Acasă Arhiva Primarii liberali și-au luat grosul microbuzelor școlare

Primarii liberali și-au luat grosul microbuzelor școlare

Sub „supravegherea” lui Emilian Frâncu și Svetlana Preoteasa,

” astfel, se poate dovedi și acum, ca și în alte cazuri, că Emilian Frâncu face lobby doar pentru localitățile unde sunt primari liberali sau acolo unde are vreun interes ” așadar, 16 localități conduse de liberali au primit sâmbătăcheile microbuzului printre care se numărăMalaia, Mihăiești, Nicolae Bălcescu, Runcu, Șirineasa, Costești, Ionești, Ghioroiu, Budești, Titești, Popești, Tetoiu, Roșiile, Horezu, Boișoara și Băile Govora

 

Sâmbătă, 13 octombrie, la Liceul Teoretic „Matei Basarab” din Rm. Vâlcea a avut loc festivitatea de predare – primire a 28 de microbuze școlare. Cu această ocazie, liberalii, în frunte cu șeful lor, Emilian Frâncu, s-au gândit că este un bun prilej săfacă o ședințăde partid. Printre participanți s-au numărat Svetlana Preoteasa – secretar de stat în Ministerul Educației, Cristian Buican – vicepreședintele CJ Vâlcea, Constantin Monceanu – viceprimarul Râmnicului, Gheorghe Ciucă – inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), Florin Smeureanu – inspector adjunct al ISJ Vâlcea, precum și Adrian Pandurașu. Astfel că , ei nu au pierdut prilejul de a ridica în slăvi așa zisele reușite ale Guvernului Tăriceanu. „M-aș bucura săasist la un astfel de moment în care o promisiune a Guvernului Tăriceanu este îndeplinită. Am făcut tot posibilul pentru ca elevii din județul Vâlcea săpoatăbeneficia de mijloace de transport moderne. Din punctul meu de vedere, școala a devenit de doi ani o prioritate pentru cei care conduc destinele acestei țări. Este bine săfie așa, este bine săpregătim România pentru viitor” – a spus președintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu. Nici inspectorul general al ISJ Vâlcea, Gheorghe Ciucă nu s-a lăsat mai prejos cu laudele. Numai că el a început să-i ridice statui șefului său de partid, Emilian Frâncu. „Vreau săvămulțumesc în mod direct domnule Frâncu pentru că v-ați implicat în toate proiectele Inspectoratului Școlar. Este clar pentru toată lumea că în învățământ se mișcă lucrurile și se mișcă în cel mai bun mod cu putință” – a adăugat Gheorghe Ciucă .

 

Svetlana Preoteasa îl critică pe Hărdău

 

A urmat rândul Svetlanei Preoteasa, vâlceanca liberalăcare a ajuns printr-o ironie a sorții secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării. Aceasta a început să-l critice pe fostul ministru al învățământului, democratul Mihail Hărdău. Mai mult, ea i-a avertizat pe primari sănu folosească microbuzele școlare în alte scopuri decât în cele prevăzute de lege, adică transportul elevilor. „Astăzi, 28 de localități din județul Vâlcea vor primi mult așteptatele microbuze școlare. Este prima tranșă, pentru că la sfârșitul acestei luni, județul Vâlcea va mai primi microbuze. Vrem foarte mult săterminăm cu bine acest proiect pentru că știm că în mediul rural au fost din totdeauna probleme cu transportul. Sper deosebire de fostul ministru Mihail Hărdău, noi ne-am propus săreînființăm școlile în mediul rural, acolo unde numărul minim de elevi este realizat. Vărog foarte mult sănu folosiți microbuzele în alte scopuri. Ele nu au fost date sătransportați echipe de fotbal, săduceți cartofi la piațăsau cine știe ce altceva” – a spus Svetlana Preoteasa.

 

Părtinitorul

 

La o analizămai atentăa listei cu localitățile care au primit microbuze școlare, nu poți sănu remarci că mare parte sunt conduse de primari cu adeziuni la PNL. Nu mai departe de lunile trecute, într-una dintre conferințele sale de presă , liderul PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, susținea sus și tare că nu existălocalitate sau primari din județ, că rora sănu le ofere sprijinul său atunci când au avut nevoie. A spus de nenumărate ori că pentru el problemele edililor din Vâlcea nu au culoarea politică și nimic nu conteazămai mult pentru el decât sărezolve doleanțele celor care i-au asigurat un loc că lduț în Parlamentul României. Ei bine, se poate dovedi și acum, ca și în alte cazuri, că Emilian Frâncu face lobby doar pentru localitățile unde sunt primari liberali sau acolo unde are vreun interes. Așadar, 16 localități conduse de liberali au primit sâmbătăcheile microbuzului printre care se numărăMalaia, Mihăiești, Nicolae Bălcescu, Runcu, Șirineasa, Costești, Ionești, Ghioroiu, Budești, Titești, Popești, Tetoiu, Roșiile, Horezu, Boișoara și Băile Govora. De asemenea, au mai fost prezenți și 8 primari social – democrați, 2 primari PD, unul PRM și unul PC care au plecat „acasă” cu câte un microbuz școlar.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.