Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PNL Valcea la marginea abisului

         ” Emilian Frâncu acuzat că distruge, voit, valorile liberale  ” „Din punctul meu de vedere, în Vâlcea, nu existăplatformiști. Singura personalitate politică veritabilă, aproape de Petre Ungureanu, este Sorin Zamfirescu” a menționat Frâncu

 

         Emilian Frâncu, liderul PNL Vâlcea a declarat, zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presăcă nu va cere, în mod expres, demisia niciunui membru, care aderăla „Platforma Liberală”, inițiatăde Theodor Stolojan, decât dacă decizia va fi trimisă de la Centru. Așa cum era de așteptat, deputatul a adus numeroase critici colegului său de partid, Petre Ungureanu, despre care a spus că nu are susținători în „Platforma SS”.

„Din punctul meu de vedere, în Vâlcea, nu existăplatformiști. Singura personalitate politică veritabilă, aproape de Petre Ungureanu, este Sorin Zamfirescu” a menționat el. Pe de altăparte, deputatul liberal Ungureanu susține că în afarăde fostul primar al Râmnicului, Sorin Zamfirescu, la „Platforma Liberală” au aderat și alți liberali de marcă , al că ror nume, deocamdată, nu dorește să-l dea publicității.

         Mai mult decât atât, Petre Ungureanu ne-a declarat că Emilian Frâncu vorbește, ca de obicei, prostii. „Nu s-a maturizat complet, deși are aproape 50 de ani. Imaturitatea sa nu implică , însă , și lipsa de șmecherie de care a dat dovadăde când îl știu. Din păcate, Frâncu nu realizeazăcă a băgat PNL Vâlcea într-o fundăturădin care îi va fi foarte greu săiasă. În nebunia lui, șeful PNL Vâlcea a fost săfie deputat, președinte al Consiliului Județean, senator și prefect. Toate odată. Unii dintre noi, mai vizionari, și-au dat seama că PNL-ul se duce de râpăși au vrut să-l salveze. Dar el nu pricepe asta. Este un om prea mic la suflet și nu poate sătreacă peste faptul că i-am luat-o înainte. A instaurat, în interiorul partidului, o teroare de neimaginat. Nu mai vorbește cu cei din Biroul Executiv și este conștient că foarte mulți șefi de organizații teritoriale se vor dezice de el și a ajuns un președinte de partid hulit și înjurat de mai toți cei care-l cunosc. Știe că nu e iubit și asta îi produce mult disconfort. Îi minte pe oameni că poartădiscuții cu Stolojan și Flutur, când, în realitate, cei doi nici măcar nu-l bagă-n seamă”  – ne-a mărturisit deputatul liberal.

         Viitorul PNL rămâne incert

         Cu puțin timp în urmă, Petre Ungureanu a trimis, pe adresa publicației noastre un nou „Apel că tre liberalii vâlceni”, pe care-l redăm integral.

„În P.N.L. existăla ora actualăserioase frământări. Ele sunt generate mai ales de preocuparea multora dintre noi pentru soarta partidului.  Unii afirmăcă P.N.L.-ul este pe drumul cel bun și că nu ar fi cazul și nici momentul pentru discuții pe această temă.

Alții, din ce în ce mai  mulți, afirmăcă acum, cât nu este prea târziu, noi, liberalii, săavem o dezbatere internăcu privire la viitorul Partidului Național Liberal. Într-un fel sau altul, fiecare din cele două categorii are dreptate. Eu măadresez însă în mod special liberalilor vâlceni, care au o situație specială. De aceea, în calitate de deputat P.N.L. al județului Vâlcea, cred că am obligația nu numai morală de a atrage atenția că ne găsim într-un moment de cumpănă. Constat că există din păcate o rupturătotalăîntre conducerea partidului și baza acestuia. Numai așa se explică prăpastia creatăîntre marele număr al liberalilor vâlceni care ar dori o dezbatere în interior a ideilor cuprinse în „Platforma” foștilor președinți liberali Stoica și Stolojan și părerile domnului Emilian Frâncu.

         Nu cred că domnul președinte Emilian Frâncu poate pune pumnul în gurămiilor de voci liberale care ar dori să(mai) audăși alte păreri decât ale domniei sale.  Deoarece timpul mi-a confirmat afirmația, pot deci spune în cunoștințăde cauzăcă atitudinea d-lui Frâncu nu este aducă toare de bine pentru Filiala județeană Vâlcea a P.N.L. S-a dovedit, nu cu mult timp în urmă, că pretențiile sale nu au adus partidului victoriile dorite și meritate. Văsolicit deci săimpuneți în forurile statutare ale partidului (Delegația permanentădin 3 decembrie a.c.) o discuție serioasăși obiectivăprivind traiectoria viitoare a partidului și din perspectiva Platformei Stolojan-Stoica. Vărog deci săaveți curajul de a văopune pe Față „dictatului” domnului Frâncu de a nu se discuta”.

Olivia Pirvu