1

Nababii din Consiliul Județean

Consilierul județean Cristian Buican (PNL), pare oropsit de soartă. Potrivit declarației sale de avere, el nu are nici măcar unde locui! În schimb, are un „parc auto” de invidiat ” fărădoar și poate, unul dintre cei mai bogați aleși județeni este social-democratul Iulian Comănescu ” Samoil Vâlcu este proprietarul unui apartament – în supraFață de 73,4 metri pătrați – situat în că limănești și al unui spațiu comercial (a că rui supraFață nu a mai avut chef săo treacă ), în Râmnic. Consilierul și-a mai cumpărat, în 2005, și un apartament în București, în supraFață de 75 metri pătrați ” Mihai Sporiș – consilier județean PSD – și-a completat declarația de avere în foarte mare bătaie de joc

 

Conform declarațiilor de avere ale consilierilor județeni postate pe pagina de Internet a Consiliului Județean (www.cjvalcea.ro), unii dintre aleși au strâns averi considerabile în anul care s-a încheiat, în timp ce alții se declarămai modești, puțin interesați de înavuțire. Consilierii județeni nu s-au omorât cu firea atunci când au completat declarațiile de avere. Mulți dintre ei le-au întocmit în bătaie de joc, deși, potrivit legii, inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor sunt considerate fapte aproape de zona penalului.

Fărăcasă, dar cu parc auto

Consilierul județean, Cristian Buican (PNL), pare oropsit de soartă. Potrivit declarației sale de avere, el nu are nici măcar unde locui! În schimb, are un „parc auto” de invidiat. Astfel, consilierul deține nu mai puțin de 3 autoturisme: un Volkswagen, fabricat în 2000, un Renault (care nu apărea în declarația din 2005), fabricat în același an și un Daweoo Tico din 1999. În rest, declarația sa e goală. La sfârșitul acesteia aflăm, însă , că venitul său a fost, în 2006, aproape 15 mii lei, fărăa specifica și calitatea în care au fost dobândit. Făcând o comparație cu venitul său din 2005, constatăm că în anul care a trecut, acesta aproape s-a dublat.

Neconcordanțe

Ceva mai înstărit este colegul său din Consiliul Județean, Romulus Bulacu (PD) care deține, în Rm. Vâlcea, un teren intravilan și unul forestier în Mihăești. În plus, alesul este proprietarul a două case de locuit în Rm. Vâlcea a că ror valoare de impozitare a „omis” s-o treacă . Romulus Bulacu scrie, în declarația sa de avere, că una dintre case are 250 de metri pătrați, în timp ce cealaltăare doar 70 de metri pătrați! Și asta nu e tot. Soția democratului are și ea un apartament, cumpărat pe numele ei, în supraFață de 80 de metri pătrați. Mai mult, în declarația sa apar și neconcordanțe. Una din case a fost achiziționatăîn anul 2005. Cu toate acestea, în declarația de avere actualizată, la capitolul „Clădiri”, imobilul nu este câtuși de puțin menționat. Dacă în declarația din 2006 a consilierului Romulus Bulacu figurau 2 autoturisme (o Dacia și un Cielo), în declarația sa din 2006 regăsim doar mașina de fabricație românească . În declarația anterioară, alesul nu avea cont la nicio bancă . Acum, el a strâns și bani pentru zile negre. Astfel, aflăm că Romulus Bulacu are 15.500 lei, depuși la o bancă din municipiu, și peste zece mii de titluri de stat la stat la societatea „Minet”. Cât privește venitul anual încasat în 2006, aflăm că el se ridică la suma de 55,8 mii lei (în calitate se director general al firmei „Minet”) și 11 mii lei, din funcția de consilier județean. Menționăm că în 2005, democratul a câștigat din fotoliul de director al societății mai sus amintite numai puțin de 50 mii lei.

