Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Politicianul de argou

Emilian Frâncu se exprimăneacademic

„Clipele petrecute la „Colegiu” sunt cele mai frumoase: prima dragoste, prieteni, colegi În afarăde mușchii pe care se laudăcă -i are, de pe vremea când era judocan sau halterofil, ar fi bine sădemonstreze că mai are mușchii și în altăparte a corpului” – a spus liberalul

 

Emilian Frâncu, președintele PNL Vâlcea, a declarat zilele trecute, în cadrul conferinței sale de presăsăptămânale, că moțiunea de cenzurăa PD este o aberație de la un capăt la altul și că , în opinia sa, nu va fi votatănici măcar de cei care au semnat-o. „După votarea moțiunii de cenzură- care, După părerea mea, va obține sub 1% – premierul că lin Popescu Tăriceanu va invita, la Palatul Victoria, liderii politici ai principalelor partide, pentru a-și prezenta cele mai importante strategii politice. Se va încerca găsirea unei platforme politice comune, care va fi susținutăîn Parlament” – a precizat parlamentarul.  Î

 

Deputatul liberal se jurăpe onoarea sa

 

În plus, Frâncu a spus că până la alegerile din 2008 este imposibilăo alianțăîntre PNL și PSD: „Sunt în stare să-mi dau demisia dacă , în viitorul apropiat, se va crea o alianțăîntre PSD și PNL. Nu văspun minciuni. Nu-mi permit săglumesc cu onoarea mea” – a promis acesta.

În continuare, el a menționat că Dorel Jurcan, senator PD, se plânge public că noul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, a eliberat, nemotivat, din funcție zeci de directori din cadrul ministerului. „Normal că i-a schimbat. Acolo era o cloacă pedistă, de directori incompetenți” – a mai adăugat Frâncu. Mai mult decât atât, el a mărturisit că le-a cerut directorilor PD din județ să-și dea demisa, cât mai curând posibil, din funcțiile pe care le dețin, deoarece, spune el, „este absurd ca democrații săfie în opoziție, iar în teritoriu, încă la guvernare”

 

Frâncu l-a numit pe Gutău „pușcă riaș”

 

În a doua parte a conferinței de presă, Emilian Frâcu a făcut declarații jignitoare la adresa primarului Mircea Gutău, pe care s-a arătat foarte supărat, pentru că , zice liberalul, acesta l-ar fi numit „gunoi”, anterior, într-o emisiune televizată. Afirmațiile sunt mai mult decât calomnioase și nu fac cinste unui liberal cu pretenții de ales al țării. „Primarul a absolvit cursurile de la Colibași. Este de „admirat” că în cele 4 luni petrecute printre pușcă riași a reușit săatingăasemenea culmi oratorice. Acum, am auzit că vrea să-și dea masteratul, la Colibași sau la Poarta Albă, în magie neagră. Este singurul primar din țară care a recunoscut că practică vodoo, cu lumânări întoarse pentru a-și blestema dușmanii. Un edil care spune că face așa ceva, trebuie îndepărtat de la conducerea Primăriei Râmnicului Dacă spune vreo incantație și reușește săfacă sădisparăde pe hartămunicipiul? – a spus el, în bătaie de joc, râzând.

 

Acuze peste acuze

 

Emilian Frâncu a mai menționat că îi displace faptul că Mircea Gutău a distrus, cu bunăștiință, monumentul revoluționarilor din decembrie 1989, amplasat în Scuarul Revoluției. „L-a tot mutat dintr-o parte într-alta, până când s-a crăpat în mai multe locuri. Este o blasfemie la adresa celor care și-au dat viața ca sătrăim noi liberi azi” – crede deputatul. Atacurile la persoana primarului Gutău nu s-au oprit, însă , aici. Șeful liberalilor vâlceni i-a reproșat edilului-șef că , timp de trei ani, a stat degeaba și nu s-a preocupat, câtuși de puțin, de dezvoltarea și modernizarea municipiului. „Nu a făcut nimic. Dintr-un fabricant de covrigi a ajuns ca peste noapte săaibăo avere colosală” – a zis Frâncu. Liberalul susține că îl compătimește pe primar care atunci când aude de numele său, îl cuprinde disperarea: „Clipele petrecute la „Colegiu” sunt cele mai frumoase: prima dragoste, prieteni, colegi În afarăde mușchii pe care se laudăcă -i are, de pe vremea când era judocan sau halterofil, ar fi bine sădemonstreze că mai are mușchii și în altăparte a corpului” – a încheiat fericit Emilian Frâncu. Hooopa! Din exprimarea pripită, rezultăca deputatul liberal nu a vizat creierul și nici inteligența primarului, deoarece acolo, anatomic, nu sunt mușchi. Ce se va face, însă , dacă Mircia Gutău și-ar prinde mintea cu el ca să-i arate unde are mușchii și cum se vascularizeazăaceștia?