Acasă Arhiva POȘTAȘUL MEGALOMAN

POȘTAȘUL MEGALOMAN

Ion (Garoafă) Nicolae s-a apucat să trimită scrisori electorale

De curând, președintele PNL Râmnicu Vâlcea a trimis o scrisoare de mulțumire tuturor membrilor PNL, chiar și celor care au demisionat de foarte multăvreme sau, chiar, au decedat ” scrisoarea trimisă de liberal ne-a fost adusăla redacție de un cititor fidel, care ne-a mărturisit că a demisionat din PNL de mai bine de șase ani ” bărbatul susține că nici măcar nu a auzit de Ion Nicolae și că a părăsit partidul în semn de protest vizavi de politica distructivădusăde Emilian Frâncu, care a denaturat, profund, ideea de liberalism în Vâlcea

 

Ion Nicolae nu-și mai încape în piele de bucurie de când a ajuns, nemeritat, președintele organizației municipale a PNL. Cocoțat pe o funcție politică ce implică responsabilitate, Ion Nicolae visează, cu ochii deschiși, rupt de realitate, la Primăria Râmnicului al că rei conducă tor își dorește, cu frenezie, săajungă. Liberalii vâlceni care s-au înscris în partid din purăconvingere politică (puțini la număr!) și care conștientizeazăcă imaginea PNL va avea de suferit cu astfel de politruci la conducerea lui, sunt total descumpăniți de faptul că Nicolae a ajuns mare șef peste peneliștii râmniceni. Pentru ei, viitorul nu sunădeloc bine. Se știe că Ion Nicolae este avid După funcții și capabil de fel de fel de jocuri pedindosnice pentru a sta și el la masa celor care dețin putere și influență. Liberalul de carton a ajuns, din punct de vedere politic și profesional, mai sus decât a visat vreodată. Și asta nu datoritămeritelor de care a dat dovadă, ci pentru că a fost susținut și promovat, din pricina servilismului politic de care a dat dovadă- amprentăsemnificativăa caracterului său.

Revenind la recenta sa alegere în funcția de președinte al liberalilor râmniceni, trebuie menționat că Ion Nicolae, dovedește, pe zi ce trece, că a ales sătrăiască o realitate politică virtuală, care-i secă tuiește energia și îl aduce în pragul penibilului.

Nicolae e de-un narcisism fără limite

Mai nou, el a trimis o scrisoare de mulțumire tuturor membrilor PNL, chiar și celor care au demisionat de foarte multăvreme sau, chiar, au decedat. Iatăce spune liberalul ce se viseazădeja împărat peste municipiul în primele fraze ale epistolei sale: „Duminică , 22 iulie 2007, organizația municipiului Râmnicu Vâlcea a Partidului Național Liberal și-a ținut Adunarea Generalăde alegeri („alegeri” e scris cu litere aldine de parcă Nicolae ar fi fost ales în cea mai mare demnitate din stat – n.r.). Peste 400 de liberali râmniceni au participat la lucrările acesteia” – spune el, lăudându-se nejustificat. Și pentru că Nicolae dacă nu-i fudul, parcă nu-i liberal destul, a simțit nevoia săspunădestinatarilor pateticei sale scrisori că , acum, le vorbește din calitatea de președinte ales pentru următorii ani. Câți, nu specifică . Din nou, narcisismul cronic de care suferă, face ravagii asupra comportamentului său. „Președinte ales” e scris cu litere înclinate, Nicolae dorind, cu orice chip, săarate adevărata dimensiune a personalității sale politice, fără a înțelege că , de fapt, e mai mult decât ridicol.

Scrisoarea trimisă de liberal ne-a fost adusăla redacție de un cititor fidel, care ne-a mărturisit că a demisionat din PNL de mai bine de șase ani. Acesta a dorit să rămână sub protecția anonimatului. Bărbatul susține că nici măcar nu a auzit de Ion Nicolae și că a părăsit partidul în semn de protest vizavi de politica distructivădusăde Emilian Frâncu, care a denaturat, profund, ideea de liberalism în Vâlcea. „( ) țin săîți mulțumesc pentru contribuția ta, directăsau indirectă, la buna desfășurare a acestui eveniment și săte asigur de sprijinul meu în activitatea politică în care te vei implica” – mai zice el în scrisoare. Câte minciuni pe centimetrul pătrat de hârtie!

