Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Platforma lui Stolojan prinde contur la Valcea

” Sub atenta supraveghere a deputatului Petre Ungureanu la Delegația Permanentăa PNL din data de 5 decembrie a.c., Petre Ungureanu va cere punerea în discuție a demisiei lui Emilian Frâncu din fruntea organizației județene

 

        La Vâlcea, neobositul deputat PNL, Petre Ungureanu, Continuă activitatea de strângere de adepți în rândurile Platformei Liberale a lui Theodor Stolojan. Petre Ungureanu recunoaște că a avut o întâlnire cu premierul în care acesta i-a promis diverse demnități pentru a se lepăda de Platformă : „Într-adevăr, am discutat cu premierul la București. Mi-a propus un loc eligibil pentru Parlament pe listele altui județ. I-am mulțumit politicos, însă am fost nevoit să-l refuz. I-am spus că nu mai este cale de întoarcere. Eu nu am nevoie de un loc pe listă, cu atât mai mult într-un partid care cu Tăriceanu la timonăva ajunge la 7-8%. De altfel, eu cochetez mai de mult cu ideea clarifică rii doctrinare, iar acum, pentru mine, este un bun prilej sădovedesc ce pot” susține deputatul.

        Șantaj cu primarii

       În opinia deputatului disident, vizita de zilele trecute a lui Teodor Meleșcanu a reprezentat un bun prilej de arătat pisica aleșilor liberali: „Am fost foarte atent la ceea ce a spus Meleșcanu la Vâlcea, iar o frazămi-a atras atenția în mod deosebit: „Avem bani, avem posibilități, concentrați-vă”. Cu alte cuvinte, abia acum După doi ani, când Tăriceanu simte că pierde teren, a deschis baierele pungii pentru aleșii liberali vâlceni, în special pentru primari”.

Deputatul a mai spus că datorităincidentelor întâmplate cu primarii din Drăgășani și Malaia, care au fost forțați de Frâncu sărenunțe la Platformă nu va mai face publice numele liberalilor interesați de programul de relansare a partidului. „Ceea ce este bine săse știe este faptul că în toate localitățile județului s-au deschis liste pentru ca cei interesați săse înscrie. Sunt și persoane importante, însă nu o sămai pomenesc nume. Nu vreau sămai am surprize. Spre exemplu, consilierii locali și județeni sunt expuși la riscuri foarte mari. Ei pot fi excluși în orice moment de acest vătaj, care a devenit Emilian Frâncu”.

        Petre Ungureanu crede că zilele lui Frâncu la șefia organizației județene a PNL sunt numărate deoarece la Delegația Permanentă, care va avea loc în data de 5 decembrie a.c., va pune în discuție cererea sa ca președintele PNL Vâlcea să-și prezente demisia: „Dacă Emilian Frâncu mai rămâne sau nu șeful PNL Vâlcea va fi problema celor care l-au ales. Eu am spus ceea ce aveam de spus despre Frâncu, am demonstrat atitudinea sa duplicitarăîn nenumărate rânduri, rămâne doar ca ceilalți săanalizeze dacă am sau nu dreptate” a conchis Petre Ungureanu.

        Sorin Zamfirescu a demisionat din funcția de președinte al organizației municipale a PNL

        Deși Sorin Zamfirescu a fost plecat din localitate, el l-a mandatat pe Petre Ungureanu să-i facă publică demisia din fruntea organizației municipale a PNL, demisie pe care i-a înaintat-o lui Emilian Frâncu în data de 18 noiembrie a.c. Adept al Platformei lui Stolojan, fostul primar al Râmnicului și-a motivat astfel demisia din funcția politică : ” ” Reacția nepotrivităa conducerii centrale la propunerile cuprinse în platforma inițiatăde Theodor Stolojan și Valeriu Stoica de stopare a derapajului accelerat în care este angrenat PNL ” Statuarea „delictului de opinie” ca principiu de bazăîn activitatea structurilor centrale, dar și locale de partid ” modul în care a fost apreciat apelul la unitate și revigorare (de altfel foarte civilizat) pe care l-am adresat membrilor Biroului municipal în ședința din seara zilei de 16 noiembrie ” doresc săîncerc să-i conving pe colegii mei din organizația municipală, pe care subliniez că -i stimez în chip deosebit, de necesitatea aplică rii principiilor conținute în platforma de relansare din postura de simplu membru PNL și nu de la înălțimea unei trecă toare funcții de conducere”. În încheiere, Sorin Zamfirescu a subliniat că își dorește un Partid Național Liberal puternic și unit: „Vreau sămenționez că nu doresc altceva decât un partid puternic și unit, care nu-și alungăfiii cei mai vrednici, nu permite influența niciunui grup de interese, nu întoarce spatele aliaților și care acceptăcă liberalilor trebuie săli se recunoască dreptul de a avea și alte opinii decât cele agreate de conducere. De altfel, însă și faptul că renunț de bunăvoie la o funcție importantăîn organizația localăeste o dovadăa bunei mele credințe”.

        Reamintim că la nivel național, la platformă au mai aderat Gheorghe Fluture, vicepreședinte al PNL, alături de alți 7 membri de seamăai Comitetului Executiv de la nivel național. De asemenea, 5 președinți de organizații județene (Ialomița, Bistrița Năsăud, Suceava, Caraș-Severin și Botoșani), 2 primari (cel din Botoșani, că tălin Flutur și primarul sectorului 6 din București, Cristian Poteraș), 5 senatori și 9 deputați, printre care și Petre Ungureanu au devenit adepții lui Theodor Stolojan și Valeriu Stoica pentru reformarea PNL-ului. 

Magda Tolea