Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Profesorii valceni, corijenti sau premianti

    ” Elevii taxeazăcomportamentul dască lilor ” mulți elevi se „răzbună” și își notează, la rândul lor, profesorii, pe Internet ” „Latina nu se mai folosește de mult timp…ar trebui săînțeleagăși doamna și săiasădin uz… la tenis de masăpoate ar mai avea șanse…!”- scrie un elev ” „Perlele profesorilor”, așa cum sunt ele intitulate, rămân memorabile în mintea elevilor, iar peste ani și ani, mulți dintre ei își aduc aminte de cei care le-au influențat adolescența într-un fel sau altul doar prin „prostioarele” spuse la sala de clasă

 

      Dacă au impresia că și-au pus la punct elevii cu o notăproastă, profesorii se înșeală. Mulți elevi se „răzbună” și își notează, la rândul lor, profesorii, pe Internet. În funcție de comportamentul lor, de modul cum știu săse apropie de elevi, unii dască li au note mari, iar alții sunt lăsați corijenți.

Ore de curs lungi, chinuitoare și câteodatăplictisitoare. Profesori care vor cu tot dinadinsul săfie duri și alții care își apropie elevii prin metode neconvenționale.  Elevii au posibilitatea să-și ia revanșa: fie că își iubesc, fie că își detestăprofesorii, îi noteazăpe www.calificativ.ro, în funcție de profesionalism, metodăpedagogică și popularitate. Acest program reflectămodul în care profesorii își țin orele, felul în care se comportăcu elevii lor – elemente care îi transformă pe dască li în buni sau răi. Redactorii VOCEA VÂLCII le-a adus profesorilor la cunoștințăsituația lor din catalogul elevilor.

      Media 10 pentru Maria Soceanu

      Cotat la ora actualăca cel mai bun liceul din județ, Colegiul Național „Alexandru Lahovari” are lista completăde profesori afișatăpe site. Printre cei mai apreciați dască li din liceu, este profesoara de biologie Maria Soceanu. „Super tare. Un picuț exigentăla ascultat. Ne place mult” aratăunul din comentariile postate pe site. Profesoara de biologie a luat din partea elevilor numai note de 10. Maria Soceanu spune că elevii o apreciazăpentru că a reușit, crede ea, săîmbine exigența cu afectivitatea. „Nu cred că măreprezintănota 10, dar este părerea elevilor mei Am 34 de ani de când profesez și cred că metodele mele, care sunt la un nivel mai ridicat, au atras aprecieri din partea copiilor. Sincer, măbucur enorm că sunt așa de iubită”– ne-a declarat profesoara de biologie.

      Director „popular”

      Directorul de la „Lahovari”, Constantin Drugan, aratăsite-ul, este cel mai popular profesor din liceu. Profu Î de mate are 10 pe linie la popularitate, însă este apreciat și din punct de vedere profesional. „Despre dl. Drugan ce săspun toate bune și frumoase. E un om foarte deștept și, ca toți oamenii deștepți, este și foarte glumeț. Eu cred că este cel mai bun profesor de matematică din județ pentru că are toate calitățile necesare unui profesor. Respect și voie bună…”– scrie un elev al liceului. Directorul Drugan considerăcă profesorul are un rol semnificativ în creșterea copilului, iar viitorul lui depinde de modul cum își desfășoarăactivitatea fiecare dască l în parte. „Sunt foarte surprins pentru că eu știam că am și note mici. Se pare că viitorul va aduce și această modalitate de comunicare, de feed-back. Dacă aceste aprecieri sunt serioase, nu în bășcă lie, e un lucru bun. Eu le-am atras atenția dască lilor în consiliul profesoral săaibăgrijăcum se comportăcu copiii, pentru că ei simt tot ce se întâmplăîn jurul lor”– ne-a spus Constantin Drugan. Directorul, spun copiii, este un om jovial care știe săfie serios, dur, însă știe săși glumească . Se pare că îmbinarea acestor elemente l-a plasat pe Constantin Drugan printre cei mai iubiți dască li din liceu.