Cum o săsprijine, din punct de vedere politic, Nicolae membrii PNL din moment ce nici măcar nu mai au adeziune la organizația pe care, din păcate, o conduce?

Scrisoarea are scopuri pur electorale, iar frazele din final – pe care le vom aminti în conținutul acestui articol – sunt elocvente din acest punct de vedere.

Penibilitate liberală

Următorul paragraf al infantilei epistole, arată, fără echivoc, megalomania lui Nicolae care se vrea primarul municipiului, deși, în sondaje, nu reușește niciodatăsătreacă , nici măcar în cele de partid, de mai mult de 1,8%. „Cred că evenimentele politice în care ne vom antrena împreunăîn viitor – cele electorale în principal – trebuie abordate cu încrederea că vom fi învingători. Liberalii râmniceni nu-și pot propune nimic altceva decât victoria și în alegerile pentru Parlamentul European și în alegerile municipale și în cele generale din 2008 și în cele prezidențiale din 2009. Pregătirea acestor victorii trebuie săînceapăîncă de pe acum prin sporirea numărului de membri ai partidului nostru și al simpatizanților lui la Râmnicu Vâlcea. Măbazez pe tine săcontribui la întărirea în acest mod a liberalismului râmnicean”. După cum ați remarcat, deja, ultima frazăa acestui paragraf este plină de aberații. Din câte știm noi, sintagma de „întărire a liberalismului” are un sens general, el nereferindu-se doar la membri dintr-o anumităstructurăde conducere a partidului. Așadar, „întărirea liberalismului râmnicean” dă, în context, exact ca nuca-n perete și aratăspoiala de culturăpolitică a celui care a conceput-o.

În rândurile de final ale deja „celebrei” scrisori electorale, Ion Nicolae transmite dorința sa cea mai arzătoare:  de a ajunge primarul municipiului cu orice preț. „Știu că principala victorie pe care ți-o dorești este acea din alegerile locale. Și eu cred că o primărie cu mai muți liberali este o primărie de succes. Trebuie săne mobilizăm pentru a convinge fiecare cetățean al municipiului că o echipăcu un primar liberal și o majoritate liberalăîn consiliul local poate scoate Râmnicu Vâlcea din anonimatul economic și cultural în care trăiește acum.  Trebuie știut însă că nimic din toate acestea nu poate fi obținut decât prin transmiterea unui mesaj de încredere, pozitiv, începând din rândurile familiei tale – pe care o salut cu acest prilej – și continuând cu cercul cunoscuților și al prietenilor pe care te bazezi în viața de zi cu zi”. O întrebare mai avem și noi pentru Nicolae Încrederea poate fi și negativă? Pentru acest liberal contrafăcut, limba românăare multe capcane în care cade, de fiecare dată, gafând impardonabil.

Ne îndoim, totuși, că scrisoarea ar fi fost conceputăde Ion Nicolae, oricât de prost scrisăar fi ea. Liberalul nu are astfel de cuvinte în vocabular și asta o recunoaște oricine l-a auzit vorbind. Privind mai în esență, scrisoarea pare o „compilație” de prost gust între liberalul Nicolae și vreun acolit de-al său cu ceva mai multăaplecare spre limba maternă. 

În încheierea scrisorii, Ion Nicolae semnează: „Cu sinceritate, președinte Partidului Național Liberal, organizația municipalăRâmnicu Vâlcea”. Dezacordul îi aparține și, așa cum spuneam anterior, nu ne mirădeloc. Este posibil ca fraza de final să-i aparținăîn totalitate. Așa s-ar explica agramatismul, care apare în epistolă.

Considerăm că scrisoarea convinge, fără alte comentarii,  de penibilitatea individului care, în van, sperăsăajungăprimarul Râmnicului. Din păcate, ștrumfii politici, aidoma lui Nicolae, mai cred încă în utopii.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.