Modesta

Consilierul PRM, Vetuța Ciocan se înscrie pe lista aleșilor modești. Tot ce găsim în declarația sa de avere este un apartament de 67 metri pătrați, situat în orașul Horezu și un autoturism marca „Logan”, fabricat în anul 2005. Menționăm că în 2006, consilierul a câștigat – ca și profesoară- aproximativ 19 mii lei. Vetuța Ciocan a „uitat”, însă , sătreacă și suma obținutădin calitatea de consilier județean.

Nababul first

Fărădoar și poate, unul dintre cei mai bogați aleși județeni este social-democratul Iulian Comănescu. El este proprietarul a 2 terenuri în comuna Vaideeni și  unul forestier, în Slătioara. Soția sa deține și ea un teren agricol în Băbeni și unul forestier în Râmnic. Valoarea de impozitare a acestora nu a fost trecutăîn declarația de avere. Nici la capitolul „Clădiri”, Iulian Comănescu nu stădeloc prost. El are un apartament în capitala României și o casăde locuit în municipiul Rm. Vâlcea. Ca și în cazul terenurilor pe care le are în proprietate, social-democratul nu a catadicsit sătreacă și valoarea de impozitare a bunurilor deținute. Din declarația sa de avere mai aflăm că alesul a depus, în 2006, la CEC, aproape 199 mii lei. Mai mult decât atât, el mai are un cont de 6 mii de USD, la BCR. Iulian Comănescu conduce un Ford Mondeo, nou-nouț, cumpărat în 2006. Pentru a-și mai spori averea, social-democratul a cumpărat peste 4 mii de acțiuni la diverse societăți. Cele mai multe acțiuni pe care alesul le deține sunt la Erste Bank (3072) și valoreazăaproape 140.000 euro. La capitolul „Venituri anuale încasate”, găsim în declarația de avere a consilierului local o mâzgăleală. Consilierul trecuse, în primăinstanță, numărul 85 – pe care l-a tăiat – și a trecut, ulterior, suma de 6,4 mii lei. Afaceristul Consilierul democrat Samoil Vâlcu este și el destul de avut. El și-a mărit averea cu afacerile cu medicamente, pe care le-a tot învârtit, de-a lungul anilor. Declarația sa de avere stămărturie că nu se câștigă deloc rău din medicamente. Așadar, este proprietarul unui apartament – în supraFață de 73,4 metri pătrați – situat în că limănești și al unui spațiu comercial (a că rui supraFață nu a mai avut chef săo treacă ), în Râmnic. Consilierul și-a mai cumpărat, în 2005, și un apartament în București, în supraFață de 75 metri pătrați. Ca și ceilalți colegi ai săi din consiliu, alesul a „omis” pe deplin sătreacă și valoarea de impozitare a bunurilor deținute. Din declarația sa de avere, mai aflăm că democratul are și ceva bani la bancă : 30.000 lei, depuși la BCR. Nici venitul său anual nu este deloc de neglijat. El a câștigat 76 mii lei, din salariul de administrator al firmelor („Miosotis”, „Elixir” și „Primafarm”). Nu aflăm însă câți bani a câștigat ca și consilier județean.  În 2006, veniturile sale au fost considerabil mai mari decât cele din 2005. Conform penultimei sale declarații de avere, alesul a câștigat doar 2.400 lei ca și administrator al firmelor mai sus menționate. Pe atunci, el declara că este administratorul a numai două societăți – „Miosotis și „Primafarm”. Așa cum văinformam, în declarația actualizatădin 2006, apare și numele celei de-a treia: „Elixir”. Declarația sa de interese aratăcă democratul are 80% din părțile sociale ale firmei „Elixir”, 75%  din cele ale societății „Miosotis”, în timp ce la „Primafarm” nu are decât 10%.

