Acasă Arhiva Pandelică &Co. pun autoritățile pe jar în zadar

Pandelică &Co. pun autoritățile pe jar în zadar

” Florin Pandelică împreunăcu 50 de tineri au semnat o plângere care a fost trimisă la Prefectură, Inspectoratul Județean Școlar Vâlcea, Primăria Rm. Vâlcea, Consiliul Județean și DGASPC Vâlcea ” directorul liceului, Dumitru Ionescu, ne-a declarat că Florin Pandelică nu mai are ce că uta în internatul unității de învățământ, deoarece de doi ani și-a terminat studiile: „I-am găsit un loc de muncă dar nu i-a plăcut. Nu are serviciu, nu se duce la școalăși trimite câțiva copii sămuncească pentru el. Nu poate sătrăiască aici la nesfârșit” ” mâncarea de la cantina unității este dintre cele mai bune, 65% din hrana copiilor reprezentând-o preparatele din carne și pâinea

 

Peste 15 tineri de la Colegiul Tehnic Forestier din Rm. Vâlcea s-au prezentat marți, 2 octombrie, la audiențele prefectului Anuța Handolescu. Aceștia se plângeau de condițiile precare din internatul colegiului la care învață. Tinerii îl acuzau pe directorul Dumitru Ionescu că nu le oferăcazare, apăcaldăși masăde calitate, ei plătind, lunar, 3 milioane de lei pentru toate acestea. O mare parte dintre ei sunt sub protecția Direcției Generale de AsistențăSocialăși Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea, iar alții provin din diferite localități ale județului. Pentru a demonstra că demersul lor este unul serios, ei au prezentat prefectului o plângere semnatăde peste 50 de tineri prin care cereau săle fie soluționate problemele. „( ) Problemele cu care ne confruntă m la internatul liceului, cât și la cantina acestuia sunt: apa caldăinsuficientăpentru un efectiv de 200-300 de elevi care locuiesc aici pe perioada școlară, dar și proasta preparare și gătirea mâncă rii lasăde dorit. Menționăm că noi plătim lunar pentru toate aceste beneficii și ar trebui săavem apăcaldănon-stop nu cu porția, două ore pe zi numai marți și joi” – se aratăîn plângerea făcutăde cei peste 50 de tineri. Aceeași plângere a fost trimisă și la Inspectoratul Județean Școlar Vâlcea, Primăria Rm. Vâlcea, Consiliul Județean și DGASPC Vâlcea. Prefectul a promis că va trimite o echipăde evaluare la Colegiul Tehnic Forestier și va discuta cu directorul pentru a afla dacă cele sesizate de elevi sunt adevărate.

 

 

Înjurați și amenințați de administratorul că minului

 

Din dorința de a ne informa cât mai bine cititorii, redactorii Vocea Vâlcii au mers la Colegiul Tehnic Forestier pentru a discuta cu elevii cazați acolo, dar și cu directorul unității de învățământ. Acolo, l-am găsit pe liderul celor 50 de tineri, Florin Pandelică , cel care a luat inițiativa de a strânge semnăturile și de a trimite petiția tuturor instituțiilor abilitate. Am discutat cu el, dar și cu alți câțiva elevi care ne-au povestit că de patru ani de zile apa caldăse dăcu porția. Mai mult, ei afirmăcă sunt înjurați și batjocoriți de administratorul internatului, Crainea Partenie, iar mâncarea de la cantina unității școlare este prost gătită. „Stăm câte șase elevi în cameră, saltelele sunt vechi, rupte și nu le schimbănimeni de câțiva ani. Administratorul Crainea Partenie se poartăfoarte urât cu noi, ne înjurăși ne jignește tot timpul. Ne-a amenințat de foarte multe ori că ne dăafarădacă nu plătim cartela pentru cazare și masăla începutul fiecă rei luni. De câteva ori, a trimis portarul După tinerii care nu și-au plătit cartelele și i-a dat afarăca pe niște câini” – ne-a povestit Florin Pandelică . Un alt tânăr nemulțumit de condițiile oferite de Colegiul Tehnic Forestier din Rm. Vâlcea este Marian Harpă. La fel ca și colegul său, Marian a crescut la casa de copii, el continuându-și studiile la „Forestier”. „Nu vreau aer condiționat sau uși din termopan, dar măcar săne asigure condiții mai bune. Mâncarea este dezastruoasă, de multe ori măculc cu stomacul gol, pentru că mi-e silăsă mănânc la cantină” – ne-a mărturisit Marian Harpă.  

