Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Natura dezlănțuită

In localitățile Băile Olănești, că limănești, Malaia, Muiereasca, Dăești și Bujoreni au că zut averse de ploaie însoțite de grindinăde mari dimensiuni

 

În dimineața zilei de 23 iunie 2007, în stațiunea turistică Cozia – că ciulata, s-au înregistrat fenomene atmosferice caracterizate prin intensifică ri ale vântului, ploi sub formă de averse și că deri de grindinăcu diametru de 6-8 centimetri.

Din cauza grindinii, peste 100 de turiști au reclamat că mașinile le-au fost avariate, însă polițiștii cred că numărul autoturismelor distruse de furia naturii poate ajunge la 200. până în prezent, polițiștii din că limănești, împreunăcu cei de la Serviciul Poliției Rutiere Vâlcea au înregistrat și soluționat 80 de cazuri de autoturisme avariate.

Mai mult decât atât, acoperișurile unor blocuri și locuințe au fost distruse în parte, au că zut arbori, iar trei stâlpi aparținând rețelei de cablu TV au fost rupți. Din fericire, nu au existat pagube materiale deosebite și nici victime omenești.

Tot în acea zi, în stațiunea turistică Băile Olănești, s-au înregistrat fenomene atmosferice caracterizate prin intensifică ri ale vântului, ploi sub formă de aversăși că deri de grindinăde dimensiuni mari. Au fost avariate aproximativ 150 de autoturisme ale turiștilor aflați în stațiune, iar acoperișurile clădirilor din zonăși cel al pieței centrale au fost deteriorate.

Același lucru s-a întâmplat și în comuna Muiereasca, unde câteva autoturisme, printre care și cel al primarului din comunăau avut de suferit.

Situația a fost evaluatăla fața locului de că tre subprefectul Radu Renga, însoțit de primul adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, locotenent colonel Nicolae Cornea, urmând ca estimarea pagubelor săfie făcutăîn cel mai scurt timp de că tre comitetele locale pentru situații de urgență.