Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Politicienii vâlceni nu au „bloguri”

„Nu m-am gândit până acum săîmi fac un blog, însă voi ține seama de această sugestie. Îmi place săcolaborez în mod direct cu susținătorii mei”, a afirmat deputatul Aurel Vlădoiu ” „Cinstit, nu știu ce este un blog. Nu am văzut niciodatăcum aratăun blog, dacă vedeam, știam săce este”, ne-a spus senatorul Dorel Jurcan ” contactat telefonic de jurnaliștii publicației noastre, liberalul Emilian Frâncu a spus că nu dorește sădialogheze cu jurnaliștii de la „Vocea Vâlcii”, iar legătura telefonică s-a întrerupt

 

Din ce în ce mai multe personalități din politica românească își fac „bloguri” pe Internet. Adrian Năstase, Mircea Geoanăși Cozmin Gușă  sunt doar câteva nume de politicieni cunoscuți care au hotărât săcomunice, virtual, cu simpatizanții formațiunilor politice pe care le reprezintă.

Ce este un „blog”?

Denumirea  de „blog” provine de la” weblog”, care înseamnă jurnal web. În acest jurnal electronic, poți scrie orice îți dorești: gânduri, link-uri, comentarii despre actualitate sau orice îți poate trece prin minte. Unul dintre avantajele blogului este faptul că nu este necesar săcunoști programare web și că îți poți crea un blog înscriindu-te ca utilizator al unui site. Printre cele mai cunoscute site-uri care permit crearea de bloguri se numără: www.blogspot.ro și www.wordpress.ro.

Politicienii „bloggeri”

Unul dintre cei mai cunoscuți politicieni care beneficiazăde „minunile” Internetului este Adrian Năstase. Acesta stăpe tușa politicii românești de aproape 2 ani, iar opinia publică nu a mai aflat foarte multe lucruri despre el, decât poate atunci când, de curând, și-a făcut un „blog”.  Practic,  l-a primit „cadou” de la Darius Groza, un celebru blogger cunoscut sub numele de „Jeg”. „Blogul lui Năstase făcea parte dintr-un proiect de 7 bloguri dedicate mai multor personalități din viața politică sau din media. I-am oferit blogul în cadrul unei emisiuni televizate postului Antena 2. Am avut apoi o întâlnire cu Adrian Năstase  la Palatul Parlamentului. Se vedea că este începător într-ale calculatoarelor, dar După ce am plecat am observat că era virusat de microbul „bloggingului„- ne-a spus Darius Groza „Jeg”.

Aurel Vlădoiu preferă contactul direct cu electoratul

Se spune că Internetul a deschis noi uși pentru comunicare și  așa este. Pentru a afla ce știu politicienii vâlceni despre bloguri și dacă și-ar face un jurnal electronic pentru a comunica cu susținătorii lor, am decis săcontactăm câțiva lideri vâlceni de partid. Unul dintre puținii politicieni care sunt la curent cu ultimele invenții în materie de Internet este deputatul PSD, Aurel Vlădoiu. Întrebat ce este acela un blog, pesedistul ne-a spus: „Cum sănu știu? E un site pe Internet”. Aurel Vlădoiu ne-a declarat că nu și-ar face un jurnal electronic deoarece nu are aceeași popularitate de care se bucurăMircea Geoanăși Adrian Năstase. De asemenea, deputatul PSD ne-a spus că preferăcontactul direct cu electorii.”Nu m-am gândit până acum săîmi fac un blog, însă voi ține seama de această sugestie. Îmi place săcolaborez în mod direct cu susținătorii mei, chiar acum (n.r. duminică , 5 august a.c.) sunt în comuna Lădești și voi discuta cu locuitorii zonei” – a afirmat acesta.

Jurcan nu a auzit de cuvântul „blog”

Cel de-al doilea politician pe care l-am contactat este Dorel Jurcan, președintele organizației județene al Partidului Democrat Vâlcea și senator PD. Răspunsul lui ne-a surprins prin sinceritate: „Cinstit, nu știu ce este un blog. Am vorbit cu cineva de specialitate și în luna septembrie îmi voi face un site.  Nu am văzut niciodatăcum aratăun blog, dacă vedeam, știam săce este”- ne-a spus președintele organizației județene a PD.

Frâncu nu vorbește

Un alt lider de partid pe care l-am contactat telefonic, în încercarea  de a  afla  ce este un” blog” și dacă și-ar face unul, este președintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu.Intrebatde semnatarul articolului, liberalul a spus că nu dorește sădialogheze cu jurnaliștii de la VOCEA VÂLCII, iar apoi legătura telefonică s-a întrerupt. Știindu-l pe Emilian Frâncu ca un om educat ce nu ar închide niciodatătelefonul în nas unui reprezentat al presei (mai ales ca acesta era o femeie!), am decis săîl contactăm din nou, fiind absolut convinși că a fost vorba numai de o problemătehnică . „V-am spus de la început, nu doresc săvorbesc cu cei de la Vocea Valcii care m-a înjurat timp de un an și jumătate. V-am mai spus, pentru mine Vocea Vâlcii este o gazetăde perete” – a explicat, nervos, penelistul sef. Deabia cum am inteles ca deputatul nu mai este fostul nostru colg de presa (ajuns in Parlament si cu sprijinului mediatic al Vocii Valcii!) si ca intreruperea legaturii telefonice nu a fost o problema tehnica. Scuze Orange!