Acasă Arhiva „PNL-ul încă își mai pune săgeata lângă poza lui Theodor Stolojan”

„PNL-ul încă își mai pune săgeata lângă poza lui Theodor Stolojan”

Gheorghe Flutur îi acuzăpe liberali. În acest moment cuvântul de ordine în PLD este: „Ne califică m la europene”. Cred că asta se simte deja. Ultimele sondaje aratăclar că PLD a trecut de pragul de 5% și avem șanse reale săfacem 10% la euro-alegeri dacă știm săne mobilizăm în ultima parte a campaniei electorale”- a spus președintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur

Zilele trecute, președintele executiv PLD, Gheorghe Flutur, a poposit la Vâlcea pentru a participa la o acțiune zonalăce a avut loc la Horezu. Mai întâi, liderul liberal – democrat a ținut o conferințăde presă , unde a declarat că PLD și-a propus săatingăpragul electoral de 10% la alegerile euro-parlamentare. El spune că dacă membrii partidului se vor mobiliza la maximum, PLD poate fi singurul partid care s-a legitimat mai întâi în Parlamentul European și apoi la București. Gheorghe Flutur și-a manifestat nemulțumirea Față de alăturarea imaginii sale și a lui Theodor Stolojan de cea a lui că lin Popescu Tăriceanu. „În acest moment cuvântul de ordine în PLD este: „Ne califică m la europene”. Cred că asta se simte deja. Ultimele sondaje aratăclar că PLD a trecut de pragul de 5% și avem șanse reale săfacem 10% la euro-alegeri dacă știm săne mobilizăm în ultima parte a campaniei electorale. Trebuie săContinuă m efortul de alăturare a imaginii lui Theodor Stolojan de PLD. După cum știți, Theodor Stolojan are o cotăfoarte mare de credibilitate, fiind, într-un clasament, imediat După președintele Traian Băsescu. La multe posturi de televiziune încă mai apare figura mea și a domnului Stolojan lângă cea a lui Tăriceanu. Noi nu ne dorim asta și trebuie săfacem ceva sădisociem aceste imagini și sălipim marca PLD de imaginea lui Theodor Stolojan. Venind încoace, am văzut că PNL-ul încă își mai pune săgeata lângă poza lui Theodor Stolojan” – a declarat Gheorghe Flutur. De asemenea, liderul PLD a mărturisit că , la oara actuală, 67% din membri de partid nu au mai făcut politică niciodată, iar din cei peste 100.000 de membri, jumătate sunt tineri. ” Pe 25 noiembrie, noi, liberal – democrații, putem spune două lucruri pe scena politică românească . Primul este că ne califică m și intrăm în liga I a politicii românești și al doilea este că avem curajul săspunem că suntem reprezentanți ai noii clase politice eficiente, pragmatice și dinamice” – a mai spus Flutur.

PLD vrea ca parlamentarii săpoatăfi demiși prin referendum

Gheorghe Flutur a cerut Guvernului Tăriceanu II sănu trateze discriminatoriu referendumurile din România, ci săgăsească soluții. Președintele executiv al PLD, dorește ca referendumul pentru introducerea votului uninominal în data de 25 noiembrie 2007 săfie validat indiferent de numărul alegătorilor ce se prezintăla secțiile de votare. „Cer premierului Tăriceanu, de aici de la Vâlcea, săgăsească soluții pentru a nu trata discriminatoriu referendumurile din România. Văamintesc că la referendumul din primăvară , cel legat de suspendarea președintelui, care era unul imperativ, au dat o ordonanțăprin care se spunea că orice procent este la vot, referendumul va fi valid. De data aceasta însă , trebuie 9 milioane de oameni ca săfie valid. Nu putem trata discriminatoriu două referendumuri. Așa cum au dat suficiente ordonanțe de urgență, pot sădea și acum” – a adăugat liberal – democratul. Mai mult decât atât, Gheorghe Flutur susține că PLD a înaintat o formă de lege în care este propusăposibilitatea demiterii unui parlamentar prin organizarea unui referendum în circumscripția în care a fost ales. „Nu cred că este normal săașteptăm un an sau 4 ani de zile ca săvedem că un parlamentar nu-și face treaba. În felul acesta putem vorbi de corectitudine și de responsabilizarea parlamentarului pe vot uninominal” – a mai declarat președintele executiv al PLD.

„Stolojan se va bate pentru România și pentru românii de pretutindeni” – spune Flutur

Gheorghe Flutur spune că a descoperit strategia din ultimul an al prim-ministrului. El crede că Tăriceanu vrea săducă România acolo de unde a luat-o în anul 2004 de la Adrian Năstase. „Cer PNL-ului săsemnalizeze daca o face stânga, pentru că dacă nu semnalizeazăîn traficul politic o săi se ia carnetul de conducere. Politica de balcon a primului ministru și a guvernului cred că este vizibilăpentru toată lumea” – a menționat liderul PLD. În încheiere, președintele executiv al PLD a ținut să-și arate încă o datănemulțumirea Față de Guvernul Tăriceanu și de modul acestuia de a-i trata pe românii din Italia. El spune că , deși la ora actualăRomânia are 35 de parlamentari în Parlamentul European, nici unul dintre ei nu a avut curajul de a-i întreba pe cei din Guvernul de la Roma ce se întâmplăacolo. „Mandatul lui Theodor Stolojan în Parlamentul European este săse batăpentru România și pentru românii de pretutindeni. Avem și astăzi 35 de europarlamentari și nu le-am auzit vocea, fie că -i împușcă pe tinerii români în centrul Romei și După aceea îi judecă . Nu am auzit nici un europarlamentar român săîntrebe guvernul de la Roma ce se întâmplăacolo și săatenționeze că ceva nu-i în regulă, pentru că marea majoritate a acestor oameni sunt plătitori de impozite și în aceste țări. Asta aratăpreocuparea guvernului de la București pentru românii din afara țării. Sănu mai vorbim de trimiterea la xenofobie și a altor chestiuni absolut deplasate, neinspirate și dăunătoare României. PLD sancționeazăacest lucru și nu poate fi de acord cu indolența Față de români din partea Guvernului Tăriceanu II” – a conchis Gheorghe Flutur.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.