1

Pedofilie în ziua de Crăciun

Drama unei fetițe de 12 ani

” Elena B., din Alunu, a fost supusă, mai multe zile la rând, la  cele mai oribile perversiuni sexuale. Bestia cu chip uman, care a profitat de inocența copilei, se numește Gheorghe Drăgan și are 35 de ani. Bărbatul i-a promis fetiței că dacă acceptăsăîntreținăcu el raporturi sexuale, îi va face cadou un telefon mobil și suma de 100 mii lei vechi

 

Reprezentanții DGASPC (Direcția Generalăde AsistențăSocialăși Protecția Copilului) Vâlcea, ne-au semnalat, cu puțin timp în urmă, un caz cutremurător. Este vorba de o fetiță, de numai 12 ani, din comuna vâlceanăAlunu, Elena B., care a fost supusă, mai multe zile la rând, la cele mai oribile perversiuni sexuale. Bestia cu chip uman, care a profitat de inocența copilei, se numește Gheorghe Drăgan și are 35 de ani. Bărbatul i-a promis fetiței că dacă acceptăsăîntreținăcu el raporturi sexuale, îi va face cadou un telefon mobil și suma de 100 mii lei vechi.

Copilărie zbuciumată

Micuța face parte dintr-o familie cu stare materialăprecară. Ea mai are încă 10 frați și o ușoarăîntârziere mintală, care o face introvertită, reticentăla discuții. Părinții nu s-au preocupat niciodatăde soarta și educația ei, fiind prea prinși în cheltuirea brumei de bani pe care o câștigă în taverne și spelunci. Copilul a crescut într-un apartament insalubru, impropriu locuirii și debranșat de la electricitate, că ldurăși apă. În fiecare zi, mama sa o trimitea săia apăde la un vecin, care locuia pe aceiași scarăcu familia fetiței.

Așadar, în data de 25 decembrie 2006 (chiar de Crăciun!!!) ca de obicei, Elena a luat o găleatăși a urcat câteva etaje, pentru a face rost de puținăapăde la vecinul său. Ajunsăîn apartamentul lui, fetița a avut parte de clipe de coșmar. Bărbatul a tăbărât pe ea, respirând sacadat. A dezbrăcat-o de haine și i-a propus săfacă sex, promițându-i solemn că dacă este de acord îi va cumpăra un telefon mobil și, pe deasupra, îi va mai da 100 mii lei vechi. Elena a acceptat, bucuroasăde darul oferit, și neînțelegând mai deloc oferta obsedatului pedofil.

Raporturi sexuale sistematice

Corupătorului de minori nu i-a ajuns o singurăzi, pentru a supune fetița la cele mai ordinare perversiuni și i-a spus că pentru a primi cadoul promis, trebuie să-i facă mai multe vizite. Fărăsă-și dea seama ce i se întâmplă, ea a continuat săse ducă în apartamentul bărbatului. Astfel, pedofilul a întreținut relații sexuale cu fetița trei zile la rând. Total dezinteresați, părinții copilei nu avut timp sărealizeze că Elena trăiește o adevăratădramă, care, din păcate, își va pune grotesc amprenta, de acum încolo, pe personalitatea ei. De frică sănu fie bătută, micuța nu a avut curajul săse destăinuiască familiei în legăturăcu cele întâmplate. I-a povestit doar fratelui ei, de 11 ani, care a cerut ajutorul unei mătuși de-ale lor. Femeia a făcut o plângere la Poliție, iar în prezent, lui Gheorghe Drăgan, care, de altfel, și-a recunoscut fapta, i-a fost întocmit dosar penal pentru corupere de minori. În prezent, bărbatul este anchetat în stare de libertate.

Părinți denaturați

Roxana Radu, directorul executiv adjunct al DGASPC Vâlcea, ne-a declarat că fetița a fost dusăde reprezentanții Direcției, în regim de urgență, într-un centru de plasament. În momentul în care asistenții sociali au hotărât ca Elena săfie luatădin sânul familiei, mama ei era într-o tavernă, cu capul plin de aburii bahici. Nici măcar nu a vrut săo vadăpe micuță, spunând că nu o intereseazăcâtuși de puțin ce i se întâmplă: „Luați-o unde vreți voi, dă-o dracului de târfă!” – a spus ea, cu maxilarul încleștat de băutură. „În acest moment, am solicitat ordonanțăpreședințialăpentru a lua și băiatul, pentru că el trebuie scos din acest mediu și din familia care prezintă, pentru viitor, un factor de risc pentru educarea și dezvoltarea personalității lui. Deoarece părinții nu se preocupăde copiii lor, am solicitat, de asemenea, și decă derea din drepturile părintești” – a subliniat Roxana Radu. Medicul legist, Daniel Roncea, cel care a efectuat consultul medical al Elenei, spune că nu existăurme de răni în zona genitală, ceea ce înseamnă că fetița nu a fost violată, consimțind la desfășurarea actului sexual. În opinia Roxanei Radu, legislația în vigoare ar trebui săprevadăsancțiuni aspre și pentru părinții, impasibili la soarta copiilor lor. „Psihologii direcției au colaborat foarte greu cu fetița, pentru că este o fire necomunicativă. De abia a vrut săne povestească ce i s-a întâmplat” – a mai spus ea. În scurt timp, Elena va fi supusăunei consilieri psihologice, urmărindu-se diminuarea traumelor psihice pe care le trăiește, în prezent, micuța.

Olivia Parvu