Acasă Arhiva Operațiunea „322” a masoneriei rusești

Operațiunea „322” a masoneriei rusești

Președintele Băsescu a afirmat că suspendarea sa a fost pusăla cale de adversarii săi împreunăcu consilierul lui Putin, Alexandr Kondyakov. Într-un interviu, acesta a menționat că există”structuri externe interesate în destabilizarea României și menținerea ei într-o zonăgri”.

Într-un interviu acordat unui cotidian central, Traian Băsescu a dezvăluit opiniei publice din țară și din străinătate că structuri externe teritoriului național sunt interesate sădestabilizeze România, preluând și confirmând acuzațiile fostului șef al SIE Ioan Talpeș făcute cu ceva timp în urmă. La fel ca și Talpeș, Băsescu a sugerat că existăo legăturăîntre suspendarea sa de că tre Parlament și astfel de structuri.

El a dat și câteva date de susținerea afirmației, spunând: „Este interesant, de asemenea, dacă a fost vreo vizităa unui domn foarte important, Kondyakov, cu vreo două -trei zile înainte de votul de suspendare dat de Parlament. Poate politicienii cu care s-a întâlnit pot spune mai multe”. Cine este misteriosul „Kondyakov”, pomenit de Traian Băsescu. Președintele nu a oferit amănunte care săpermităidentificarea exactăa „domnului foarte important”, care – se sugerează- ar fi influențat suspendarea sa. Totuși, că utând printre informațiile asigurate de Internet, am găsit un singur personaj capabil săcorespundăinsinuărilor prezidențiale: Alexandr V. Kondyakov, consultant politic influent și unul dintre liderii masoneriei ruse. Despre Aleksandr Kondyakov se poate spune că este un personaj extrem de influent în această parte a Europei. Are ușile deschise la biroul lui Putin și îi dăsfaturi președintelui Voronin. Prin intermediul firmei NovoCom oferăconsultanțăAdministrației Prezidențiale a Federației Ruse, Guvernului rus, dar este în același timp și consilierul președintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin. Mai mult, Kondyakov este Mare Secretar al Marii Loji Masonice a Rusiei și în această calitate a venit în 2003 la București pentru a susține alegerea lui Eugen Ovidiu Chirovici în fruntea masonilor români.

Informații despre masonul roșu
Membru al Asociației Europene a Consultanților Politici (EAPC), Alexandr V. Kondyakov este unul dintre cei mai bine cotați consilieri de imagine din Rusia. Printre clienții firmei sale (NOVOCOM Inc., înființatăîn 1991) se numărăAdministrația Prezidențialărusăși Guvernul de la Moscova. Dar și președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin. Potrivit site-ului EAPC, Kondyakov s-a ocupat, cu succes, și de campaniile electorale ale mai multor candidați la alegeri regionale din Federația Rusă. Cariera sa nu a început, însă , în perioada post-comunistă. Fost corespondent al agenției TASS, A.V. Kondyakov a îndeplinit ulterior funcția de consilier al președintelui Comitetului organizațiilor de tineret din URSS (Komsomol).
„Trăiască România Mare”În urmăcu vreo câțiva ani, Alexander V. Kondyakov i-a entuziasmat pe frații săi masoni de la București, încheindu-și cuvântarea cu urarea „Trăiască România Mare!”. Asta văspune ceva? Redăm un fragment revelator dintr-un interviu luat de colegii de la cotidianul „Evenimentul zilei”, Marelui Secretar al Marii Loji Masonice a Rusiei – Alexandr V. Kondyakov.

„Evenimentul zilei”: Ați fost de curând în România și ați avut întâlniri cu oameni de afaceri și politicieni, discutând cu ei despre suspendarea președintelui Băsescu?

Alexandr Kondyakov: „Am avut întâlniri fărălegăturăcu suspendarea”

„Evenimentul zilei”: V-ați întâlnit cu politicieni români înainte de suspendarea președintelui Traian Băsescu?
A. K.:
Da. Este adevărat că m-am întâlnit cu politicieni români, dar aș vrea săprecizez că nu existănici o legăturăcu suspendarea președintelui Traian Băsescu.

E.Z.: Dar de ce v-ați întâlnit?
A.K.: Eu m-am întâlnit de mai multe ori cu politicieni români, pentru că am ajutat cât am putut la dezvoltarea relației bilaterale dintre România și Rusia.

E.Z.: Cine sunt acești politicieni?
A.K.: Nu văpot spune. Am avut întâlniri informale și nu am acordul lor săle dezvălui identitatea.

E.Z.: Când ați fost în România?
A.K.: În a doua jumătate a lunii aprilie.

E.Z.: Dar cum comentați asocierea dv. cu suspendarea lui Traian Băsescu?
A.K.:
Nu comentez.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.