Acasă Arhiva Parcomat face legea strazii, in Ramnic

Parcomat face legea strazii, in Ramnic

 

      În anul 2003, Primăria Râmnicului a concesionat firmei Parcomat, pe o perioada de 25 de ani, serviciul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Societatea are protocoale încheiate cu Poliția Municipiului Rm. Vâlcea, și, de regulă, nu dăsocotealăPrimăriei pentru ceea ce face. Săptămânal, zeci de mașini, parcate necorespunzător,  sunt blocate sau ridicate de pe arterele de circulație importante ale orașului, de că tre firma Parcomat. Menționăm că pentru a-și putea recupera mașina, un proprietar al că rui autoturism a fost „ridicat” trebuie săplătească o amendăcare poate ajunge până la suma de 800 mii lei vechi. Doar că , în frenezia săltării autoturismelor de pe stradă, angajații Parcomat nu mai țin cont de nimic.

Ba mai mult, nu conteazădacă mașina are semnul care atenționeazăcă șoferul are dizabilității motorii, dacă este parcatăcorespunzător, doar că roata atinge insesizabil locul de parcare al unui taximetru. Toate astea nu conteazăpentru cei de la Parcomat. Iar în sprijinul celor afirmate mai sus, avem și exemple.

      Primăria va rezilia contractul cu Parcomat

      Zilele trecute, angajații acestei firme, au „arestat”, de pe stradă, mașina unui bătrân, care o parcase acolo, pentru că se simțea rău și a intrat la un cabinet medical pentru a-și verifica tensiunea. După câteva minute, bătrânul a constat că a rămas fărămașină. Nefiind vâlcean, nu a știut săajungăla sediul firmei, așa că a mers la Primăria Râmnicului. El a explicat celor de primărie, că nu înțelege motivul pentru care i-a fost ridicatămașina, mai ales că , pe parbrizul ei, exista un semn pentru șoferii cu handicap, iar mașina era modificatăla pedalele. Din câte știm noi, legea spune foarte clar că o firmăcu un obiect de activitate ca cel al Parcomatului, nu are voie săridice astfel de autoturisme. Mai mult decât atât, la Primărie, bătrânul a fost direcționat pentru rezolvarea problemei, sădiscute cu unul dintre viceprimarii Râmnicului, Constantin Monceanu. Acesta l-a sunat pe patronul firmei, Cristi Iliescu, rugându-l să-i dea mașina bărbatului.

      Sub promisiunea că i-o returneazăfărănici o problemă, patronul i-a sugerat săse deplaseze până la sediul societății. Repetăm, bărbatul avea dizabilități motorii. Totuși, s-a dus. Ajuns acolo, angajații Parcomat au refuzat să-i dea autoturismul, motivând că semnul de atenționare, trebuia pus pe parbriz și nu pe geamul din spate. Deci, de văzut, l-au văzut. A fost nevoit săse întoarcă pentru a doua oarăla primărie, de data acesta reușind că -și recapete autoturismul doar la insistențele primarului. Surse sigure din cadrul Primăriei Râmnicului ne-au informat că , la viitoarea ședințăde Consiliu Local, se va pune în discuție rezilierea contractului de că tre Primărie cu firma Parcomat. Și tot surse sigure, dar de data aceasta liberale, ne-au informat că patronul societății Cristi Iliescu este un marcant membru al PNL Vâlcea.  

Olivia Pirvu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.