Acasă Arhiva RAJDP executa drumuri de unica folosinta

RAJDP executa drumuri de unica folosinta

      ” Dezmăț pe banii publici! ” în vara anului trecut, RAJDP (Regia județeană de Drumuri și Poduri) Vâlcea a asfaltat 1,280 kilometri din DJ 678 H. Lucrarea a costat 1,3 miliarde lei vechi. Paradoxal sau nu, drumul trece chiar prin fața casei primarului. La doar 5 zile După asfaltare, acesta a devenit impracticabil. Acum e plin de gropi adânci, ce seamănă mai degrabă cu niște cratere. Primul strat de covor asfaltic s-a desprins complet. Pe acest drum, cu greu se mai poate circula cu mașina

 

      Comuna vâlceană Stoilești numără peste 5000 de locuitori, și este una dintre cele mai bogate din punct de vedere al zăcă mintelor naturale, în special petrol și gaze naturale. Ca mărime, localitatea este a doua din județ. Drumurile arată mai rău ca în Evul Mediu. Și asta pentru că , spune edilul-șef Traian Ionescu, autoritățile au dat uitării Stoileștiul. La capitolul investiții, zona stă foarte prost, iar locuitorii au renunțat să mai spere că , aici, se va realiza vreun proiect major. În plus, cei mai mulți dintre săteni susțin că acest lucru, se datorează și faptului că primarul e paralel cu administrația locală. Argumente, în acest sens, există destule. De la începutul mandatului său ca edil-șef, Traian Ionescu (PSD), nu a ajutat semnificativ la dezvoltarea comunității pe care o conduce. Desigur, el spune că a finalizat proiecte importante pentru Stoilești, însă atunci când vine vorba să le amintească , schimbă repede subiectul. De fapt, există ceva cu care el se mândrește foarte tare: conectarea calculatoarelor din primărie la rețeaua de Internet. „Vă rog mult să amintiți, în ziarul dumneavoastră, că peste puține zile, vom avea Internet. Este o foarte mare realizare pentru noi și, cred eu, nu putem să trecem așa de ușor peste asta „ ne-a spus, într-un suflet, primarul. În acest moment, Primăria Stoilești nu are nici un proiect cu finanțare Europeană , deoarece, în opinia edilului-șef, acesta se obține foarte greu sau chiar deloc. Ba mai mult, el mărturisește că nici măcar nu a încercat să facă rost de vreunul.

      RAJDP a asfaltat de mântuială un drum din Stoilești

      În vara anului trecut, RAJDP (Regia județeană de Drumuri și Poduri) Vâlcea a asfaltat 1,280 kilometri din DJ 678 H. Lucrarea a costat 1,3 miliarde lei vechi. Paradoxal sau nu, drumul trece chiar prin fața casei primarului. La doar 5 zile După asfaltare, acesta a devenit impracticabil. Acum e plin de gropi adânci, ce seamănă mai degrabă cu niște cratere. Primul strat de covor asfaltic s-a desprins complet. Pe acest drum, cu greu se mai poate circula cu mașina.

„Vreau să întreb când se hotărăște directorul RAJDP, Otto Cremarenco, să fie serios? Nu e posibil ca drumul să se distrugă la doar 5 zile După asfaltare. E strigător la cer „ ne-a declarat, nervos, primarul Traian Ionescu. El afirmă că în urmă cu ceva timp, a sesizat conducerea RAJDP în legătură cu această problemă. „Le-am trimis o adresă, prin care le semnalam situația drumului județean. Au promis că vor veni să-l repare, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Își bat, pur și simplu, joc de noi” a mărturisit el. însă , edilul-șef are și alte nemulțumiri legate de Regia mai sus amintită.

„Ca să nu vă mai spun că , în 2005, cei de la RAJDP au aplicat tratament asfaltic pe 600 de metri de drum, care la doar câteva zile, s-a umplut de gropi” a mai adăugat Traian Ionescu. Dacă RAJDP-ul nu-și va trimite lucrătorii să repare porțiunile de drum depreciate, edilul-șef spune că -i va acționa în judecată. „Prima dată le voi trimite o hârtie de atenționare, iar dacă nu dau curs solicitării, îi dăm în judecată. Nu există altă soluție” a conchis el.

      „Sunt sătul de primarul ăsta, care nu poate să înțeleagă nimic” Otto Cremarenco

      Pe de altă parte, directorul RAJDP-ului susține sus și tare că pentru repararea drumului este nevoie de condiții meteorologice propice. Conform declarațiilor sale, temperatura trebuie să atingă 30 de grade Celsius. Altfel, asfaltul nu se lipește, susține el. „Este de groază primarul din Stoilești. Mi s-a luat de el. Nu pricepe niciodată, nimic. I-am spus foarte clar, în răspunsul pe care l-am trimis Primăriei Stoilești, că nu putem începe lucrările decât în primele luni de vară. Afară, trebuie să fie peste 30 de grade Celsius, ca să putem face ceva. Nici nu a venit, din punct de vedere calendaristic vorbind, vara. Există și un proces verbal, în care ne-am angajat să refacem drumul în vară. Nu are decât să ne dea în judecată. Numai probleme am avut cu omul ăsta, ne-a făcut zile fripte” a spus directorul RAJDP Vâlcea.

Exceptând faptul că singura porțiune de drum asfaltată recent, este cea care trece exact prin fața porții primarului, motivele supărării edilului-sef au, totuși, suport în realitate. Este inadmisibil ca un drum, care a costat peste un miliard de lei vechi, să dureze doar cinci zile, mai ales când vine vorba de lucrări pe bani publici.

Olivia Pirvu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.