Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nicolae Sărdărescu dezminte afirmațiile polițiștilor vâlceni

Șeful interimar al IPJ Vâlcea,

În urma articolului apărut în numărul trecut al publicației noastre, în care făceam referire la modalitățile prin care fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea, comisarul Adrian Cazan, vrea săocupe un post de comandăîn cadrul Poliției Municipiului, noul șef interimar al poliției, Nicolae Sărdărescu, ne-a explicat cum stau de fapt lucrurile. În momentul de Față , Adrian Cazan este la dispoziția Inspectoratului de Poliție Vâlcea și lucreazăca ofițer în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO), trimis de Nicolae Sărdărescu pe acest post. „Adrian Cazan poate ocupa o funcție de conducere doar cu aprobarea inspectorului general al Poliției Române, iar acest lucru nu se poate întâmpla decât în perioada în care încă mai este la dispoziția inspectoratului, adică cele 3 luni de zile. În perioada aceasta el ia salariul de inspector șef în afarăde indemnizația de comandă. El are voie săcearăorice altăfuncție”, ne-a explicat Sărdărescu. De asemenea, el a mai afirmat că nu-i poate da lui Cazan decât o funcție de execuție. Dacă acesta vrea o funcție de comandăeste obligat săfacă un raport la IGPR, raport ce poate fi aprobat sau nu.

Postul ideal pentru Cazan – adjunct la Municipală

De menționat că Adrian Cazan, nu are voie săparticipe la nici un concurs pentru că este cercetat prealabil. „Nici nu s-a pus în discuție săse ducă pe postul comisarului-șef Ion Preda de la Poliția Municipală. Singura funcție pe care poate săo ocupe Cazan este funcția de adjunct la Poliția Municipalăîn locul lui Ion Buican, funcție pe care a și cerut-o”, a mai spus Sărdărescu. Cazan a făcut un raport în urmăcu o săptămânăpentru a ocupa postul de adjunct la Municipală, renunțând astfel la funcția de inspector-șef în cadrul SCCO. Dacă Cazan are sau nu dreptul la acest post, este un lucru pe care Nicolae Sărdărescu nu îl poate hotărî. „Din punctul meu de vedere, Cazan ar fi foarte bun pe funcția de la Municipiu pentru că a fost șeful Biroului Judiciar la Municipiu și cunoaște foarte bine această laturăa poliției, s-ar descurca foarte bine pe acest post”, a afirmat Sărdărescu.

Referitor la controlul MIRA, el a mai spus că atât Drăgășani, Horezu, Brezoi, Municipiul cât și județul nostru a fost controlat de că tre MIRA pe problematica audiențelor și scrisorilor și deci nu a fost controlat numai IPJ Vâlcea. „Nu puteau săcontroleze toate subunitățile, era imposibil”, a spus el. Totodată, el a ținut săsublinieze faptul că nu a făcut presiuni asupra Poliției Municipale în favoarea lui Cazan și nici acesta nu a făcut presiuni asupra lui pentru a ocupa postul comisarului-șef Ion Preda. „Sunt convins că i se va da acceptul de la IGPR lui Cazan săobținăpostul pe care l-a solicitat. Nu noi decidem poziția lui de comandă, eventual decidem o funcție de execuție pentru el”, a mai afirmat Nicolae Sărdărescu.