 

„Pandelică este un tânăr cu probleme de comportament” – spune directorul liceului

 

Directorul liceului, Dumitru Ionescu ne-a declarat că Florin Pandelică nu mai are ce că uta în internatul unității de învățământ, deoarece de doi ani și-a terminat studiile. Mai mult, managerul spune că din totdeauna Florin a fost un tânăr cu probleme de comportament, care fumeazăîn cameră, ia banii elevilor și se ceartăcu femeia de serviciu când aceasta vrea să-i facă curat în cameră. „El trebuie săîși caute un loc de muncă . Am încercat să-l ajut de mai multe ori. I-am găsit un loc de muncă dar nu i-a plăcut. Nu are serviciu, nu se duce la școalăși trimite câțiva copii sămuncească pentru el. Face campanie electoralăla partide, lipește afișe și multe altele. L-am rugat săînțeleagăcă de la 1 octombrie trebuie săplece de aici, săîși caute ceva de lucru, un post serios. Nu poate sătrăiască aici la nesfârșit” – ne-a precizat directorul. Dumitru Ionescu spune că într-adevăr în ultimele săptămâni CET Govora a executat câteva reparații în cartierul Nord, iar apa caldăa fost oprităla liceul pe care îl conduce. „Le-am explicat tuturor situația și le-am arătat inclusiv adresa trimisă de CET. De asemenea, am solicitat elevilor săpropunăîntre ce ore doresc sădăm apăcaldă. Au fost toți de acord și nu au existat probleme. Când a aflat că trebuie săplece de la 1 octombrie, Florin Pandelică probabil că a intrat în panică și s-a gândit ce săfacă ca sămai rămână . I-a pus pe copiii aceia săsemneze petiția respectivă. Nu se știe însă dacă acea petiție chiar este semnatăde cei 50 de elevi sau este semnatăde el. Din cei 50 semnatari numai 25 sunt elevi la Colegiul Tehnic Forestier, ceilalți învațăîn alte licee” – ne-a mai spus Dumitru Ionescu.     

 

Mâncare de calitate

 

Directorul de la Forestier susține că mâncarea de la cantina unității este dintre cele mai bune, 65% din hrana copiilor reprezentând-o preparatele din carne și pâinea. În spatele unității de învățământ, Dumitru Ionescu a înființat o fermăde porci. „Porcii pe care-i creștem sunt duși la abatorul societății Diana. Nu luăm niciodatăbanii pe ei, ci, în compensare, am luat alimente pentru cantină. Ultima livrare a fost în luna septembrie, când am trimis 16 porci la abator și am luat cârnați, costițăși multe alte preparate din carne. Le luăm eșalonat, pentru că dorim săle oferim zilnic mâncare proaspătăelevilor” – a mai adăugat managerul unității școlare.

 

Elevele sunt mulțumite

 

La Liceul Tehnic Forestier este și un internat de fete, unde sunt cazate 80 de eleve ale școlii. Redactorii Vocea Vâlcii au stat de vorbăși cu câteva fete pentru a afla dacă se confruntă cu aceleași probleme ca și băieții. Numai că , tinerele s-au arătat foarte mulțumite de condițiile oferite de conducerea „Forestierului”. „Sunt aici de trei ani și dacă nu eram mulțumită, nu stăteam. Este curat, iar mâncarea este bunicică . Nu e ca la mama acasă, dar nu ne putem plânge. Au fost câteva probleme cu apa, dar am înțeles că era se vor rezolva în curând. Acum avem apătot timpul” – ne-a spus Daniela Iancu, de 17 ani. O elevăa Liceului Economic din Rm. Vâlcea, Maria Codreanu, de 15 ani, ne-a mărturisit că stăde 1 an de zile în internatul de fete de la Forestier și este foarte mulțumităde condiții. „Zilnic vine femeia de serviciu și ne face curățenie în cameră, iar o datăpe săptămânăne schimbălenjeria de pat. Grupurile sanitare sunt tot timpul curate și avem apăori de câte ori avem nevoie. Sincer văspun că nu sunt probleme aici” – ne-a spus fata. 

 

Conducerea Protecției Copilului îi dădreptate directorului 

 

Conducerea Direcției Generale de AsistențăSocialăși Protecția Copilului (DGASPC) Vâlcea, susține că Florin Pandelică este într-adevăr un tânăr cu probleme. Ei considerăcă directorul Dumitru Ionescu a făcut tot posibilul ca atât Florin, cât și ceilalți copii de la DGASPC săaibăcondiții bune în internat și săfie mulțumiți. Cu toate acestea, Florin Pandelică a continuat săse plângăautorităților locale și săcreeze probleme atât conducerii școlii, cât și bucă tăreselor de la cantină, că rora le arunca farfuriile cu mâncare pe jos și pe care le insulta în fel și chip. Nu ne rămâne decât săașteptăm deznodământul acestui caz, După ce corpul de control al prefectului va desfășura o anchetăîn instituția de învățământ începând de joi, 4 octombrie.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.