Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nu mai sunt bani pentru statiunile valcene

Adio tratamente ” „din cauza insuficienței fondurilor, contractele celor patru stațiuni vâlcene au fost încheiate doar până în luna august. Acum așteptăm să vedem dacă se vor aloca fonduri suplimentare pentru județul Vâlcea”- a declarat Rodica Mărgineanu

         Miercuri, 19 iulie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, Rodica Mărgineanu a declarat că la ora actuală stațiunile balneare vâlcene nu beneficiază de fonduri suficiente pentru a-și duce activitatea la bun sfârșit. „Din cauza insuficienței fondurilor, contractele au fost încheiate doar până în luna august. Acum așteptăm să vedem dacă se vor aloca fonduri suplimentare pentru județul Vâlcea. Trebuie să se țină cont de faptul că aceste stațiuni sunt extrem de solicitate de asigurații care și-au obținut biletele prin Casa de Pensii pe baza cuponului de pensie”– a declarat Rodica Mărgineanu. Reamintim că în urmă cu câteva luni, liderii sindicatelor de la CNSRL Frăția și cei ai SANITAS Vâlcea au tras un semnal de alarmă asupra situației în care se află stațiunile vâlcene. Aceștia au acuzat conducerea Casei de faptul că îi constrâng pe directorii hotelurilor din cele patru stațiuni vâlcene să semneze contractele pentru furnizarea serviciilor medicale, deși fondurile au fost diminuate cu 60% Față de anul trecut. Diminuarea bugetului pentru stațiuni din acest an a fost cauzată de faptul că în urma unui proces pierdut cu o societate comercială, CAS Vâlcea a fost nevoită să plătească peste 7 miliarde lei vechi. Astfel, se pare că directorul Casei a hotărât ca toate golurile să fie acoperite din banii care urmau să fie alocați stațiunilor vâlcene.

             Mai trebuie 10 miliarde pentru dispozitivele medicale

Mai mult, o altă problemă cu care se confruntă CAS Vâlcea este lipsa fondurilor pentru dispozitivele medicale. Conform spuselor directorului Casei, pentru a putea rezolva problema, CAS-ul ar mai avea nevoie de aproximativ 10 miliarde lei vechi. „Doar pentru două categorii de dispozitive medicale, cele mai importante, avem fonduri și ne vor ajunge până la sfârșitul anului. Lista de așteptare este foarte lungă și nu cred că vom rezolva problema în curând”– mai spune directorul CAS Vâlcea.