Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Peste 200 de valceni s-au transferat la CAS Dolj

         ” Un medic arab face legea în comuna Ghioroiu  ” „transferul de la o casă la alta ridică o serie de probleme de ordin practic. Prima dintre ele și cea mai importantă, este faptul că acele persoane nu vor mai beneficia de serviciile furnizorilor ce au contract cu CAS Vâlcea” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al CAS Vâlcea, Dorel Constantinescu

 

         Nu mai e un secret pentru nimeni că dispensarele rurale din județul Vâlcea sunt într-o stare jalnică . Medicii de familie își desfășoară activitatea în spații improvizate, iar pacienții, de multe ori, preferă să meargă în spitalele județene pentru a consulta un medic. însă , acesta nu este singurul motiv pentru care vâlcenii refuză să mai primească îngrijiri medicale de la medicii de familie din mediul rural. Lipsa de preocupare a medicilor Față de pacienți, precum și lipsa unei pregătiri profesionale adecvate, îi împing pe bolnavi să recurgă la tot felul de metode pentru a beneficia de asistență medicală primară. De curând, în comuna Ghioroiu, peste 200 de persoane au decis să nu mai apeleze la medicul de familie al localității, Luminița Rădulescu. În urmă cu câteva luni, în comună și-a făcut apariția un medic arab, Hisham Talgedin Osman, care vine o dată pe săptămână pentru a-i îngriji pe locuitorii comunei Ghioroiu. Medicul arab își desfășoară activitatea legal într-o comună din județul Dolj, Bulzești. „Pe fondul nemulțumirilor unor cetățeni din Ghioroiu în legătură cu asistența acordată de medicul de familie din localitate, a apărut o alternativă oferită de un medic arab care vine în fiecare săptămână, sâmbăta, și îi consultă pe bolnavi” ne-a declarat Dorel Constantinescu, purtător de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea. Se pare că medicul doljean acordă îngrijiri în locuințele oamenilor, lucru netolerat de conducerea CAS Vâlcea. Dorel Constantinescu susține că de acum înainte, medicul arab nu va putea să-și exercite meseria decât într-un spațiu adecvat cu acordul autorităților vâlcene și cu toate avizele necesare. „Medicul trebuie să-și deschidă un punct de lucru în județul Vâlcea. Altfel, persoanele care au dorit să fie îngrijite de acesta, considerând că face servicii mai bune, vor fi nevoiți să treacă dealul pentru a-l că uta la cabinetul din Bulzești unde este titular și unde are dreptul să profeseze” ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al CAS Vâlcea.

         Mai mult decât atât, cele 200 de persoane care au renunțat la serviciile medicului vâlcean, Luminița Rădulescu, pentru a apela la cel arab, au decis să facă solicitări că tre CAS Vâlcea pentru a li se aproba înscrierea la CAS Dolj. Casa vâlceană este nevoită să aprobe aceste cereri, însă , înainte de a le admite, s-au făcut o serie de controale pentru a descoperi cauzele. „În urma investigațiilor am constatat că oamenii sunt nemulțumiți de îngrijirile acordate de medicul vâlcean și sunt deciși să se înscrie la CAS Dolj. Transferul de la o casă la alta ridică o serie de probleme de ordin practic. Prima dintre ele și cea mai importantă, este faptul că acele persoane nu vor mai beneficia de serviciile furnizorilor ce au contract cu CAS Vâlcea” a conchis Dorel Constantinescu. Așadar, cei 200 de vâlceni, sfătuiți probabil de medicul arab să se transfere la CAS Dolj, nu vor mai putea lua medicamente gratuite sau compensate din județul Vâlcea.

Claudia Stanciu