Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Politistii au confiscat peste 5 700 de kg de carbune

          Joi, 14 septembrie a.c., la sediul Exploatării Miniere a că rbunelui (EMC) Berbești, a avut loc o întâlnire la care a participat conducerea I.P.J. Vâlcea reprezentată de comisarul Florian Marin, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție, șeful SPOP, comisarul Dumitru Văduva, șeful  Poliției Berbești și reprezentanții din cadrul Polițiilor Drăgășani,  Bălcești și Horezu, șeful Serviciului Poliției Transporturi Feroviare Vâlcea, comisar Vasile Florică , care împreună cu Directorul General al EMC Berbești, inginer Gheorghe Chelcea, precum și cu  directorul general executiv al SC Gardienii SRL, au analizat situația furturilor de că rbune din această perioadă având în vedere și faptul că se apropie iarna.  Discuțiile din timpul întâlnirii au vizat organizarea unor controale pentru a preveni furtul de lemne și de că rbune, precum și transportul ilegal al acestora pe drumurile  publice cât și pe calea ferată.

Imediat După această întâlnire,  polițiștii au și început controalele.  Astfel, vineri, 15 septembrie a.c., polițiștii de la Posturile de Poliție Sinești și Alunu, l-au prins pe Vasile B., din comuna Mateești, județul Vâlcea, în timp ce transporta ilegal, cu un autoturism marca Dacia 320, 1300 kg de că rbune, bloc lignit. că rbunele a fost confiscat de polițiști, iar șoferul mașinii a fost amendat cu  suma de 80 de lei RON.  De asemenea, polițiștii  din Roiești l-au prins pe Ion D., de 23 de ani, din comuna Cernișoara, în timp ce transporta cu  un autoturism ARO 2000 de kg de că rbune lignit bloc, fără  să aibă asupra sa documentele de însoțire ale că rbunelui  care era destinat comercializării. Cele 2000 de kg de că rbune au fost confiscate de polițiști, iar șoferul mașinii a primit o amendă în valoare de 200.000 lei vechi.             

          În aceeași zi, dar în altă locație, polițiștii  din Cernișoara, Copăceni și Stroești au efectuat o razie pe linia transportului  ilegal de material lemnos și că rbune. Cu această ocazie, polițiștii l-au descoperit pe Ilie P.,  de 31 ani, din Berbești, care transporta o cantitate de aproximativ 400 kg că rbune cu  un autoturism Dacia 1304, fără a avea documente de proveniență sau de însoțire a mărfii. Șoferul mașinii a fost amendat, iar că rbunele a fost confiscat.  Acțiunile polițiștilor au continuat și în ziua de 16 septembrie a.c., când polițiștii din Lădești au identificat doi bărbați, Marin B. de 34 ani, din Berbești, și Ion D. de 46 ani, din comuna Oboga, județul Olt, care transportau 2000 de kg de că rbune fără să aibă documente de proveniență sau pentru transport.

                                                                                         ” Cristina PÎRVU