1

OLTENII SPUSERĂ „NU” DEMITERII LUI TRAIAN BĂSESCU!

Exclusivitate de la Craiova / În prezența a 2.000 de vâlceni,

In deschiderea discursului, a fost pusămelodia „Ciuleandra”, Traian Băsescu deschizând brațele, dorind parcă săstrângăla piept toată mulțimea. Muzica Mariei Tănase i-a îndemnat pe susținătorii președintelui săcânte, Traian Băsescu fredonând la rândul său câteva versuri alături de ei, în timp ce flutura drapelul României ” „Bine v-am găsit! Sunt parte a sufletului vostru! Un suflet care își dorește o țară de care săfie mândru. Avem o țară , în care românii își decid soarta. Cei 322 de politicieni trebuie săștie că românii le spun NU” – a spus Traian Băsescu la începutul speach-ului

 

Sâmbătă, 12 mai a.c., a avut loc un nou miting pentru susținerea președintelui suspendat Traian Băsescu, însă de data acesta în capitala Olteniei, Craiova. La eveniment au participat aproximativ 40.000 de susținători ai președintelui din Dolj, Mehedinți, Olt, Argeș, Gorj, Giurgiu, Dâmbovița, dar și din Vâlcea.

În drum spre Craiova

Dis-de-dimineață, în jurul orei 7.30, membrii organizațiilor județene ale PD și PLD Vâlcea, precum și zeci de simpatizanți vâlceni ai președintelui Băsescu s-au îmbarcat în autocare și au pornit la drum. Entuziasmați, ei au început sălipească postere cu chipul președintelui pe toate geamurile autocarului. Din mașini se auzeau atât imnul PD-ului, „Vântul bate, pietrele rămân”, cât și imnul de campanie a lui Traian Băsescu, „Ciuleandra”. toată lumea cânta și scanda numele președintelui ales al României. În drum spre Craiova, s-au făcut mai multe popasuri, organizatorii punând la dispoziție tuturor celor din autocare apăminerală, băuturi răcoritoare, precum și hranărece. La ora 11.00, cele aproximativ 20 de autocare și 40 de mașini din Vâlcea,  au fost oprite la intrare în Craiova, o mașinăde poliție escortându-le încă aproape 2 kilometri. După aceea, cei aproximativ 2.000 de vâlceni s-au înarmat cu pancarte, bannere, steaguri și șepci portocalii și s-au alăturat mulțimii ce se îndrepta spre Piața Prefecturii. „Băsescu nu ceda, țara e de partea ta”, „Jos Tăriceanu”, „Alo, 322 ne vrem președintele înapoi” sunt doar câteva dintre sloganurile strigate de miile de simpatizanți ai lui Băsescu, în timp ce se îndreptau spre locul unde acesta urma să-și ținăspeach-ul.

„Spuneți NU demiterii președintelui ales al României”

La ora 12.10, președintele Traian Băsescu a urcat pe scenăîn uralele a celor aproximativ 40.000 de susținători. „Băsescu”, „Băsescu”, „Băsescu”, minute în șir numai numele președintelui a fost scandat. Primul care a luat cuvântul a fost primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon. După aceea, rând pe rând, Adriean Videanu, Emil Boc, Gheorge Flutur, Theodor Stolojan, Radu Berceanu, Cristian Boureanu, Vasile Blaga și Monica Macovei s-au adresat mulțimii, îndemnându-i pe fiecare în parte săspunăNU celor 322 de parlamentari și oligarhilor din România. „Vreau să măadresez în special tinerilor, de la 18 ani și până la 70 – 80 de ani. Vreau ca pe 19 mai sămergem la vot cu toții și săspunem un NU categoric demiterii președintelui ales al țării. Haideți săspunem NU săse audăși la Cluj, săspunem NU săse audăși la Iași, săspunem NU săse audăși la Pitești și săspunem un NU tare săse audăîn toată țara și în toată lumea” – a spus deputatul PLD, Cristian Boureanu.

„Sunt o parte a sufletului vostru!” – Traian Băsescu 

A venit rândul președintelui țării, Traian Băsescu, săse adreseze miilor de oameni care au suportat o că ldurăinfernalăpentru a-i arăta că sunt alături de el. În deschiderea discursului, a fost pusămelodia „Ciuleandra”, Traian Băsescu deschizând brațele, dorind parcă săstrângăla piept toată mulțimea. Muzica Mariei Tănase i-a îndemnat pe susținătorii președintelui săcânte, Traian Băsescu fredonând la rândul său câteva versuri alături de ei, în timp ce flutura drapelul României. „Bine v-am găsit! Sunt parte a sufletului vostru! Un suflet care își dorește o țară de care săfie mândru. Avem o țară , în care românii își decid soarta. Cei 322 de politicieni trebuie săștie că românii le spun NU” – a spus Traian Băsescu la începutul speach-ului. Ca de fiecare dată, președintele nu a uitat de oligarhi, citindu-le oamenilor, de pe o coalăde hârtie, semnificația cuvântului „oligarh” din DEX și enumerând câteva nume. „Voiculescu, Patriciu, Tăriceanu, Hrebenciuc, Iliescu – mult prea îndrăgostit de putere pentru vârsta lui. Aceștia se numărăprintre oligarhii României. Oligarhia se găsește la nivelul orică rui județ. Numai că , Ion Iliescu este acum mai modern. Domnul Iliescu aducea în anii ’90 minerii la București ca să-și consolideze puterea, astăzi și-a găsit un grup de mineri parlamentari. Cei 322 ar trebui sămeargăîn Valea Jiului săvadăcum se muncește într-o mină. Cei 322 n-au înțeles în 17 ani că politica nu mai poate fi făcutăîn cabinete de 10-15 oameni și că românii își decid soarta” – a mai spus Traian Băsescu.

Votul uninominal, o prioritate

În discursul său, președintele României i-a întrebat pe oameni dacă a greșit atunci când a condamnat comunismul, când a transferat dosarele Securității la CNSAS sau când a sprijinit Republica Moldova în sensul apropierii de Occident. El nu a obținut decât un singur răspuns la toate: NU. Mai mult, el le-a explicat de ce este necesară introducerea votului uninominal. „Începem împreunăun ciclu electoral foarte important pentru România pentru soarta acestei țări! Pornim cu referendumul de pe data de 19 mai, acolo unde românii trebuie săspunăNU demiterii președintelui țării. Continuă m cu alegerile pentru Parlamentul European, acolo unde trebuie sătrimitem oameni care săreprezinte interesele românilor și nu ale oligarhilor. Urmeazăalegerile generale din 2008, unde trebuie săeliminăm oligarhia, începând cu cea locală. La aceste alegeri trebuie, obligatoriu, săavem vot uninominal. Și nu în ultimul rând este vorba despre alegerile prezidențiale din toamna-iarna lui 2009” – a adăugat Traian Băsescu.

„Ne vedem pe 19 mai!”

Președintele și-a încheiat discursul din Piața Prefecturii, promițând că va rămâne fidel poporului român. „Niciodată, repet, niciodată, nu voi trăda poporul român pentru a fi alături de oligarhi. Nu am nevoie de liniștea pe care ar putea sămi-o asigure oligarhii! Ne vedem pe 19 mai!” – a conchis Traian Băsescu. Minute în șir, cei aproximativ 40.000 de oameni i-au scandat numele, în timp ce Băsescu flutura steagul României și al Uniunii Europene.