios, iar accesul este impracticabil. În locul drumului care s-a prăbușit, s-a format un crater imens

 

În 2005, din cauza alunecă rilor de teren, cauzate de inundații, o porțiune de drum județean (aproximativ 300 de metri) ce leagăcomuna Galicea de comuna Nicolae Bălcescu s-a surpat. Primarul localității, Ion Năfliu, spune că a făcut zeci de adrese că tre Regia Autonomăjudețeană de Drumuri și Poduri Vâlcea și Consiliul Județean, obținând doar promisiuni. „Îmi tot spun de un an și ceva că vin să repare. Din păcate, nu se întâmplănimic” – susține edilul-șef. Pentru a putea ajunge la destinație, cei care vor săajungădin Galicea în comuna vecinătrebuie sătreacă prin terenul agricol al unui cetățean, care supărat, cere, în permanențăprimăriei, rezolvarea situației. Ian Năfliu spune că ultimul răspuns care l-a primit de la RAJDP a fost că reparația drumului surpat trebuie sămai aștepte. Nu au bani, au spus cei de la Regie. Altele îi sunt prioritățile. Atunci când plouă, terenul pe unde sunt nevoiți sătreacă cetățenii că tre N. Bălcescu, devine noroios, iar accesul este impracticabil. În locul drumului care s-a prăbușit, s-a format un crater imens. „Voi mai încerca sămai trimit adrese, să-i rog sărezolve odatăsituația asta. Oamenii sunt tare nemulțumiți și se plâng mereu că drumul aratăjalnic. Și apoi, am mereu discuții cu proprietarul terenului, că ruia nu-i convine deloc ceea ce se întâmplă” – a subliniat primarul.

Primarul vrea săfacă contract cu URBAN-ul

Ion Năfliu este unul dintre puținii primari de comune, care se aratăinteresat de salubrizarea localității pe care o conduce. În urmăcu ceva timp, a luat legătura cu directorul URBAN Vâlcea, George Pirnea, că ruia i-a propus săîncheie cu Primăria Galicea un contract de salubritate. „Acum, cu integrarea în Uniunea Europeană nu ne mai putem permite săfie mizerie în comună. Zilele viitoare, măvoi întâlni cu cei de la Urban, pentru a discuta mai multe detalii. Din câte am înțeles, sunt de acord cu propunerea mea. Vor cere în jur de 20 de mii lei vechi pe persoană. Un preț rezonabil, zic eu” – ne-a declarat el. Una din cele mai mari realizări ale sale, spune edilul-șef, este că a reușit sămonteze în aproape toată comuna stâlpi pentru iluminatul public. „În anul care a trecut, am plătit pentru iluminat aproape 400 milioane lei vechi, sumăsuportatăintegral din bugetul local. Cetățenii din Galicea sunt destul de săraci și au, și așa, destul de multe dări de plătit. Am decis sănu le percepem nicio taxăpentru iluminatul public” – a conchis primarul.

Olivia Parvu