Acasă Arhiva O nouă victorie a Gabrielei Ene împotriva lui Ion Nicolae & Comp.

O nouă victorie a Gabrielei Ene împotriva lui Ion Nicolae & Comp.

Doar 8 consilieri locali au votat pentru varianta „revizuită” de demitere a Gabrielei Ene din Consiliul Local ” restul consilierilor s-au abținut de la vot, considerând că justiția este cea care își va spune cuvântul până la urmă

 

Într-o nouăîncercare disperată, consilierii liberali sub atenta supraveghere a „mentorului” Emilian Frâncu, au socotit că este bine să-i mai facă o datăvânt lui Gabriela Ene din Consiliul Local. Într-o stângăcie speculatădin plin de Gabriela Ene, „avocații” lui Frâncu au întocmit în luna iunie un proiect de hotărâre care s-a descoperit că avea multe hibe de ordin juridic. Asta a fost și asul din mâneca Gabrielei Ene, iar rezultatul se cunoaște: în 17 iulie, judecă torii Tribunalului Vâlcea au decis suspendarea hotărârii prin care Gabriela Ene fusese mazilitădin Consiliul Local. Mai exact, atunci, Ion Nicolae & Comp. au propus vacantarea unui post de consilier local, în urma demisiei Gabrielei Ene din Partidul Național Liberal. Față de varianta inițialăa proiectului de hotărâre formulat de primarul Mircea Gutău, consilierul Ion Nicolae a propus completarea cu sintagma „constatarea vacantării postului de consilier local”. Propunerea a fost acceptatăde primarul Râmnicului și inclusăpe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local. În data de 25 iunie, Gabriela Ene a solicitat liberalilor săse hotărască asupra formulelor de „acceptare a demisiei din PNL” sau „excludere din PNL”. Tot Gabriela Ene a adus în discuție cazul viceprimarului Nicolae Dicu care, cu toate că a fost exclus din Partidul Democrat de aproape un an, Continuă săfie consilier local și viceprimar independent. În aceste condiții, Gabriela Ene a adresat în scris conducerii Primăriei Râmnicului săpropunăConsiliului Local menținerea ei în această funcție, în calitate de consilier independent. Chiar secretarul Primăriei Râmnicului a considerat că nu sunt suficiente elemente pentru a se declara vacant postul de consilier local. Ca săfie sigur că este demisădin Consiliul Local, președintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, a atașat la cererea adresatăprimăriei două precizări din partea Comisiei pentru Administrație Publică , Amenajarea Teritoriului și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților și din partea Ministrului Internelor și Reformei Administrative, referitoare la aplicarea Legii privind statutul aleșilor locali. până la urmă, s-a trecut la vot, iar rezultatul a fost previzibil: 13 consilieri locali (PNL, PSD și PRM – Marin Popescu) au votat în ședința din 25 iunie pentru vacantarea postului de consilier local.

A venit însă ședința Consiliului Local din 24 iulie, când liberalii au încercat sădreagăbusuiocul și au repus pe tapet mazilirea completădin Consiliul Local a Gabrielei Ene, chiar în perioada când aceasta se afla în concediu medical. însă , nici la această ședințăIon Nicolae & Comp. nu au avut câștig de cauză: doar 8 consilieri locali au votat pentru varianta „revizuită” de demitere a Gabrielei Ene din Consiliul Local. Restul consilierilor s-au abținut de la vot, considerând că justiția este cea care își va spune cuvântul până la urmă.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.