Acasă Arhiva PSD va rămâne în opoziție

PSD va rămâne în opoziție

Neavând altăopțiune valabilă

Liderii PSD s-au întâlnit luni, 13 august a.c., la Bran pentru a discuta despre strategia partidului pentru perioada următoare și despre pregătirea alegerilor europarlamentare.

La conferința de presăa social-democraților vicepreședintele organizației Vâlcea, Aurel Vlădoiu a prezentat câteva concluzii în urma discuțiilor de la Bran. „PSD a luat hotărârea de a nu mai susține guvernul Tăriceanu pentru că nu au înțeles că noi i-am ajutat foarte mult și nu ajungeau acolo unde sunt acum, fără sprijinul nostru”, a declarat Vlădoiu.

 

Tăriceanu a trimis scrisori la morți

 

De asemenea, Vlădoiu l-a criticat pe premier în legăturăcu scrisorile pe care le-a trimis pensionarilor. „El crede că poate conduce România prin scrisorile trimise la 2 milioane de români. Sunt bani aruncați pe fereastră. Cu cei 300 milioane de euro pe care i-a cheltuit pentru a  trimite scrisori oamenilor ca să-și facă analizele și cu cei 10 milioane cheltuiți pentru pensionarii vii și morți – pentru că au trimis scrisori și la morți că nu au o bazăde date bine pusăla punct – ar fi putut face ceva pentru școli și nu numai„, a mai adăugat Vlădoiu nervos.

 

PSD depune o moțiune de cenzură

 

Spre finalul conferinței, președintele executiv al PSD Vâlcea a mai spus că la întâlnirea de la Bran, o serie de parlamentari PSD s-au pronunțat pentru depunerea unei moțiuni de cenzurăîmpotriva Cabinetului Tăriceanu. „această moțiune va sta la baza unor eventuale alegeri anticipate”, a explicat el.

Totodată, democrații au anunțat că vor susține orice fel de moțiune de cenzură, însă s-au arătat sceptici Față de un posibil demers al PSD.

O altăproblemăfoarte importantăpentru partid este poziția lor la eventualele alegeri. „Tot mai multe voci din partid susțin că pe listele europarlamentare trebuie introduse figuri noi și oneste, iar partidul trebuie sătreacă în opoziție”, a spus Vlădoiu. La Vâlcea PSD-iștii s-au mobilizat deja și au început săînscrie pe listele de partid tineri competenți.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.