Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Nicolae e omu’ nostru!”

că petenia liberalăFrâncu o mai spune o dată:

Ieri După -amiază, șeful cel mare al liberalilor vâlceni a organizat o conferințăde presăîn care a încercat săexplice, fărăsucces însă , de ce l-a faultat pe tânărul Bogdan Pistol în încercarea acestuia de a candida pentru președinția Organizației municipale a PNL. lângă Emilian Frâncu s-a aflat și Ion Florescu, președintele interimar al PNL municipal, care a arătat că marți, 23 ianuarie a.c. a avut loc validarea oficialăa candidaturii lui Ion Nicolae la Primăria Râmnicului, pentru alegerile din 2008. Florescu a părut mult mai cuminte la conferința de presăde miercuri Față de ședința Biroului Politic Teritorial al PNL Vâlcea de vineri, când a avut curajul săse ridice împotriva marelui Frâncu și să-i spunăcă Ion Nicolae nu poate fi impus candidat, deoarece nu a fost validat de organizația din care face parte.

 

Lucrul amestecat miroase a candidat

 

Din nou, Emilian Frâncu s-a făcut că nu-nțelege că -n disputăera, pentru data de 4 februarie (când ar fi trebuit săaibăloc alegeri), șefia municipalăa liberalilor, nicidecum „botezarea” candidatului pentru alegerile din 2008 la primăria Râmnicului. Ion Nicolae realizeazăastfel un important cumul de funcții politice și administrative: candidat pentru primar, consilier local, director al Inspectoratului în Construcții, vicepreședinte al PNL Vâlcea, vicepreședinte al Ligii Aleșilor Locali. Ar mai trebui săfie șef de scară, șef de tură, șef de coloanăși președinte al asociațiilor de (con)locuitori din Colonia Nuci. „Încă din lunile septembrie și octombrie, când a avut loc un sondaj de opinie, partidul nostru a stabilit candidații noștri pentru Primărie – Sorin Zamfirescu pentru anul 2007, Ion Nicolae pentru 2008. Nu-i o noutate domnul Nicolae, ci a fost validat în mod formal de Organizația municipalăa PNL. Dumnealui este un bun membru de partid, activist, având și calități umane deosebite. Nu de puține ori a făcut donații din bani personali, ajutând persoanele cu probleme financiare”, l-a lăudat șeful Frâncu pe slugarnicul candidat.

 

Nicolae, un pitic al procentelor

 

Extrem de nervos pe faptul că jurnaliștii vâlceni au remarcat că lui Ion Nicolae nu i s-a pus un target electoral important – 12 la sutădin voturile nete pentru Râmnic -, Emilian Frâncu a încercat o palidăexplicație: „În toamna lui 2006, când situația nu era aceeași în oraș, Nicolae a obținut un scor de 16 la sută(8 la sutădin net, n.r.), în timp ce un alt nume a luat 22 la sutădin net. Pentru luna septembrie a anului în curs i-am stabilit o țintănetăde 12 la sută, pe care sunt sigur că o va atinge”. Sintagma „alt nume” folosităde că petenia liberalăîl reprezintăpe primarul Mircia Gutău, care – chiar și într-un sondaj de opinie comandat de liberali – a luat de patru ori mai multe voturi decât Nicolae! Ai scă pat-o, Frâncule, asta e!

Magda Tolea