Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Opriți circul și târguiala !

Trăim într-o țară absolut fascinantă. Ceea ce se poate citi astăzi în ziarele românești,  ne dovedește asta. Aiureli peste aiureli. Cred că foarte mulți dintre ziariștii care populeazămedia, nici măcar n-o cunosc, dar asta conteazămult prea puțin pentru ei. Scriu pentru că au unde și comenzile le vin de sus. Existăastăzi o dezbatere intensădespre cine pe cine manipuleazăîn România prin intermediul presei. O problemăcomplet falsă. Ea a fost generată, cu mult timp în urmă, de autoritățile statului care au crezut, nepermis, că se pot ascunde în spatele unor comunicate cosmetizate de presă. În ultimii opt ani, absolut toate instituțiile au încercat sămușamalizeze faptele celor care le conduceau. Oricare minister sau instituție a statului, de la Ministerul de Interne și până la Președinție, a remis presei sute de comunicate în care se ascundea adevărul, se diminuau faptele de corupție sau, pur și simplu, refuzau sărăspundăunor întrebări directe pentru că răspunsul la acestea ar fi declanșat un scandal.

Ziariștii, la fel ca și politicienii, au ajuns săfie rupți de lume și să-și imagineze cam care ar fi universul de așteptări a cititorilor, din vârful birourilor lor și la adăpostul unor avantaje de toată jena. Mizilicuri. Dar Continuă sămanipuleze.. Manipularea are infinite fețe și vinovății, însă este mai vinovat cel care se lasămanipulat. Cel ce acceptăfavoruri, devine el însuși manipulator. Șeful nu trebuie sămai fie șef, dacă impune încă lcarea legii. Avem minte, săgândim. Sărefuzăm. România e rotundă. Dacă ne-am învârti și ne-am confrunta mai întâi în cercul nostru strâmt, tot am realiza ceva mai de bine. Ar ieși la iveală, cât de cât, adevărul, pentru că pericolul se apropie.

Informații de ultimăoră, spun că forțele politice ostile noii administrații au implicat sindicatele pe tabla de joc. Planul celor care vor să-l dea jos pe șeful statului pornește de la acțiuni politice, Continuă în media prin campanii agresive de înjosire a instituțiilor statului și este urmat de acțiuni complexe care implică politicieni, oameni de afaceri, sindicate și trusturi de presă. Cât de curând, vom asista la boicotarea ministerelor sau instituțiilor conduse de membrii PD, prin bombardarea cu moțiuni simple în Parlament și acțiuni de stradăale sindicatelor. Efectele scontate sunt limitarea capacității politice a Președinției și răsturnarea majorității politice aflate la putere. Dacă această acțiune ar fi fost una întâmplătoare, naturală, s-ar numi exercițiu de democrație, dar seamănăprea mult cu scenariul răsturnării Guvernului Radu Vasile.

Se reliefeazăclar că scoaterea miniștrilor democrați de la guvernare este noua țintăa „patrulaterului negru”. În acțiune sunt angrenați și lideri de sindicat apropiați PSD. Pe fondul declanșării unor greve care săvizeze domeniile miniștrilor democrați, în Parlament, se vor depune moțiuni simple împotriva lor, urmând ca, în momentul restructurării Guvernului, săse constate incapacitatea acestora de a stăpâni situația și eliminarea lor din Cabinetul Tăriceanu.

În concluzie, pe fondul pierderii succesive a bătăliilor contra președintelui Traian Băsescu, dar și a ministrului Justiției, Monica Macovei, următoarea țintăvizatăsunt miniștrii Partidului Democrat. După ce „intoxică rile” obișnuite, potrivit că rora PD intenționeazăsăse retragăde la guvernare, au rămas fărărezultatul scontat, se încearcă prin tot soiul de variante eliminarea acestora. Informația se dovedește a fi veridică dacă luăm în calcul ultimele evoluții pe scena sindicală, dar și pe cea politică … Nu mai departe de aceste zile, va avea loc o grevăla metrou, regie autonomăaflatăîn parohia ministrului Transporturilor, democratul Radu Berceanu. Deci jocul poate începe. Pericolul este că prostia, imoralitatea și interesele se mișcă în spirală. Spirală, precum „mișcarea lui Guru”, unde, interesații se țin de mână. Spirala poate ademeni pe foarte mulți, într-o „amețeală” la infinit.

De aceea, mai marilor noștri trebuie săle spunem răspicat și categoric: opriți-vă! Dacă președintele Băsescu a zis: „Luați mâna de pe controlul politic al țării!”, noi trebuie săadăugăm: „Luați-vămâna și de pe bugetul și patrimoniul imobiliar al țării”. Pentru că pe fondurile bugetului, pe patrimoniu și pe fondurilor europene se bat șacalii. Mafiile se luptăpentru un ciolan mai mare (fondurile UE, autostrăzile ce întârzie săînceapătocmai din motiv că nu se știe cine trebuie săprimească comisionul/șpagă) și, cum nu se înțeleg la procente, asistăm la un circ politic ce va denatura repede în derapaj economic. Instabilitatea politică va duce foarte curând la deprecierea leului. Nu degeaba guvernatorul Isărescu a tăiat 4 zerouri… Ca săaibăunde pune. Mega-țepele date românilor Continuă . Urmeazășoselele cu plată, privatizarea spitalelor… și multăbeție din fondurile „ioropene” ce vor îngrășa porcul comunist metamorfozat în afacerist cinstit. Nu m-ar mira săaud cum prim-ministrul va îmbrățișa și el subit teoria lui Dinescu: toți au furat la început, dar acum sunt afaceriști cinstiți și trebuie iertați! Patetic.

Atunci, cine și când se mai muncește dacă aleșii neamului se țin de ranchiune, de plătit polițe, lovituri sub centurăetc.? Cum săse mai adreseze oamenii cu probleme serioase și îngrijorați de soarta țării cu adevărat, unor scandalagii? Se vrea săse cârmuiască țara anapoda, peste voința poporului. Săse dezbine ceea ce alții s-au chinuit săunească . Rușinați-văde copii voștri! Întrebați-vă, dacă ei, urmașii voștri, despre voi, vor putea sămai povestească de bine? Mai existăposibilitatea ca președintele Băsescu săprindăbomba aruncatăde PSD et co și săo arunce înapoi săexplodeze în gașca „Monstruoasei coaliții”. Aceasta este varianta optimăpentru România. Așa s-ar vota legea ANI, s-ar ști cine a furat energie electrică de miliarde, cine sunt hoții de la FNI, de la Loteria Română, Petromidia și alți și alți hoți. că prea s-au înmulțit! Altfel, în scurt timp, vom evolua de la „încremeniți la debusolați”, de atâtea schimbătoare fețe, fărăa putea dovedi că în 17 ani partidele au avut un țel comun pentru binele cetățeanului și ocrotirea intereselor avantajoase pentru țară . Sub conducerea că ror partide sămai sperăm că va fi bine? Avem toți același Dumnezeu!

Romeo Popescu