      Aprecieri la superlativ

      Ca dovadăa faptului că elevii de la „Lahovari” își îndrăgesc profesorii, am mai găsit un cadru didactic care se bucurăde iubirea elevilor. Elena Popovici, profesoarăde franceză, a primit o medie bunicică din partea elevilor – 8,50. „Merităfăcutăora de francezăcu dânsa… în primul an … ca de altfel și restul… ca și majoritatea profilor, încearcă săparădura….dar nu e așa” scrie un licean. Profesoara de francezăconsiderăcă aprecierile din partea elevilor sunt subiective. Aceasta spune că poți săai numai note mari, iar dacă la un moment dat apare un conflict de idei între profesor și elev, aceștia din urmăse pot răzbunădiminuând nota. „Site-ul în sine, în situația în care el este vizionat și de profesorii interesați, poate săajute la corectarea unor atitudini”– spune Elena Popovici. Profesorul de matematică , Adrian Bălășel deși nu se bucurăde o medie foarte mare, doar 6,8, are comentariile pe site favorabile, iar elevii din generația trecutănu l-au uitat: „Un om extraordinar își dăun real interes în ceea ce face… dacă ar avea și cu cine ar fii super :). Oricum cred că nimeni din clasa a XII – a B nu l-a uitat chiar dacă au trecut 4 ani!”. Adrian Bălășel s-a arătat extrem de interesat de punctul de vedere al copiilor și spune că atâta timp cât comentariile sunt obiective și serioase, el le considerăun câștig. „Fărădoar și poate este important săștim punctul de vedere al celor cu care ne desfășurăm activitatea. Faptul că elevii din generațiile trecute nu m-au uitat, înseamnă că activitatea pe care am desfășurat-o cu ei a fost cel puțin bună, iar amintirea acelei perioade a rămas vie în memoria lor. Asta nu poate decât să măbucure !”– apreciazăprofesorul Bălășel.

      Cea mai „rea” profesoarăde la „Lahovari”

      ªi cum nu poți fi pe placul tuturor, existăși profesori controversați. Unul dintre aceștia este Georgeta Prunescu, profesoarăde latinăla Colegiul Național „Alexandru Lahovari”. „Latina nu se mai folosește de mult timp…ar trebui săînțeleagăși doamna și săiasădin uz… la tenis de masăpoate ar mai avea șanse…!”– scrie un elev. Mergând prin școalăam mai cerut părerea și altor liceeni, iar părerea unanimăeste că Georgeta Prunescu  este una dintre cele mai „rele” profesoare. „Nu poți săfi pe placul tuturor. Pentru mine nu conteazăaceste note, ceea ce măintereseazăsunt rezultatele elevilor la clasă”– spune profesoara.

      „Ne dăpătrari și treiari la greuceanu”- spune Tudor

      Elevii Liceului „Matei Basarab”, cotat ca fiind al doilea liceu din județ, au împărțit note bunicele dască lilor lor. Una dintre cele mai iubite profesoare este Arnăutu Maria, profesoarăde chimie, care are media 8,33. „Este foarte de treabă, dar nu o înțeleg pe dânsa… glumește cu noi și ne dăpătrari și treiari la greuceanu. Oricum o stimez și o admir”– spune Tudor. Profesoara de chimie spune că este nevoităsădea și note mici, pentru că acestea reflectămunca pe care o depun elevii, iar atunci când le mai dăcâte un 3 trebuie săse gândească că mai au multe de învățat. „}n fiecare clasăsunt elevi care măadmiră, iar eu îi iubesc enorm pe toți și ei simt asta. Dacă aș mai avea 22 de ani și aș mai avea posibilitatea să-mi aleg meseria, tot profesoarăm-aș face. Este o muncă extraordinarăși eu iubesc copiii”– ne-a declarat Maria Arnăutu.   

