Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD susține interesele naționale

Ion Tudor spune cu convingere

Președintele organizației municipale a PSD a declarat, de curând, într-un interviu acordat bisăptămânalului VOCEA VÂLCII că , în opinia sa, România are nevoie de o adevăratăpolitică de stânga, socială, pentru ca România sădevină, cu adevărat, o țară Europeană . În cazul în care va ajunge primar al municipiului, spune el, va face tot posibil ca săajute la dezvoltarea și modernizarea municipiului.

Reporter: Domnule Ion Tudor, ce credeți că trebuie făcut pentru ca organizația municipalăpe care o conduceți sădevinăuna puternică , solidă?

Ion Tudor: Trebuie săContinuă m munca începută. În primul rând săîntărim rândurile, săfim toți o echipă. Îin sămulțumesc tuturor membrilor organizației municipale pentru modul în care s-au implicat în campania pentru alegerile europarlamentare și pentru votul uninominal. Foarte mulți membri de partid care în ultima perioadă se retrăseseră, au început sădevinămai activi, participăla toate acțiunile organizației municipale. Am avut o campanie deosebit de eficientă, faptul că am obținut locul doi în municipiu ne face săcredem că s-a muncit bine. Am făcut foarte multe înscrieri în partid, au venit foarte mulți tineri studenți. Ne bucurăenorm acest lucru.

Rep: Are România în acest moment o clasăpolitică care săse ocupe cu adevărat de problemele românilor?

I.T: Consider că populația are nevoie de o doctrinăde stânga care săîi sprijine și prin activitatea Partidului Social-Democrat, cei care au venit în partid cunosc deja faptul că PSD va face totul ca România săse alinieze condițiilor din UE. Este adevărat că noi, oamenii politici, trebuia săne implică m mai mult, și săfim mai atenți la doleanțele cetățenilor. Trebuia săne implică m mai mult în crearea de locuri de muncă bine plătite la nivel european. însă , unii fascinați de miracolul occidentului au preferat săplece în străinătate pentru a câștiga mai mulți bani.

Rep: România este o țară deficitarădin punct de vedere economic. Ce credeți că trebuie făcut ca lucrurile săse schimbe din acest punct de vedere?

I.T: Așa cum am mai spus, trebuie săcreăm mai multe locuri de muncă , săîncercă m săfacem mai multăproducție decât comerț. Mai avem încă resurse și dacă nu profităm din plin de ele s-ar putea sărealizăm mai târziu că nu vom reuși săținem pasul cu alte țări europene și că singura soluție la care vom recurge va fi tot migrarea.

Rep: Partidul pe care îl reprezentați a obținut la Vâlcea cel mai bun scor la alegerile europarlamentare. Cum ați reușit săvămobilizați atât de bine?

I.T: Am adoptat o nouăstrategie pentru a mobiliza membrii partidului, i-am făcut săconștientizeze că PSD promoveazăo politică socialăși are nevoie de cât mai mulți reprezentanți în Parlamentul European. Socialiștii europeni sunt cei care au fost întotdeauna alături de România în toată perioada de pre-aderare și ne-au susținut interesele naționale și După aderare. Cred că lumea a văzut că trebuie săacorde votul lor de încredere unei echipe care vrea sămuncească pentru români. Avem nevoie de oameni competenți în fruntea țării, oameni care săștie ce e bine pentru România.

Rep: Când se va efectua sondajul de opinie intern, în urma că ruia va fi desemnat oficial candidatul la primăria Râmnicului?

