Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PNL-ul o ‘baba plangacioasa’ a politicii romanesti

        ” Meleșcanu spune că reîntoarcerea lui Stolojan în PNL rămâne o incertitudine  „Am purtat o serie de discuții despre prioritățile administrației publice locale. De la 1 ianuarie 2007, ne vom afla într-o situație paradoxală. Vom avea mai mulți bani decât vom putea cheltui. De aceea, avem nevoie de proiecte viabile, care să ajute la o reală dezvoltare a tuturor zonelor din țară „ a precizat Meleșcanu

 

        Cu ocazia vizitei la Vâlcea de zilele trecute, liderul liberal Teodor Meleșcanu a declarat presei locale că , în această perioadă , este foarte important ca România să cheltuiască eficient fondurile alocate de Uniunea Europeană . „Am purtat o serie de discuții despre prioritățile administrației publice locale. De la 1 ianuarie 2007, ne vom afla într-o situație paradoxală. Vom avea mai mulți bani decât vom putea cheltui. De aceea, avem nevoie de proiecte viabile, care să ajute la o reală dezvoltare a tuturor zonelor din țară „ a precizat Meleșcanu.

Deși, au existat o serie de obstacole privind adoptarea bugetului de stat și cel asigurărilor sociale pe anul 2007, liderul liberal este convins că acesta va fi votat în cel mai scurt timp posibil. „Perioada asta de hârjoneală va trece, într-un final. După ce vor fi discutate și amendamentele aduse acestuia, sunt sigur că acesta va fi votat” a mai spus el. Teodor Meleșcanu a pus din nou accentul pe faptul că România are neapărată nevoie de proiecte foarte bune, pentru a obține bani de la U.E. „Intrarea României în marea familie Europeană reprezintă o mare oportunitate pentru țara noastră. Asta nu înseamnă , însă , că nu vor începe să curgă râuri de bani, iar U.E nu ne va da bani cu sacoșa. Avem nevoie de o strategie post-aderare extrem de bine pusă la punct.

        În ceea ce privește frământările care au loc acum în cadrul PNL, Meleșcanu este de părere că apele se vor liniști, curând. „Există, în acest moment, în PNL o foarte mare preocupare pentru unitatea partidului. Un important număr de colegi liberali își doresc ca Theodor Stolojan să se întoarcă în formațiunea politică pe care o reprezint. El trebuie, însă , să respecte statutul și să înțeleagă că   PNL-ul nu oferă funcții, așa peste noapte. Mai mult, am explicat foarte clar care sunt condițiile noastre de dialog cu Stolojan” spune el. În plus, liberalul a explicat că oricine aderă la Platforma Liberală, inițiată de Theodor Stolojan este în afara PNL-ului. „Trebuie să clarifică m foarte clar dacă Stolojan își dorește sau nu să se întoarcă în PNL. Ne putem afla în situația în care să ne dorim să ajutăm o biată babă să treacă strada și ea să plângă că nu vrea, nici în ruptul capului acest lucru. Revenind la lucruri mai serioase, Platforma Liberală se află în opoziție cu PNL-ul”.

Olivia Pirvu