1

PD vrea anticipate și dizolvarea Guvernului

Zilele trecute, Consiliul Național de Coordonare al PD a adoptat, în unanimitate, o rezoluție prin care cere Guvernului ca După referendumul din 19 mai,  sădemisioneze. Rezoluția mai prevede, de asemenea, ca După referendum săse convoace alegeri anticipate. Menționăm că evenimentul politic a avut loc la  Teatrul Național București. „( ) Considerăm că aceste încercă ri, culminând cu eliminarea PD de la guvernare și cu suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu, constituie ultima zvâcnire în fața reformelor profunde a oligarhiei create prin fuzionarea celor mai murdare dintre interesele care au supraviețuit epocii comuniste cu cele mai murdare interese născute în vremurile tulburi ale tranziției. Încercarea noului arc guvernamental de a îl îndepărta din funcție pe președintele Traian Băsescu este abuzivăși imorală.

Abuzivă, pentru că președintele nu a încă lcat Constituția. Parlamentul celor 322 a ignorat avizul Curții Constituționale, care nu doar că respinge acuzațiile la adresa lui Traian Băsescu, dar aratăîn același timp că președintele României trebuie săaibăun rol activ, săîși exercite atribuțiile într-un mod viu, săcritice și săpropunăreforme” – se aratăîn textul rezoluției. Democrații susțin că Traian Băsescu este principalul artizan al reformelor din România și că , a încercat, în timpul cât a condus țara, săle pună, în permanență, în practică . Mai mult, PD spune, în rezoluția semnată, că va susține, în continuare acțiunile politice ale președintelui și cere, tuturor românilor, săspunăun „NU” răspicat la referendumul din 19 mai.    

„Partidul Democrat se pronunțăpentru dizolvarea Parlamentului, care poartărăspunderea crizei politice în care a fost aruncatăRomânia. Dizolvarea Parlamentului celor 322 și convocarea cât mai grabnică a alegerilor anticipate constituie soluția moralăpentru a pune capăt acestei crize. Un parlament al că rui vot a fost infirmat prin vot universal este un parlament lipsit de legitimitate. Susținător ferm al principiului supremației judecă ții poporului, Partidul Democrat cere cetățenilor români săîși spunăcuvântul la referendumul de sâmbătă, 19 mai, cu convingerea deplină că EI sunt adevărații deținători ai puterii, și nu parlamentul celor 322. Partidul Democrat își exprimăîncrederea în faptul că cetățenii vor face alegerea corectăși solicităpartidelor politice care au declanșat referendumul săaccepte acest verdict cu responsabilitate, chiar dacă nu le convine, și sădea dovadăde moralitate și de spirit democratic supunându-se deplin acestui vot popular” – mai scrie în declarație.