Alesul „Idem”

Mihai Sporiș – consilier județean PSD – și-a completat declarația de avere în foarte mare bătaie de joc. Alesul face dovada clarăa faptului că nu dăo ceapădegeratăpe informarea opiniei publice cu privire la averea pe care a dobândit-o. Mai mult, el desfidăcetățenii județului, care, prin votul lor, i-au asigurat un post că lduț în Consiliul Județean. La primul capitol al declarației de avere „Bunuri imobile”, încercând săparămai inteligent decât este, scrie simplu „Idem”. Doar atât. Mai exact, pentru a vedea exact ce proprietăți deține, alesul ne-a îndrumat săconsultăm declarația din 2005. Consilierului i-a fost, pur și simplu, scârbăsămai informeze cetățenii cu privire la bunurile pe care le are în proprietate. Din respect pentru întreaga opinie publică vâlceană, o vom face noi. Din declarația sa din 2005, reiese că are două apartamente, unul în Voineasa și altul în Râmnic, în supraFață totalăde 180 metri pătrați, o casăîn Berbești și un garaj în Râmnic. Alesul are și o mașinăCielo, fabricatăîn 2003. Din scaunul de dispecer al societății „Hidroelectrica” a avut un câștig colosal: 550 milioane lei vechi în anul 2005. Un simplu calcul matematic aratăcă alesul câștiga aproximativ 50 milioane lei vechi pe lună. Pe lângăacest câștig, se alăturăși cel de 6.000 lei (în calitate de consilier județean) și 4.200 lei (membru ATOP). În declarația de avere actualizată, consilierului Mihai Sporiș i-a fost mult prea lene sătreacă venitul încasat în anul care a trecut. El a scris că cei care doresc săafle la ce sumăs-a ridicat venitul său din 2006, pot săse ducă săîntrebe la „Hidroelectrica”.      

Bogatul

Consilierul liberal Traian Dobrinescu se înscrie și el în topul aleșilor destul de înstăriți. Anul 2006 a fost, pentru Traian Dobrinescu, prolific. Astfel, el a mai adăugat averii sale un teren intravilan în supraFață de 2.600 metri pătrați, situat în municipiul Rm. Vâlcea a că rui valoare de impozitare nu vrea săo aflăm. Cât privește terenurile deținute, el are un apartament în Rm. Vâlcea, în supraFață de 87 metri pătrați și unul, în București, de 72 de metri pătrați. În plus, el are și o casă, în Orlești, de 98 de metri pătrați. Precizăm că alesul nu a trecut valoarea de impozitare a niciunuia din imobilele proprietate personală. Dobrinescu are și un fond de investiții, deschis la ING – Sucursala Vâlcea, în valoare de 30 mii lei. Declarația sa de avere ne aratăcă Dobrinescu are 90% din părțile social ale firmei SC Ovexind SRL, în valoare de 19 miliarde lei vechi și a acordat împrumuturi în nume personal, în sumăde 87.000 euro.  Din fotoliul de director al RAAPPS Olănești a câștigat 30 mii lei, iar soția sa – 35 mii lei, din funcția de director economic al Direcției Apelor Olt. Cât privește salariul său de consilier județean, alesul ne informeazăcă acesta s-a ridicat, în anul care a trecut, la aproape 6 mii lei.

Drum deschis că tre succes

Mai tânărul coleg al lui Traian Dobrinescu din Consiliul Județean, Constantin Rădulescu (PSD), are și el o avere deloc de neglijat. Conform declarației sale de avere, el deține un teren intravilan în localitatea Mihăești, în supraFață de 1.500 metri pătrați, cumpărat în 2004. Mai mult, alesul are și o casătip coteț, tot în Mihăești, de 39 metri pătrați și un apartament de 58 metri pătrați, dobândite în 2004, respectiv 2002. Consilierul este proprietarul unui autoturism „Matiz”, cumpărat în 2006. Din ultima parte a declarației, aflăm că a câștigat ca și angajat al firmei Antares și al SC Credit Promo SRL, suma de 190 mii lei, iar salariul acumulat în calitatea de consilier județean, nu apare niciunde în declarație. Menționăm că soția sa, Cristina Rădulescu, a câștigat ca și consilier bancar, în anul 2006, suma de 120 mii lei.