Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Parașutata Doamnăde Plumb”

” Piesăde teatru ieftin la PSD Vâlcea:

În urmăcu o săptămână, din acest colț de pagină- sub titlul „Din nou, „lucrat” din interior!?!” – arătam că Ion Tudor putea pierde locul pe listele PSD pentru alegerile europarlamentare în favoarea Rovanei Plumb, „parașutată” acum trei ani la Vâlcea. „Din informațiile noastre, pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare ar fi fost pusădeja, pe poziția doua!, Rovana Plumb. În acest fel, Vâlcea își pierde dreptul – din punctul de vedere al social-democraților – la un alt loc, care va fi distribuit, cel mai probabil, organizației similare din județul Olt. Dacă este așa, ar fi a doua oarăcând Ion Tudor, care a făcut mari eforturi financiare și umane pentru PSD Vâlcea, este faultat de colegii vâlceni”, scriam la vremea respectivă. Stresat de cele apărute în ziarul nostru pe această temă, șeful pesedist Ion Cîlea a dialogat cu altăpublicație, promițând că nu se va întâmpla așa, dar a fost contrazis de realitate.

Doar 7 locuri eligibile!

Luni searăam aflat, de la București, că primele două locuri pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din luna mai au fost ocupate de Vasile Pușcaș și Rovana Plumb; următoarele opt au fost distribuite pe regiuni din țară , pentru Oltenia fiind ales județul Olt (care a avut un procentaj mai bun decât Vâlcea la alegerile generale din 2004). Considerând că PSD nu va putea obține, la alegerile din luna mai, mai mult de 20-22% din voturi, e clar că doar primele 7 locuri de pe lista naționalăsunt eligibile. În atare condiții, Vâlcea este scoasădin schemă.

Degeaba

Marți seară, liderii PSD Vâlcea s-au întâlnit la Casa Sindicatelor pentru a-i desemna pe candidații (fărăvreo șansă!) pentru alegerile europarlamentare. În luptăau fost Remus Grigorescu, Daniel Gherghina, Laurențiu Coca și Vasile Bleotu. Cei 38 de membri ai Comitetului Executiv Județean al PSD s-au exprimat prin vot secret, câștigă tor fiind Remus Grigorescu (26 voturi „pentru”), urmat de Daniel Gherghina (21 voturi „pentru”). Lista generalăa candidaților PSD pentru europarlamentare va fi stabilităla începutul lunii martie, iar Grigorescu și „rezerva” Gherghina vor ocupa, din câte credem, locuri dincolo de poziția a 15-a.

Raul Pop