Acasă Arhiva „PD a greșit că nu a avut candidat pentru funcția de vicepreședinte...

„PD a greșit că nu a avut candidat pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean”

Bogdan Almași, președintele tinerilor democrați din Vâlcea, recunoaște:

„Cred că cine va face un pas greșit în Consiliul Local, va fi sancționat de electorat la alegerile de anul viitor. Din punctul meu de vedere, propunerile primarului Gutău nu fac decât săîmbunătățească calitatea vieții oamenilor din municipiu”, mai crede președintele Organizației de Tineret a PD Vâlcea, Bogdan Almași

 

Rep.: Domnule Bogdan Almași, faceți parte din tabăra învingătoare de la referendum. Datorităacestuia, procentul Partidului Democrat, relevat în ultimele sondaje, a crescut de la 20% la 40%. Ce a făcut concret partidul din care faceți parte pentru un astfel de reviriment?

Bogdan Almași: În primul rând, Partidul Democrat a fost constant, în sensul că ceea ce a spus în campania electoralădin 2004, a spus și acum la referendum. A mers pe aceleași idei. Mai mult, a dovedit, prin participarea la guvernare, că este un partid capabil, care poate da României oameni valoroși. Sănu uităm că cei mai profesioniști și mai competenți oameni din Guvernul Tăriceanu în procesul de aderare la Uniunea Europeană , au fost oamenii PD-ului. La nivel județean, reprezentanții PD-ului au încercat săpunăîn prim-plan interesul cetățeanului și nu pe cel al partidului. 

Rep.: Organizația județeană de tineret a PD nu prea a organizat acțiuni politice sau culturale, de masă, până acum. Ce faceți pentru a vămenține cota de încredere în Vâlcea și cum vedeți colaborarea viitoare cu partidele din „Patrulaterul negru”, din teritoriu?

B.A.: În curând vom organiza o serie de programe și manifestații, care sper să-i convingăpe tinerii vâlceni că Partidul Democrat poate face ceva pentru ca viitorul nostru săfie mai bun. Ne-am gândit la câteva acțiuni în masă. De exemplu, vom organiza o întâlnire a 200 de tineri cu primarul Râmnicului, Mircea Gutău, unde edilul săle vorbească despre proiectele de viitor ale municipiului. De asemenea, putem organiza o întâlnire și cu deputatul Aurel Vlădoiu care ar putea săle spunătinerilor ce face dânsul în Parlament pentru a le îmbunătăți traiul. În fine, menirea acestor manifestații este de a-i aduce pe tineri alături de PD. În ceea ce privește colaborarea noastrăcu „Patrulaterul negru”, vreau săvorbesc decât la nivel de tineret. Pe orice tânăr ce se implică în politic nu-l pot bănui decât de bune intenții. Din păcate însă , ei nu sunt promovați și nu au nici un cuvânt de spus în luarea unor anumite decizii. Anumite partide dau impresia că nu vor săadopte democrația în interiorul organizațiilor lor. Aici voi da ca exemplu PSD-ul, care în loc săpromoveze tinerii de perspectivă, ei îl promoveazăpe Marian Vanghelie. Acesta din urmăreprezintăesența PSD-ului la ora actuală. 

Rep.: Pentru susținerea candidatului PNL la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean s-au făcut negocieri la sânge. Ați cedat mult, dar, se spune, că nu v-ați ales decât cu promisiunea neschimbării directorilor PD. Cunoașteți tema negocierii și ce s-a obținut?

B.A.: Așa cum am mai spus mai sus, în general, în partidele politice și nici PD-ul nu face excepție din păcate, tinerii nu sunt întrebați atunci când se iau decizii importante. Așadar, nu știu foarte multe despre aceste negocieri. Totuși, punctul meu de vedere este că PD-ul a făcut o greșealăcă nu și-a stabilit un candidat propriu pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea.

Rep.: În perioada viitoare, deținem informații că în cadrul Consiliului Local Rm. Vâlcea, consilierii liberali vor începe, din nou, săboicoteze propunerile de dezvoltare a municipiului făcute de primarul Mircea Gutău. Ce va face partidul dvs. pentru susținerea proiectelor acestuia și de ce nu s-a negociat nimic cu liberalii?

B.A.: Și aici sunt nevoit săvădau un răspuns incomplet. Nu știu prea multe despre colaborarea dintre PD și consilierii locali liberali. Cred că cine va face un pas greșit în Consiliul Local, va fi sancționat de electorat la alegerile de anul viitor. Din punctul meu de vedere, propunerile primarului Gutău nu fac decât săîmbunătățească calitatea vieții oamenilor din municipiu. 

Rep.: Dvs. sunteți și om de afaceri. Discret, ați dezvoltat activități profitabile ce văvor propulsa în rândul politicienilor bogați. Ce ați întreprins pentru a vădemonstra sprijinul în limitarea sărăciei și creșterii nivelului de trai la noi în județ?

B.A.: Trebuie să mărturisesc că eu nu privesc aceste lucruri ca un social – democrat. Și este și normal acest lucru pentru că fac parte dintr-un partid de dreapta. Cred că sărăcia poate fi combătutădoar prin dezvoltarea economică a județului. Din păcate însă , nu am avut în ultimii 17 ani o conducere a județului care săelaboreze o strategie de dezvoltare economică . Dacă acest lucru se întâmpla și planul era pus în funcțiune, acum vedeam rezultatele.

Rep.: Veți candida pentru un post în administrația localăla viitoarele alegeri de anul viitor?

B.A.: Da, consilier județean. De ce? Pentru că vreau săîncerc săschimb ceva în acest județ. Cred foarte mult că turismul este o șansăextraordinarăpentru Vâlcea.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.