      Cea mai de treabădirigă

      Directorul de la „Matei Basarab”, Valerică Rașcu, are notă”de trecere”, 6,4 din partea elevilor, un elev dându-i patru pe linie. însă , este și apreciat de alți liceeni:  „E tare ca profesor și îmi place de dânsul că se chinuie săne învețe chiar dacă suntem noi mai prostălăi”– scrie un elev. Directorul spune că este conștient de faptul că sunt destui copii, pe care, la un moment dat, i-a supărat și aceștia nu au cum să-i dea un calificativ mare. „Faptul că un elev dăo notăprofesorului este un lucru bun. însă , sincer, nu am foarte multăîncredere că aceste aprecieri sunt obiective. ªtiu sigur că sunt mulți elevi pe care i-am supărat, pe unii poate i-am neîndreptățit „– afirmăValerică Rașcu. Gabriela Ionescu, profesoarăde fizică este consideratăde liceeni „cea mai de treabădirigă”, cât despre restul, spun ei, „se știe că este cea mai bunăprofesoarăcare predăîn școală”. Conform site-ului www.calificativ.ro, profa Î de fizică este de nota 10 atât la profesionalism, cât și la popularitate. Care e rețeta ei? „Pe lângăiubirea fațăde materie și fațăde copii, existăși o dorințăa mea de a-i face săînțeleagăce se întâmplăîn Univers. Copiii simt când cineva le vrea binele și îi iubește”- ne-a spus Gabriela Ionescu. Un alt profesor apreciat de liceeni este Emil Pârvulescu, profesor de geografie, care are media 9. Acesta spune că nu crede că aprecierile postate pe Internet sunt obiective,  iar elevii doar se joacă când posteazăaceste note pe site. Dacă ar concura la un examen dat de elevi, profesoara latinăElena Diaconescu ar pica. Dupăcum spun elevii de la Matei Basarab, este una dintre cele mai „rele” profesoare, dovadăfiind și media ei foarte mică – 1,00.

      Elevii de la Mircea cel Bătrân – mai drastici

      La Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” elevii sunt mult mai drastici. Profesorul de matematica, Petre Ciubotaru, nu a primit din partea elevilor decât note de 1 și abțineri de la comentarii. „Cred că site-ul e o idee bună, dar ca orice teorie a probabilităților, este adevăratăcând datele sunt mai multe, nu doar câteva. Atunci începi să-ți pui un semn de întrebare asupra comportamentului tău de la clasă”– spune Petre Ciubotaru. De asemenea, un alt dască l de matematică care a primit același calificativ este Irinel Dafincescu despre care elevii spun că „dă2 cu zâmbetul pe buze!”. Cea mai apreciatăprofesoarăde la „Mircea cel Bătrân” pare a fi cea de engleză, Dana Ioan. Despre ea, liceenii spun că : „Este una dintre cele mai de treabăprofe Î și mărefer la faptul că știe foarte bine cum săne bage pe gât engleza, chiar și prin mici jocuri și e foarte hazlie, asta pânăcând nu-i faci nervi și devine destul de „ciudată” dacă pot săspun așa… în orice caz eu o stimez ca profesoară… tot respectul”– scrie Luisana.

      „Perle a la profesori”

      Dacă dai că tare pe Internet cuvântul „profesor”, vei avea surpriza săgăsești sute de site-uri unde sunt postate „perlele” profesorilor. Așadar, elevii au găsit o a doua modalitate de a-și taxa dască lii pentru excesul de zel de care dau dovadăîn unele situații. „Perlele profesorilor”, așa cum sunt ele intitulate, rămân memorabile în mintea elevilor, iar peste ani și ani mulți dintre ei își aduc aminte de cei care le-au influențat adolescența într-ul fel sau altul doar prin „prostioarele” spuse la sala de clasă.

      Top 5 Perle rare

      1. Profesorul de sport ajutăo elevăsăsarăpeste capră: „nu-ți fie teamă. Desfăpicioarele, că de restul măocup eu!”

      2. „La cercul de geometrie facem pătratul”

      3. „Lacul Roșu nu se numește Roșu pentru că e roșu, ci pentru că așa i se spune”.

      4. La împărțirea manualelor: – Limbile vi le dau profesorii respectivi

      5. Fie, din partea firmei ai un 5

Claudia STANCIU