Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ocolul Europei în trei săptămâni!

” Șapte consilieri locali vor efectua

” deja Mihai Botea, Eduard Vârlan, Remus Grigorescu și Gheorghe Păsat au plecat pentru o „misiune economică ” în  Germania, Anglia și Scoția ” o altădeplasare a consilierilor va fi în Anglia – Irlanda – Italia, în perioada 14 – 24 martie 2007, când o delegație compusădin următorii consilieri locali: Ion Nicolae, Romeo Rădulescu și Ion Nuică , va participa la întâlniri având ca temăprobleme de administrație publică locală” se pune întrebarea: va putea pleca Ion Nuică având în vedere că membrii partidului lui Corneliu Vadim Tudor nu au voie săplece în delegațiile din străinătate pe bani publici?

 

După nici două săptămâni de la „excursia” efectuatăde un grup de consilieri locali din Râmnicu Vâlcea în străinătate, același consiliu a votat săptămâna trecutăcomponența a două noi delegații de consilieri locali și funcționari din primărie care au plecat sau vor pleca peste hotare. Astfel, în unanimitate, consilierii locali și-au votat aceste „excursii” care în limbajul protocolar și pentru a nu deranja urechea contribuabilului râmnicean le spun „vizite în străinătate pentru realizarea unor schimburi de experiență, sau aprofundarea unor chestiuni care țin de problematica administrației publice și a sistemului de gospodărire a localității”. Vorbe goale, lipsite de conținut La punctul 19 de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 27 februarie, s-a votat un raport extrem de vag și un proiect de hotărâre privind aprobarea deplasării unei delegații din partea municipiului în străinătate. Fărădetalii prea mari . însă , în realitate, în perioada 3-12 martie 2007, este organizatăprima „misiune economică „, pe via:  Germania – Anglia – Scoția.

În cele trei țări vor pleca patru consilieri locali: Mihai Botea, Eduard Vârlan, Remus Grigorescu și Gheorghe Păsat, plus angajații Primăriei. Consilierul Eduard Vîrlan a vrut săse retragădin delegație spunând că sunt suficienți trei consilieri care sămeargăși aceștia săfacă un raport pentru a-i informa și pe ceilalți. însă , primarul Mircea Gutău a spus că este cam târziu, s-a plătit biletul de avion s-au făcut rezervările și schimbarea persoanei presupune plata unui supliment. De menționat că Maria Preda este bolnavăși va merge într-o deplasare ulterioară. O altădeplasare a consilierilor va fi în Anglia – Irlanda – Italia, în perioada 14 – 24 martie 2007, când o delegație compusădin următorii consilieri locali: Ion Nicolae, Romeo Rădulescu și Ion Nuică , va participa la întâlniri având ca temăprobleme de administrație publică locală(salubrizare, protecția mediului, tratare și epurare ape, etc). Conform procesului-verbal întocmit de comisia de numărare a voturilor, toți cei trei consilieri au întrunit 21 de voturi. însă se pune întrebarea: va putea pleca Ion Nuică având în vedere că membrii partidului lui Corneliu Vadim Tudor nu au voie săplece în delegațiile din străinătate pe bani publici?

Andrei Bacalu