Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„POLITIST LA CIRCULATIE” PENTRU O ZI

În razie prin Râmnicu Vâlcea

La finalul raziei, care a durat două ore, polițiștii au făcut un raport din care a reieșit că au dat sancțiuni în valoare totalăde 6.650 lei ” cu această ocazie, au fost suspendate cinci permise de conducere

 

Miercuri După -amiaza, Poliția RutierăVâlcea a organizat o acțiune de depistare a persoanelor care circulăcu mopede neînmatriculate. L-am însoțit pe comisarul Cătălin Oprescu și ne-am oprit, pentru început, la Râureni, unde polițiștii îl depistaseră pe Crinu Gheorghe Buduroi în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără acte. Acesta a fost amendat, deși susținea că nu a știut că trebuia sădeținăacte pentru moped. „Am crezut că nu este nevoie de acte sau de permis pentru a conduce un moped”, a declarat, vădit îngrijorat, Buduroi. „Dar știați că trebuie săîl înmatriculați?”, a întrebat polițistul care l-a oprit. „Știam dar nu am avut timp săajung la înmatriculări și știam că trebuie săși plătesc ceva acolo. Sincer săfiu, nici bani nu prea am”, a mai spus Buduroi, uitându-se mâhnit la amenda pe care polițistul i-o înmânase spunând „Îmi pare rău, dar legea este lege. Dacă plătiți amenda în mai puțin de 48 de ore o veți plăti la jumătate”. Ultimele cuvinte ale polițistului nu l-au încurajat prea tare pe bărbat care a părut mult mai mâhnit decât la început. În acel moment, comisarul Oprescu a fost anunțat prin stație de celelalte patrule că a fost depistat un al conducă tor de moped neînmatriculat în zona Nord. Ne-am deplasat imediat acolo, unde am constatat că lui Marius Perpelea i se întocmea deja un proces-verbal. Polițiștii îl opriserăîn apropierea bisericii Sfântul Petru și Pavel pentru că nu avea numere de înmatriculare. „Tocmai măduceam să-l înmatriculez, dar m-ați oprit dumneavoastră”, a afirmat supărat Marius Perpelea. Întrebat de polițist de ce circula cu mopedul, bărbatul a răspuns că nu avea cu ce să-l transporte.

 

A oprit pe contrasens

 

Când ne-am întors din Nord, comisarul Oprescu a oprit mașina în fața Muzeului de Istorie. După ce am coborât din mașina poliției, am constatat că șoferul unei Dacii Nova încă lcase marcajul longitudinal continuu oprindu-se pe contrasens pentru a descă rca câteva panouri. „Ce faci omule aici?”, a întrebat Oprescu, uimit de cele constatate. Bărbatul s-a speriat de intervenția rapidăa comisarului și a lăsat din mânăpanourile pe care le ducea în muzeu „Descarc panourile și plec imediat”, a răspuns grăbit șoferul Daciei, Bogdan Gheorghe Bîjbîiac. „Tocmai aici te-ai găsit sădescarci? Pe contrasens, încă lcând marcajul dublu longitudinal continuu. Aveți idee câte norme ați încă lcat și câte o sămai încă lcați încercând săieșiți din încurcă tură?”, a întrebat Oprescu aproape fără răbdare, nevenindu-i săcreadăcu câtănonșalanțăîncă lcase bărbatul normele de circulație. „Așa ceva nu am mai văzut până acum și mai ales în plină zi”, a spus comisarul îndreptându-se că tre presă. „Hai repede, actele de la mașinăși permisul!”, a spus polițistul. Omul s-a îndreptat spre mașinăaproape tremurând și întorcându-se la polițist „Vărog nu îmi suspendați permisul”, a spus el abătut. „Nu se poate domnule așa ceva. Te-am pus eu săîncalci legea? În plină zi încurci circulația la orele de vârf. Nu numai că îți suspend permisul pentru 6 luni, dar îți dau și 6 puncte penalizare. Nu am ce să-ți fac. Bun, și acum săvăd câte norme mai încalci ca săieși de pe contrasens”, a mai adăugat comisarul luându-i permisul din mâna tremurândă. Am plecat spre Ostroveni, lăsând în urmăun om amărât, dar conștient că nu putea fi iertat pentru fapta destul de gravăpe care o comisese.

 

Sancțiuni la semi-bariere

 

Ajunși în Ostroveni, la semibariere, am constatat că polițiștii opriserădoi șoferi care traversaserăcalea feratăprintre semibarierele puse. Unul dintre ei era din Vâlcea, iar celălalt din București și aproape simultan trecuserăcalea ferată. Polițiștii le întocmeau procesele verbale. Vâlceanul Octavian Ion Dan conducea un Ford și bucureșteanul Ioana Mihai conducea un Renault. În timp ce polițistul le întocmea procesele verbale, vâlceanul a început săse roage de el „Vărog, nu îmi luați permisul. Eu ce mai fac acum, cum plec de aici? Măcar trimite-ți-mi amenda prin poștă”, se tânguia Octavian Ion Dan. „Sfatul meu este săintrați în cea mai apropiatăparcare sau săsunați pe cineva care are permis și văpoate ajuta săplecați de aici. Amenda o primiți acum sau prin poștă, cum vreți”, a răspuns agentul. Între timp, unul din polițiști a oprit un autoturism Dacia pentru că nici șoferul și nici pasagerii nu aveau centurile de siguranță. „Actele la control domnule! De ce nu aveți centura?”, l-a chestionat agentul.  Șoferul, a coborât din mașinăși i-a înmânat permisul. „Știu că am greșit, dar vedeți acum ne-am urcat în mașină”, a încercat săexplice șoferul. „Nu conteazădomnule. Centura trebuie săo puneți în momentul în care v-ați urcat la volan”, i-a spus polițistul. Cei trei șoferi au primit sancțiuni, iar celor doi care au trecut bariera le-au fost suspendate permisele de conducere.

 

28 de autoturisme au călcat „pe roșu”

 

Am plecat din Ostroveni îndreptându-ne spre Râureni la sediul Poliției Rutiere. La ieșire din oraș, erau amplasate trei radare. Ne-am oprit pentru câteva minute la unul din polițiști pentru a afla câți dintre șoferi nu respectaserălimitarea de viteză. Erau trecuți pe listă28 de autoturisme, proprietarii lor urmând săprimească amenda prin poștă. La finalul raziei, care a durat două ore, polițiștii au făcut un raport din care a reieșit că au dat sancțiuni în valoare totalăde 6.650 lei. De asemenea, au fost suspendate cinci permise de conducere: 4 pentru traversarea că ii ferate când semibarierele erau puse și una pentru neacordare de prioritate pietonilor, au fost sancționați 2 bicicliști, 1 că ruțaș și 2 pietoni care au traversat prin loc nepermis.