Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pistol a fost validat vicepreședinte al PNL Vâlcea

” În ciuda „manevrelor” lui Nicolae și Svetlana Preoteasa

Trocul politic a devenit unitatea de măsurăcu care liberalii lui Frâncu cântăresc ciolanul Puterii, pe care se zbat să-l roadăcât mai pot. De când liberalii sunt la guvernare, n-am auzit decât de jocuri politice abjecte, schimbări de funcții, la care un individ moral nu s-ar preta pentru nimic în lume. Dar, așa cum am mai spus, ciolanul Puterii e prea gustos pentru a fi lăsat la o parte. De aceste încoclețeli, n-a scă pat nici tânărul liberal Bogdan Pistol, care a fost nevoit săse facă frate cu dracu’ pentru a trece puntea liberală. În cazul nostru, dracu’ este Emilian Frâncu. Astfel, când Pistol a clănțănit că vrea sădevinăpreședintele organizației municipale a PNL, lui Mandea Frâncu au început săi se aprindăbeculețele în cap. Tânăr, cu perspectivă, șarmant, Pistol putea deveni un real pericol pentru el și Ion (Garoafă) Nicolae, care-și dorea, la rândul lui, săajungășef peste liberalii râmniceni. Faptul că Pistol și-a petrecut mai mult timp în preajma lui Nicolae și a lui Frâncu, a făcut ca și acestuia săi altereze caracterul. Luptându-se săobținăcât mai multe funcții și demnități, Pistol a uitat de valorile pe care le predica, până de curând, cu atâta convingere oricui. Revenind, Frâncu i-a propus lui Pistol sărenunțe la candidatura de la municipiu, pentru că -l promoveazăel vicepreședinte la organizația județeană . Suntem convinși că pe lângă negocierea politică , cei doi liberali și-au mai împărțit și câteva tantieme prin județ.

 

                    Frâncu le-a stricat „jocul”

 

Zis și făcut numai că pentru a ajunge vicepreședinte, Pistol avea nevoie de votul Delegației Permanente. Cu doar o săptămânăînainte de ședința Delegației, corifeii de la PNL, Ion Nicolae, Svetlana Preoteasa și Valentin Monceanu, că rora Pistol începuse săli se pară”cam lacom”, au pus la cale un plan de scoatere a lui în decorul vieții politice județene. Chiar au comandat, nu știm dacă au și plătit, câteva atacuri în unele ziare locale, despre afacerile lui Pistol prin județ. Vineri seara, la ședința Biroului Politic al PNL, a fost scandal mare, cei trei punându-l la zid pe Pistol și cerându-i socotealăpentru așa-zisele comentarii pe care tânărul liberal le-a făcut despre Ion Nicolae, zis și Dințișorul din aur de trompetă. A fost nevoie ca Pistol săvinăcu înregistrarea unei conferințe pentru a-i demonstra lui Dinți de Aur că nu a comentat despre candidatura lui la Primăria Râmnicului. Cei trei doreau ca la ședința cu pricina, săse voteze fiecare persoanăîn parte, adică Bogdan Pistol și Mircea Poenaru. Numai că Frâncu le-a stricat ploile, stabilind ca votul săfie colectiv. Nu credem că Frâncu a făcut astfel doar pentru că -i el mărinimos, în nici un caz. În eventualitatea în care Pistol n-ar fi fost validat de Delegația Permanentă, el ajungea un simplu membru de partid, însă i-ar fi permis săcandideze din nou, la șefia tineretului județean liberal, ceea ce înseamnă că devenea membru de drept al Biroului Politic Județean al PNL, adică din nou la aceeași masăcu Nicolae, Preoteasa și Monceanu.

În fine, ședința a fost programatăpentru duminică , 30 septembrie 2007, la Filarmonica din Rm.Vâlcea și După ce negocierile s-au încheiat, atât Pistol, cât și Poenaru au fost validați în funcțiile de vicepreședinți ai PNL Vâlcea, cu 140 de voturi.