Săptămâna trecută, a avut loc întrunirea Consiliului Organizației Municipale unde Comitetul Executiv propusese o listăde 6 nume pentru a fi validați. În acea seară, s-a propus numai un singur nume și s-a ales varianta votului secret. Comitetul Executiv m-a propus pe mine ca președinte, apoi pe Valer Tudor, Dumitru Stancu, Nicolae Spiridon, Dorin Dobrișan și Dan Îepuș. Inițial, s-a propus votul la vedere, dar cei prezenți nu au fost de acord și au optat pentru votul secret, inclusiv eu. Am dorit sătestez dacă în această perioadă de 5 luni am muncit eficient, dacă organizația considerăcă această echipăcondusăde mine a avut rezultate bune și pot spune că votul secret mi-a dat ceva emoții, dar După numărarea voturilor mi-a întărit convingerea că organizația municipalăeste pe un drum bun, că s-a constituit o echipăși că muncim eficient. Din 69 de voturi exprimate, nu am avut decât 10 voturi împotrivă, ceea ce demonstreazăcă echipa apreciazăeforturile pe care le-am depus și că activitatea noastrăeste creatăpe principiul eficienței, eficiențăcare în final va avea un singur rezultat – victoria la următoarele alegeri. În urma votului secret au rămas 4 persoane, Ion Tudor, Valer Tudor, Dumitru Stancu, Dorin Dobrișan. Gigi Matei s-a propus din sală, dar nu a fost votat decât de 24 de membri și a ajuns ultimul pe listă. Se va face o analizăa celor patru propuneri După care va fi anunțat, oficial, candidatul la Primăria Râmnicului.

Rep: În cazul în care ajungeți primar, cum veți contribui la modernizarea și dezvoltarea municipiului?

I.T: Aș dori săvăspun că eu accept orice confruntare și, trecându-măpe această listă, vreau săasigur populația că vom avea o echipăcompactăși unită, dar că deocamdatătoți patru avem șanse egale. Am avut în vedere ca cei de pe listăsăaibăo imagine bunăîn rândul membrilor organizației. Sunt sigur că vor avea performanțe la alegerile care urmează.

Rep: Puteți da un pronostic cu privire la procentul pe care îl va obține, la alegerile din 2008, organizația municipalăa PSD? Dar organizația județeană ?

I.T: După cum se știe organizația județeană și celelalte organizații locale au avut rezultate extraordinar de bune la alegerile trecute și am obținut performanțe remarcabile în 2004, când județul Vâlcea a obținut locul 5 pe țară . Consider că , în continuare, avem un nucleu foarte bun de membri de partid, că cetățeanul are nevoie de o politică socialăși că mulți își îndreaptăsperanțele că tre echipa PSD. această echipăcare guverneazățara, care a spus că va face multe lucruri bune pentru România, dădovadăde incompetență. Imediat ce au ajuns la guvernare, au început săse certe pe ciolan

Rep: De ce fel de atu-uri politice s-au folosit social-democrații, în 2004, când au luat un scor atât de bun în alegeri?

I.T: La Vâlcea, organizația județeană a avut un număr suficient de parlamentari. În acea perioadă fiind și la putere, ne-am putut organiza. O săne fie mai dificil acum știind că s-au făcut și greșeli și de la centru, dar puteam săfim mai atenți și sănu acceptăm săse punăpe liste atât de mulți oameni de la centru. S-a greșit și prin faptul că s-au făcut alianțe preelectorale și nu postelectorale și vedem că din cei 3 parlamentari vâlceni unul singur a rămas al județului, domnul deputat Aurel Vlădoiu care se preocupătot timpul pentru soarta râmnicenilor. Este un parlamentar deosebit de activ.

Rep: Ați fi de acord ca PSD săintre într-o alianțăpolitică înainte de alegerile de anul viitor?

I.T: Cred că discuții vor fi și probabil că noi la județe ne vom spune cuvântul, vom fi întrebați de conducerea centralăa partidului referitor la anumite alianțe. Înțelegem toți că nu va mai trebui săfacem greșelile din trecut și anume alianțe preelectorale și va trebui sămeargăfiecare pe liste proprii sălupte pentru partidul pe care îl reprezintă. Apoi, pentru o guvernare eficientă, se pot face alianțe preelectorale și cred că se pot discuta foarte multe variante. Râmnicenii au observat că multe partide au activitate numai la modul declarativ fără a se implica. De exemplu, PRM care din 1989 nu a participat niciodatăla guvernare, tot timpul s-a postat în opoziție și probabil că acum electoratul îi taxează.